Budżetowa lampka na rower
Budżetowa lampka na rower
Muszę sobie sprawić lampkę na rower zasilaną ogniwami 18650, na samą latarkę chciał bym wydać do 40 zł jeśli to w ogóle możliwe oczywiście latarka z aliexpress czy tam fasttech obojętnie byle tanio i dobrze także jestem skłonny kupić od kogoś używkę.
Jeśli chodzi o modyfikacje to nie mam zwyczajnie sprzętu do tego typu działań, chyba że chodzi o minimalne poprawki.
convoy s2 czy coś innego?
Jeśli chodzi o modyfikacje to nie mam zwyczajnie sprzętu do tego typu działań, chyba że chodzi o minimalne poprawki.
convoy s2 czy coś innego?
http://www.banggood.com/Convoy-S2-7135+ ... 09336.html
Taniej się nie da, nawet za używkę. Nie trzeba poprawiać.
Taniej się nie da, nawet za używkę. Nie trzeba poprawiać.
Nabyłem lubej mej tą, którą Zbychur proponuje, póki co narzekań nie ma. Sprawdziłem ją na polach/lasach nocą ciemną, z umiarkowaną prędkością jadąc jest światła wystarczająco. Żeby być widocznym w mieście najniższy tryb wystarczy.
Sam mam Convoy S2 od Dariusz70 ze sterownikiem programowalnym Grega, 2,8A daje radę pięknie
Sam mam Convoy S2 od Dariusz70 ze sterownikiem programowalnym Grega, 2,8A daje radę pięknie
[quote="madkeinam"
Sam mam Convoy S2 od Dariusz70 ze sterownikiem programowalnym Grega, 2,8A daje radę pięknie [/quote]
Testowałeś ją może na rowerze w warunkach zupełnej ciemności - las? Ciekaw jestem jak sie sprawuje, przymierzam się do zakupu i chciałbym się upewnić czy będzie dawać radę w pojedynkę, przy prędkościach 10-20km/h
Sam mam Convoy S2 od Dariusz70 ze sterownikiem programowalnym Grega, 2,8A daje radę pięknie [/quote]
Testowałeś ją może na rowerze w warunkach zupełnej ciemności - las? Ciekaw jestem jak sie sprawuje, przymierzam się do zakupu i chciałbym się upewnić czy będzie dawać radę w pojedynkę, przy prędkościach 10-20km/h
Z ciekawości - jak wypada porównanie tych dwóch lampek? s2 i s2 mod Dariusz?madkeinam pisze:Nabyłem lubej mej tą, którą Zbychur proponuje, póki co narzekań nie ma. Sprawdziłem ją na polach/lasach nocą ciemną, z umiarkowaną prędkością jadąc jest światła wystarczająco. Żeby być widocznym w mieście najniższy tryb wystarczy.
Właśnie sobie od Dariusza zamówiłem i czekam z niecierpliwością
Pozdrawia... Budzik
No... głównie rzuca się w oczy różnica 1,4 a 2,8A Convoy Dariusza to pelna profeska, nawet gdyby trafił się upierdliwy typ nie będzie miał się do czego przyczepić. W wersji seryjnej zmostkowałem sprężynkę na dupce i dałem miedziany krążek (bez niego latarka przerywała na wertepach) i po jakimś czasie musiałem na sterownik nalać trochę cyny, żeby pierścień go ładnie trzymał (był przyklejony i po prostu puścił, latarka wariowała od chwilowych braków kontaktu z masą). Teraz już nie marudzi.
Powiem tak, seryjna z drobnymi poprawkami jest OK ale Dariusza to wypas i wszystkim chwalić się będę "Będzie Pan zadowolony"
Powiem tak, seryjna z drobnymi poprawkami jest OK ale Dariusza to wypas i wszystkim chwalić się będę "Będzie Pan zadowolony"