Podziel się swoją radością

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
LightLover

Post autor: LightLover »

Wojto pisze:Z takich szybkich wysyłek to Woytazo z forum słynie, nie wiem jak on to robi ;)
Nic trudnego - wystarczy nadać priorytetem przed 15-16 (w zależności od poczty) i zazwyczaj na drugi dzień jest u odbiorcy ;-)
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Prawda, znakomita część priorytetów (poleconych) wysłana przed godziną 15 jest u odbiorcy następnego dnia.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

maciex93 pisze:Prawda, znakomita część priorytetów (poleconych) wysłana przed godziną 15 jest u odbiorcy następnego dnia.
W przypadku małego Sławna ta reguła nie działa. :lol: Może moje zaskoczenie wynika z tego, że nigdy nie wysyłałem niczego z Gdańska i w dużych miastach to normalne.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maciex93

Możliwe że z większych miast przesyłki szybciej "wychodzą". Bo jak miejscowość mała to i prawdopodobnie najpierw taka przesyłka jedzie do większego oddziału.
Tak samo jak przy nadawaniu w jakiś agencjach pocztowych, gdzie mają zastrzeżony 1 dodatkowy dzień na dostarczenie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Długo szukałem obudowy do mojej lampy na CXA2011 aż tu dzisiaj na "targowej graciarni" dorwałem lampy.
Obrazek
Trzy sprawne metalohalogeny 70W.
Jedna obudowa zostanie u mnie reszta niedługo zagości w sklepiku.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Znalazłem swój Sanrenmu 710 zagubiony 3 dni temu :mrgreen:
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

tnt_gt pisze:skaktus Jakiego miernika do lakieru używałeś ? Bo może też niedługo ...
Przeoczyłem pytanie.

Model mogę ci podać dopiero po świętach - jednak z tego co wiem był to jakiś wyższy model, pożyczony od znajomego który używa go w firmie do mierzenie grubości powłok lakierniczych w momencie wysyłki towaru do klienta. A że nierzadko są to sprzęty warte setki tysięcy to kiepskich nie używają.
ILPT
ptja

Post autor: ptja »

Wymieniłem dziś "wykończony" D2S w aucie na zapasowy.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Palniki powinno wymieniać się parami :)
ILPT
ptja

skaktus pisze:Palniki powinno wymieniać się parami :)
bo?
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Na początku obydwa będą świecić tak samo czyli w innej barwie, jak się równo wypalą to zaczną świecić tak samo. Często widać kierowców z jednym okiem białym a drugie różowe bo jedno wymienione wcześniej a drugie umiera.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
ptja

Fluxor pisze:Na początku obydwa będą świecić tak samo czyli w innej barwie, jak się równo wypalą to zaczną świecić tak samo. Często widać kierowców z jednym okiem białym a drugie różowe bo jedno wymienione wcześniej a drugie umiera.
tak, ten jeden zanim zgasł - zróżowiał. Od wymiany jeszcze nie jechałem po zmroku, więc nie wiem, czy różnica barwy jest zauważalna, ale nie sądzę, żeby mi to przeszkadzało, jeśli nawet się zdarzy.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
fxxx

Post autor: fxxx »

Dziwnym trafem wymiany parami nie sugerowali w ASO Audi, gdzie klienta raczej stać i łatwo można zedrzeć 800 zł zamiast 400. O wielu rzeczach mówi się, że wymiana parami a w zasadzie nic to nie zmienia (np łożyska kół).
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
fxxx pisze:Dziwnym trafem wymiany parami nie sugerowali w ASO Audi...
Bo nie są to zalecenia producenta, a jedynie doświadczenie kierowców i mechaników. Swoją drogą wiedzieli, że klient i tak za chwilę przyjedzie do wymiany drugiego palnika i zedrą więcej, niż gdyby wymienili dwa od razu :mrgreen:
Swoją drogą to dziwne serwisy odwiedzasz, mi po diagnostyce w serwisie MB, od razu sugerowano wymianę parami kilku podzespołów...

Uruchomiłem, na razie, wysoce prowizoryczną maszynę CNC (dwie osie), sterowaną programem wpisanym do pamięci procka i narysowałem domek... :mrgreen:
Obrazek
Zaczynam więc prace projektowo-budowlane egzemplarza pośredniego, lub może docelowego.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sobota 19 kwie 2014, 22:12 przez Pyra, łącznie zmieniany 1 raz.
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
maciex93

Pyra, piękna maszyna ;)
Zablokowany