Zatrzymanie przez urząd celny 2014-04-04 07:52 WER Zabrze
Zatrzymanie przesyłki w cle 2014-04-04 12:42 WER Zabrze
Nadejście przesyłki 2014-04-05 03:32 WER Zabrze
Podziel się swoim smutkiem
Prawie godzinę odpalałem samochód (całkowicie zabity akumulator) i kilometr od domu zatrzymała mnie policja do kontroli. W dodatku wyjeździłem prawie całe paliwo, zmarnowałem dwie godziny życia a wszystko po to aby... kupić jedno pudełko leków 3zł taniej niż w Gdańsku, bo więcej nie było. Normalnie interes życia zrobiłem. Gdybym wiedział że tak będzie to bym dziś z łóżka nie wychodził.
Pozdrawiam
To o niczym nie przesądza, moja paczka zatrzymana przez UC w Zabrzu najpierw poleciała do najbliższego UC od mojego miejsca zamieszkania po czym po telefonie dostałem informację, że po otworzeniu paczki będzie podjęta decyzja o naliczeniu opłat. Okazało się że po 2-3 dniach listonosz zapukał do drzwi i żadne dodatkowe opłaty nie były doliczone.ElSor pisze:A jednak chyba szybki @ zmienił los paczki i nie będzie kwitła w cle do poniedziałku:Zatrzymanie przez urząd celny 2014-04-04 07:52 WER Zabrze
Zatrzymanie przesyłki w cle 2014-04-04 12:42 WER Zabrze
Nadejście przesyłki 2014-04-05 03:32 WER Zabrze
Myślę, że wysłanie przez Ciebie @ mogło być błędem. Kilka dni zaważyło by na decyzji a tak chyba masz już pozamiatane.
Everybody lies...
Zaginęła mi kamera Mobius w transporcie. Ponad miesiąc i nie ma żadnych nowych aktualizacji jej miejsca pobytu.
Destination Country - Poland:Tracking Consuming:1950 Millisecond
2014-02-25 16:03, Package sent, SINGAPORE SŘ2
Origin Country - Singapore:Tracking Consuming:2777 Millisecond, Cache Time:2014/04/04 09:05:37
2014-02-27 00:00, Despatched to overseas (Country code: PL)
2014-02-25 00:00, Received from Customer
Origin Country - Singapore:Tracking Consuming:2777 Millisecond, Cache Time:2014/04/04 09:05:37
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Pierwszy wolny dzień po najbardziej zakręconym i nieprzewidywalnym tygodniu w ciągu ostatnich kilku lat. Zaplanowałem całodniowy wypad rowerowy i co? Od rana leje
2. Zastosowano zasadę logicznego administrowania środkami. Koszt postępowania przewyższa lub jest zbliżony do wartości roszczenia/zobowiązania/wierzytelności itp. Jednak w tym przypadku powinno przyjść odpowiednie pismo, skoro postępowanie zostało już wszczęte.
1. Ktoś uznał, że jednak mu się "nie chce" lub "ojtam ojtam"artur_n pisze: To o niczym nie przesądza, moja paczka zatrzymana przez UC w Zabrzu najpierw poleciała do najbliższego UC od mojego miejsca zamieszkania po czym po telefonie dostałem informację, że po otworzeniu paczki będzie podjęta decyzja o naliczeniu opłat. Okazało się że po 2-3 dniach listonosz zapukał do drzwi i żadne dodatkowe opłaty nie były doliczone.
2. Zastosowano zasadę logicznego administrowania środkami. Koszt postępowania przewyższa lub jest zbliżony do wartości roszczenia/zobowiązania/wierzytelności itp. Jednak w tym przypadku powinno przyjść odpowiednie pismo, skoro postępowanie zostało już wszczęte.
- LightLover
Moja także dostała dziś status "zatrzymanie przez urząd celny"ElSor pisze:Reaktor + złączki + 2 układy nadzorujące ogniwa li-xxx. Z przesyłką 90$ prawie.LightLover pisze:Czyżby Turnigy Reaktor, którego zamawiałeś?
Żeby przyśpieszyć sprawę napisałem im nawet @ przed 14:00 ale widzę, że przesyłka przeleży u nich do poniedziałku, chyba, że jeszcze o czymś zapomniałem im napisać (zrzuty ekranu z potwierdzeniem zakupu od sklepu, zapłaty z PP i potwierdzenie nadania paczki łącznie z numerem) + słowny opis przedmiotów z podaniem ceny każdego z nich.
Co zdarzyło mi się pierwszy raz, na wieele przesyłek...
Mi też jakoś paczka idzie trochę dłużej z SIN:Fluxor pisze:Zaginęła mi kamera Mobius w transporcie. Ponad miesiąc i nie ma żadnych nowych aktualizacji jej miejsca pobytu.
Kod: Zaznacz cały
Destination Country - Poland
2014-03-28 16:16, Package sent, SINGAPORE SŘ5
Origin Country - Singapore
2014-03-28 00:00, Despatched to overseas (Country code: PL)
2014-03-24 00:00, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
W nieskończoność czekać nie będę bo to jakby nie patrzeć prawie 260 zł zamrożone i nie wiadomo czy to w ogóle dotrze do Polski. Na wszelki wypadek otwarłem już spór na PayPalu.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
No niestety bardzo sobie szanują czas i dopiero dziś coś się ruszyło z paczką:fxxx pisze:pamiętajcie, to URZĄD, oni szanują swoją pracę i raczej nie przepracowują się.
Dziś też dostałem od nich dokumenty do wypełnienia ale to, co chcą wysłałem im już 4 dni temu mailem i chyba tylko dzięki temu "tak szybko" to poszło. 4,5 roku temu jakoś sprawniej działaliZwolnienie przesyłki przez urząd celny 2014-04-08 12:50 WER Zabrze
Otaczają mnie pudełka... Wszędzie pudełka, w szafie pudełka, na szafie też pudełka, w szufladach mniejsze pudełka, a w mniejszych jeszcze mniejsze. Pod schodami pełno pudełek. Na stancji sytuacja identyczna... Dziś nadszedł ten dzień, w którym doprowadziło mnie to do szału. Oczywiście pudełka leżą, bo szkoda wyrzucić. Pudełka przeróżne: od aparatu, obiektywów, lampy, ładowarek, mierników, laptopów, telefonów, części komputerowych i wielu innych rzeczy. Mimo to nie mogę się przekonać, żeby to wszystko spalić w piecu, bo a nuż coś sprzedam i pudełko się przyda... Oczywiście gdy chcę coś wysłać to muszę kupić pudełko, bo żadne z moich nie pasuje. Paranoja jakaś...
Pozdrawiam
Lekarze zaparkowali mi rękę na 4 tygodnie w gips. Na szczęście lewą i to tuż przed świętami.
Ostatnio zmieniony piątek 18 kwie 2014, 14:04 przez artur_n, łącznie zmieniany 2 razy.
Everybody lies...