Problem z LogView
Problem z LogView
LogView resetuje sesję pomiaru i po ok 86-88 min rozpoczyna nową i tworzy nowy wykres. Po za czasem wszystkie parametry są kontynuacją poprzedniej sesji. Dopiero od wczoraj się tym bawię i nie do końca jeszcze połapałem wszystko, po za tym wiele opcji jest po niemiecku. Może coś trzeba zmienić w ustawieniach?
[ Dodano: 31 Marzec 2014, 16:56 ]
Tak to wygląda
1-szy wykres
2-gi wykres.
Wiem, że mogę sobie tabelę połączyć i Excelu stworzyć wykres całości, ale poco tyle zachodu, jeśli można problem rozwiązać w LogView, chyba że to jakieś ograniczenie dla wersji free.
[ Dodano: 31 Marzec 2014, 16:56 ]
Tak to wygląda
1-szy wykres
2-gi wykres.
Wiem, że mogę sobie tabelę połączyć i Excelu stworzyć wykres całości, ale poco tyle zachodu, jeśli można problem rozwiązać w LogView, chyba że to jakieś ograniczenie dla wersji free.
Masz jakiś problem z driverem od interface lub samym interface, wielokrotnie robiłem logi ponad 3h (dłuższych nie miałem potrzeby) i nigdy resetów nie miałem.Zbychur pisze:LogView resetuje sesję pomiaru
Wczytaj sobie ten log i sprawdź czy będzie miał ponad 3h: http://fredek.dnsalias.com/swiatelka/NC ... 022mAh.lov
LogView widzi go w całości, czyli 3h 1m 30s,fredek pisze:Wczytaj sobie ten log i sprawdź czy będzie miał ponad 3h: http://fredek.dnsalias.co...50a_3022mAh.lov
Zainstalowałem na nowo sterowniki i Logview i po 5m 06s reset i tworzy tabelę z od początku z zachowaniem odczytów jak na Imax'ie, czyli w zasadzie czas tylko leci od nowa. zobaczymy jak to będzie dalej wyglądało
Macie problemy z zakłóceniami i błędami transmisji niestety. Po USB nigdy tego typu problem nie wystąpił (iCharger).
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Właśnie nastąpił kolejny reset, czyli dwa na jednym teście i zauważyłem pewną regułę. Resety występują czasem po 4-5min, a zawsze między 85-90min pracy ładowarki, nie programu tylko właśnie ładowarki. Jeśli czas testu jest dłuższy niż 90min to nie zrobi mi całego bez resetu własnie w okolicach 90 minuty czasu pracy ładowarki.
To może rozważ zakup http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _kit_.html testowałem takie 2 szt z imax B6 i turnigy accucell 6 i nigdy żadnych problemów nie było. Niby tani nie jest ale działa bezproblemowo
Zbyszku, jaką masz obecnie przejściówkę?
Spróbuj maxymalnie skrócić przewody sygnałowe.
Chociaż z tego co piszesz to czas pomiędzy przerwaniami jest podobny, a gdyby to były jakieś zakłócenia to wątpię, że akurat będą się pojawiać cyklicznie co taki sam czas.
Zmień port usb na inny, może coś pomoże
Sam od kilku dni bawię się tym programem, tyle że z ładowarką reaktor i nie mam problemów.
Spróbuj maxymalnie skrócić przewody sygnałowe.
Chociaż z tego co piszesz to czas pomiędzy przerwaniami jest podobny, a gdyby to były jakieś zakłócenia to wątpię, że akurat będą się pojawiać cyklicznie co taki sam czas.
Zmień port usb na inny, może coś pomoże
Sam od kilku dni bawię się tym programem, tyle że z ładowarką reaktor i nie mam problemów.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Jeszcze się zastanawiam, czy problem nie tkwi w samej ładowarce, bo czasem na wykresach pojawiał się nagły spadek i powrót do normalnego poziomu ale nie wiem teraz którego parametru, może mam gdzieś zapisane logi, wiec jak wróci prąd to sprawdzę i wrzucę zdjęcia kabla. Zanim włączyli mi prąd znowu to samo w 91minucie i 30 sekundzie dokładnie i potem kolejny reset w 95 minucie, wiec zawsze w podobnych czasach 5 i 90 min.
Mam to i w moim przypadku z IMAXem B6 również po jakimś czasie (>1h) wykres zaczynał rysować się znów od dołu. Teraz mam iChargera 106B+, ale nie sprawdziłem jeszcze czy też tak jest. Myślałem że to taka cecha/wada LogView, więc nie próbowałem z tym walczyć.fredek pisze:To może rozważ zakup http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _kit_.html testowałem takie 2 szt z imax B6 i turnigy accucell 6 i nigdy żadnych problemów nie było. Niby tani nie jest ale działa bezproblemowo
Pozdrawiam
Ja mam taki kabelek
Niestety jak zacząłem zapisywać sesje, to miałem już włączoną opcję redukcji chwilowych spadków napięcia na wykresie i nie mam tych z nagłym spadkiem napięcia, bo to ta wartość skakała od czasu do czasu. Te spadki to chyba normalka, skoro jest funkcja ich redukcji. Choć wyłączyłem to później to te skoki się już nie pokazały a mimo to sesja się resetuje. Sprawdziłem jeszcze poprzednie zapisy i wyszło jak pisałem, zawsze okolice 90 minuty +/-5min. Skoro kolega To Tomeqp, miał podobnie na innym kablu, to może to być wina Imaxa, może jakiś błąd w oprogramowaniu. SkyRC oferuje jakieś update'y firmware dla Imaxa?
[ Dodano: 1 Kwiecień 2014, 17:32 ]
O właśnie się pojawiło
tyle że przy ładowaniu. Jest też spadek prądu nie tylko napięcia.
Niestety jak zacząłem zapisywać sesje, to miałem już włączoną opcję redukcji chwilowych spadków napięcia na wykresie i nie mam tych z nagłym spadkiem napięcia, bo to ta wartość skakała od czasu do czasu. Te spadki to chyba normalka, skoro jest funkcja ich redukcji. Choć wyłączyłem to później to te skoki się już nie pokazały a mimo to sesja się resetuje. Sprawdziłem jeszcze poprzednie zapisy i wyszło jak pisałem, zawsze okolice 90 minuty +/-5min. Skoro kolega To Tomeqp, miał podobnie na innym kablu, to może to być wina Imaxa, może jakiś błąd w oprogramowaniu. SkyRC oferuje jakieś update'y firmware dla Imaxa?
[ Dodano: 1 Kwiecień 2014, 17:32 ]
O właśnie się pojawiło
tyle że przy ładowaniu. Jest też spadek prądu nie tylko napięcia.