Rex po raz kolejny
Rex po raz kolejny
Kolejny raz popatrzyłem dziś na swojego Rexa i postanowiłem znów z nim powalczyć. Na obu latarkowych forach dawałem ogłoszenie "kupię gładki reflektor do Rexa" lecz bez rezultatu. Z niejakim strachem że zniszczę latareczkę postanowiłem przerobić fabryczny (teksturowany) na gładki, lekki kac po Sylwku dodał mi odwagi i oto efekt . Użyłem : papier ścierny gradacja 600 , pasta polerska zielona , szmatka do czyszczenia okularów , długopis i ok. 2 godzin walki z materią .mam nadzieję że ją wygrałem. Lampka świeci teraz promieniem bardziej skupionym i ma sporo większy zasięg świecenia (moja subiektywna opinia). Jak będę miał chwilkę czasu to podjadę do Sulejówka żeby napylić próżniowo powłokę ,powinno świecić jeszcze fajniej. Ach , mój aparat nie ma opcji manual , zdjęcia robione na auto , odległość latarki od sufitu ok. 2,5 metra
- Załączniki
-
- PICT0080.JPG (67.62 KiB) Przejrzano 992 razy
-
- PICT0076.JPG (67.18 KiB) Przejrzano 992 razy
-
- PICT0067.JPG (227.34 KiB) Przejrzano 992 razy
-
- PICT0066.JPG (176.62 KiB) Przejrzano 992 razy
-
- PICT0065.JPG (207.71 KiB) Przejrzano 992 razy
-
- PICT0057.JPG (209.09 KiB) Przejrzano 992 razy
- Calineczka
- Kontakt:
Oj bolą, mam nawet odcisk na palcu ! A i głowa trochę bo trzy Wojaki Supermocne (9%) wypiłem przy robocie . Dremelkiem pewnie szybciej ale mniej dokładnie, polerowałem odbłyśnik w CMG Infiniti przy pomocy wiertarki i wyszło gorzej , w miejscach gdzie mocniej dociskałem wyszły lekkie , minimalne wgłębienia. (Zdjęcia CMG ) są we wcześniejszym poście )