Proste pytanie:
kupiłem dwie latarki Convoy z diodą xm-l2 t6 4c
Niby miała być ta sama barwa światła, a jednak jest troche inna?
Czy faktycznie może być taki rozrzut w barwie?
Po lewej M2 na 50% po prawej S2 na 100%
M2 ma 8AMC, S2 6.
Jaka barwa światła?
- smokuxx1987
Podobną sytuacje miałem w przypadku diod xm-l2 t6 3C jedna w latarce X1 druga w L2P, obie od GREGA obie z tym samym sterownikiem 2,8 A (L2P kilkomiesięczna ale stosunkowo mało używana a w trybie 100% minimalnie wręcz - X1 nowa)
X1 z TIR-em, a L2P z Op texturowanym. o ile kolor był podobny (ale inny rozkład światła bo inne reflektory) to moje auto - granatowy metalic w świetle L2P było granatowe to w świetle X1 wpadała w fiolet. Kolor auta nie zmieniał się bez względu na siłę światła. Kontaktowałem się z GREGIEM - dostałem odpowiedz, że bin diody określa zakres parametrów i poszczególne mogą się różnic...
podczas porównania byłem przekonany że mamy różne diody - potem sprawdziłem - były takie same.
X1 z TIR-em, a L2P z Op texturowanym. o ile kolor był podobny (ale inny rozkład światła bo inne reflektory) to moje auto - granatowy metalic w świetle L2P było granatowe to w świetle X1 wpadała w fiolet. Kolor auta nie zmieniał się bez względu na siłę światła. Kontaktowałem się z GREGIEM - dostałem odpowiedz, że bin diody określa zakres parametrów i poszczególne mogą się różnic...
podczas porównania byłem przekonany że mamy różne diody - potem sprawdziłem - były takie same.
- smokuxx1987
Nie twierdze że to co przedstawiłeś to jest minimalna różnica, tylko pisze co może wpływać na te różnice.douen pisze:Smoku to jest minimalna różnica?
Latarki bez udziwnień, takie jak wyjąłem z pudełka tak świecą.
Na białym tle jeszcze bardziej widać żółte zabarwienie M2.
Ja bym barwy ocenił na : ta po lewej 1C, ta po prawej 1D.
4C powinien mieć bursztynowe zabarwienie, bardziej bym się tego fioletowego czepił bo to ewidentnie zimny tint.
Optyka też wpływa na kolor światła.