Wybór czołówki do 150-200zł

Oświetlenie montowane na głowie
Awatar użytkownika
Iperyt68

Post autor: Iperyt68 »

Zbychur pisze:.....Olight H15S Wave to bardzo dobre rozwiązanie. Mamy komplet, lampkę, akumulator i ładowarkę i 250lm w cenie 200zł....
Witaj, właśnie się poważnie zastanawiam nad tą lampką ale nad "uboższą" wersją bez aku i usb. Powodem mojego wahania jest brak trybu świecenia "mid" ale ta bezdotykowa obsługa chyba mnie przekona.... A co można powiedzieć o tej drugiej tzn MacTronic HLS-K1 Plus :?:
vivere militare est
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Iperyt68 pisze:MacTronic HLS-K1 Plus
Trochę mniej światła jednak daje niż Olight, te 50lm na tym poziomie jest już widoczne. H15S w stosunku do H15 to 50zł różnicy, a zyskujemy więcej trybów, więcej światła, w miarę przyzwoite zasilanie i ładowarkę. H15 na tych 4xAAA działa trochę krótkawo, ale moja po przebudowie na 3AA, już daje radę, po zmianie zasilania, czas pracy w moim odczuciu wydłużył się dwukrotnie. Jeśli miałbym wybierać miedzy H15 a Epic'iem to chyba tego drugiego własnie ze względu na zasilanie.
Awatar użytkownika
Iperyt68

OK, dzięki @Zbychur właśnie doczytałem o różnicach pomiędzy wersjami Olight H15 a H15S, a co ważniejsze znalazłem sklep, w którym łącznie z wysyłką kurierem, za pobraniem wychodzi niecałe 200PLN.....
vivere militare est
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Oczywiście coś, co jest zasilane czymś lepszym od 3AAA będzie dawać więcej światła, ale jak by ktoś szukał jednak czegoś jednoczęściowego, lekkiego kompaktowego i ze stabilizacją, to godna polecenia jest nowa Petzl Tikka XP. Zacząłem pisać recenzję tutaj: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=143726#143726 . Na pewno świetnie konkuruje (jeżeli nie wygrywa, dzięki dwóm różnym strumieniom światła, szerokiemu i węższemu) z innymi latarkami na 3AAA, czy 1AA.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
grafiti31

Post autor: grafiti31 »

Iperyt68 pisze:OK, dzięki @Zbychur właśnie doczytałem o różnicach pomiędzy wersjami Olight H15 a H15S, a co ważniejsze znalazłem sklep, w którym łącznie z wysyłką kurierem, za pobraniem wychodzi niecałe 200PLN.....
pochwal się w jakim sklepie :)
jeszcze mam pytanie Fenix HL22 a Fenix HL21 , czy ktoś miał oby dwie i porównywał ?
Ostatnio zmieniony czwartek 27 mar 2014, 05:58 przez grafiti31, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Iperyt68

Żeby nie było, że reklamę robię albo coś :cool: to na PW poszedł link :idea:
vivere militare est
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Iperyt68 pisze:Żeby nie było, że reklamę robię albo coś to na PW poszedł link
Wyczuwamy, kiedy mamy do czynienia ze świadomą reklamą. Jeśli taka cena jest, to wrzuć TU

P.S.

Mały offtop, Iperyt68, "Pokusa" w Świętoszowie jeszcze funkcjonuje? :)
Awatar użytkownika
Iperyt68

Zbychur pisze:... "Pokusa" w Świętoszowie jeszcze funkcjonuje? :)
...I ma się całkiem dobrze :roll:
vivere militare est
grafiti31

Post autor: grafiti31 »

Iperyt68 pisze:Żeby nie było, że reklamę robię albo coś :cool: to na PW poszedł link :idea:
Dzięki :)

jednak uważam że takimi informacjami też mogli byśmy dzielić się na forum, w końcu chyba po to jest ;)
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

grafiti31 pisze:uważam że takimi informacjami też mogli byśmy dzielić się na forum, w końcu chyba po to jest
Jak tak uważasz to sam wrzucasz tą informację i po sprawie ;)
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
ODPOWIEDZ