Uszkodzenie Zebralight H501

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Hektor

Uszkodzenie Zebralight H501

Post autor: Hektor »

Witam wszystkich,

Moje Zebralight H501 odmówiła jakiś czas temu współpracy. Objawy są takie, że (ogniwo 14500) po włączeniu nie świeci, po drugim/trzecim włączeniu mignie na chwilkę. Trochę się przy tym grzeje. Na ogniwach NiMH i bateriach alkalicznych nie działa w ogóle.
Czy Zebry są naprawialne? Obwąchałem możliwość rozebrania latarki, ale chyba nie czuję się na siłach demontować wyłącznika. Jak jest z dostępem do elementów mogących zastąpić uszkodzoną elektronikę?

Pozdrawiam
Zbyszek
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Jakiś zapach ze środka, np.palonego bakelitu? Możliwe, że masz gdzieś przebicie na przewodzie od (+) diody. Po za tym w trójmieście jest chyba ;) kilku fachowców.
Hektor

Zapachu wskazującego na coś w okolicy zwarcia brak.
Co do fachowców, to na razie pytam czy jest sens zawracania komukolwiek głowy, bo może skórka nie warta wyprawki, ale chętnie zlecę komuś taką naprawę. Jeśli jest ktoś kto chciałby się podjąć to proszę o kontakt.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Hektor, objawy jak by padła przetwornica. Nie wiem czy są naprawialne, nie rozbierałem swojej Zeberki. Bywa, że markowe sterowniki są żywicą pozalewane...wtedy jest ciężko. Jak nikt nie zgłosi się by Ci pomóc to uderz do mnie na PW. Co prawda nie mieszkam już w Gdańsku ale naście km obok...zresztą można wysłać w razie czego...albo podrzucić Żonie do pracy do Gdańska :-)
Hektor

Dzięki Calineczka! Jeśli nie zajdę innego rozwiązania to pozwolę sobie odezwać się do Ciebie.
ODPOWIEDZ