Czy UltraFire WF-501BU2CreeXM-L dalej ma kłopoty z ciepłem?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
wdhiz

Czy UltraFire WF-501BU2CreeXM-L dalej ma kłopoty z ciepłem?

Post autor: wdhiz »

Witam,
ze 3-4 lata temu kupiłem dla rodziny kilka sztuk UltraFire WF-501B z diodą - nie pamiętam jaką, jasność nominalna 900 l. Dopiero po zakupie zorientowałem się dzięki Forum, że ten model WYMAGA, do sensownej pracy, modowania odprowadzenia ciepła.
Czy zostało to poprawione w nowych egzemplarzach? Szukam latarki o podobnej mocy i w podobnej cenie. Na aliexpress jest zestaw - UltraFire WF-501B U2 Cree XM-L U2 1200 l, ładowarka, dwie baterie za 16 USD.
Ultrafire z bateriami i ładowarką za 16 USD

Jeżeli konstrukcja dalej jest trefna to poszukam czegoś w podobnej cenie, np. Convoy C8, tylko tam odbłyśnik jakiś taki duzy.

pozdr
Piotr
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Te latarki można powiedzieć, że nawet się pogorszyły, aktualnie całkiem możliwe że trafisz na taki kwiatek http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=13131 a cały zestaw za 16$ nie wróży nic dobrego.

Jeżeli C8 jest dla Ciebie za duża to są jeszcze inne modele convoy, jak S2, S3, M1, M2.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
wdhiz

Post autor: wdhiz »

Dziękuję za ostrzeżenie - zdaje się, że taki zestaw właśnie chciałem sobie zamawiać z Aliexpress :(
Poszukam czego innego na 18650.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Pomyśl o Convoy S2,S3, M1, M2, w wersjach do 2,1A gotowe do działania. Przy sterownikach powyżej 6xAMC wypadałoby chociaż pastę pod diodą wymienić i gwint piguły przesmarować.

Za 15-16$ z ładowarką i ogniwami nic dobrego nie dostaniesz. Ładowarka może być niebezpieczna, a ogniwa na bank do kitu.
ODPOWIEDZ