Witaj, właśnie się poważnie zastanawiam nad tą lampką ale nad "uboższą" wersją bez aku i usb. Powodem mojego wahania jest brak trybu świecenia "mid" ale ta bezdotykowa obsługa chyba mnie przekona.... A co można powiedzieć o tej drugiej tzn MacTronic HLS-K1 PlusZbychur pisze:.....Olight H15S Wave to bardzo dobre rozwiązanie. Mamy komplet, lampkę, akumulator i ładowarkę i 250lm w cenie 200zł....
Wybór czołówki do 150-200zł
vivere militare est
Trochę mniej światła jednak daje niż Olight, te 50lm na tym poziomie jest już widoczne. H15S w stosunku do H15 to 50zł różnicy, a zyskujemy więcej trybów, więcej światła, w miarę przyzwoite zasilanie i ładowarkę. H15 na tych 4xAAA działa trochę krótkawo, ale moja po przebudowie na 3AA, już daje radę, po zmianie zasilania, czas pracy w moim odczuciu wydłużył się dwukrotnie. Jeśli miałbym wybierać miedzy H15 a Epic'iem to chyba tego drugiego własnie ze względu na zasilanie.Iperyt68 pisze:MacTronic HLS-K1 Plus
Oczywiście coś, co jest zasilane czymś lepszym od 3AAA będzie dawać więcej światła, ale jak by ktoś szukał jednak czegoś jednoczęściowego, lekkiego kompaktowego i ze stabilizacją, to godna polecenia jest nowa Petzl Tikka XP. Zacząłem pisać recenzję tutaj: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=143726#143726 . Na pewno świetnie konkuruje (jeżeli nie wygrywa, dzięki dwóm różnym strumieniom światła, szerokiemu i węższemu) z innymi latarkami na 3AAA, czy 1AA.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
pochwal się w jakim sklepieIperyt68 pisze:OK, dzięki @Zbychur właśnie doczytałem o różnicach pomiędzy wersjami Olight H15 a H15S, a co ważniejsze znalazłem sklep, w którym łącznie z wysyłką kurierem, za pobraniem wychodzi niecałe 200PLN.....
jeszcze mam pytanie Fenix HL22 a Fenix HL21 , czy ktoś miał oby dwie i porównywał ?
Ostatnio zmieniony czwartek 27 mar 2014, 05:58 przez grafiti31, łącznie zmieniany 1 raz.
Wyczuwamy, kiedy mamy do czynienia ze świadomą reklamą. Jeśli taka cena jest, to wrzuć TUIperyt68 pisze:Żeby nie było, że reklamę robię albo coś to na PW poszedł link
P.S.
Mały offtop, Iperyt68, "Pokusa" w Świętoszowie jeszcze funkcjonuje?
- lord_craven