FastTech

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

PK pisze:Mam nadzieję, że się nie wyrobią w ciągu 45 dni i będzie zwrot z Paypala.
Podejście można mieć różne, ale na pewno nie takie żeby liczyć na darmowy towar po upływie 45dni. Jeżeli masz nr nadania to znaczy ze sklep już spakował paczkę i nadał/nada ją.
Z dostarczeniem mogą być różne problemy niekoniecznie wynikające z ociągania się samego sklepu. W końcu ma do przebycia pół świata i nie tylko ta jedna.

Na otwarcie sporu jest 45dni od daty zakupu, po otwarciu jest jeszcze 20dni na na kontakt ze sprzedawcą i ostateczne zakończenie sprawy. Bywało że otwierałem spór, ale jak towar w końcu dotarł to zamykałem i była gitara.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
PK

Post autor: PK »

Nie chodzi o to, że w momencie zakupu liczę na to, że uda mi się "wycyganić" towar za darmo. Również miałem przypadek, że kupując na Ebayu za jakąś niewielką kwotę sprzedawca wysłał przesyłkę nierejestrowaną i po upływie 44 dni i jej nie otrzymaniu otwarłem profilaktycznie spór. Na drugi dzień sprzedawca zwrócił pieniądze. Po kilku dniach przesyłka jednak dotarła. Moje sumienie, oraz zachowanie sprzedawcy skłoniły mnie, aby ponownie zapłacić za towar. Jednak sytuacja, gdzie sklep wysyła przesyłkę po kilku tygodniach jest dla mnie delikatnie mówiąc nie w porządku.
Informacja o wysyłce pojawiła się po tygodniu od zakupu. Z mojego doświadczenia z Singpostem wynika, że po około 1-2 dniach od zarejestrowania przesyłki w ich systemie pojawia się informacja o jej faktycznym nadaniu. Tutaj natomiast od 10.03 w dalszym ciągu cisza
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

FastTech obecnie robi się jak DX jakieś 2 lata temu, wtedy też sporo przesyłek zawalali i nie wysyłali wszystkiego.
Obecnie zamówienie z DX dotarło do mnie w 16 dniu. Z Fasta 34 dni i tracking mówi że nie ma takiego zamówienia :evil:
0612

Post autor: 0612 »

Zakupiłem 9.03 informacje o wysłaniu dostałem 12.03. Od tego czasu na trackingu:
"2014-03-12 00:00, Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)" czyli niby zarejestrowana (zamówiona) przesyłka jest ... ale jeszcze jako taka nie jest dostarczona ze sklepu do przewoźnika, tak bynajmniej to rozumiem.
Drugi zakup robiłem z Lightscastle.com, zobaczymy jak z tym będzie. Na razie po 3 dniach od zakupu dostałem info o wysyłce ale też tracking jej nie widzi.
Awatar użytkownika
Hahar

Post autor: Hahar »

Zamówienie z 26.02 zaksięgowane w Singapurze 13.03- wczoraj dotarło :)
ellox

Post autor: ellox »

Dołożę się do raportów z doręczeń :)

Zamówione 24.02, wg Fasttech shipped 27.02, wg Poczty Polskiej wysłanie przesyłki nastąpiło 6.03, natomiast na miejscu znalazła się 17.03. Czyli ujdzie.

Inna kwestia, że niestety switch w zakupionym Convoyu M1 nie działa poprawnie i przez to chcą, żeby wysłać im całą latarkę z powrotem... Włącznik gubi kontakt kompletnie, albo utrzymuje parę Ohmów, przez co driver latarki myśli że bateria jest słaba i mryga ostrzegawczo..

Mieliście już podobną sytuację? Kto opłaca te przesyłki, FT?
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Wiem gdzie to jest, już sobie przypomniałem.

Miśki z suszarka są znane mojej drugiej połowie, 500 zł tam ja kosztowało kiedyś. :)

edit: to nie tu miało trafić :)
mantech

Post autor: mantech »

Czołem,
Już myślałem że się nie doczekam:

Status Date Status Description
07-03-2014 Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
Nareszcie!

21-03-2014 Despatched to overseas (Country code: PL)
Teraz to już powinno być ekspresem :mrgreen:

Pozdrawiam i cierpliwości życzę :)
PK

Post autor: PK »

Chyba zdarzył się jakiś cud. Moja przesyłka również po "zaledwie" 18 dniach została wysłana.
Awatar użytkownika
Veldrinn

Post autor: Veldrinn »

mantech pisze: 21-03-2014 Despatched to overseas (Country code: PL)
Teraz to już powinno być ekspresem :mrgreen:

Pozdrawiam i cierpliwości życzę :)
Ja bym się jeszcze tak nie napalał. Jeszcze z tydzień możesz poczekać :wink:

ellox przesyłkę musisz opłacić Ty, a potem FT zwraca ci koszt (zwykle chcą zwrócić w formie bonu zakupowego).
mantech

Post autor: mantech »

Veldrinn pisze:Ja bym się jeszcze tak nie napalał. Jeszcze z tydzień możesz poczekać
Wiem,wiem , to nie pierwsza przesyłka :)
Awatar użytkownika
Jacek318

Post autor: Jacek318 »

Moja paczka opłacona 18 marca 22 została fizycznie dostarczona do urzędu pocztowego ;)
m-jasinski

Post autor: m-jasinski »

Panowie kiedy mniej więcej jest szansa na dostanie zamównienia ?

14-03-2014 Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

Singapore post . Więc jak ?
Awatar użytkownika
hackman

Post autor: hackman »

U mnie przez SingPost jak do tej pory wszystko doleciało w 13-15dni (od statusu shipped na ft).
  • Convoy S2 / S2+ / M1 / C8 @ XML2
  • Olight i2 + Li-ion 14500
dsk

Post autor: dsk »

m-jasinski, Twój status oznacza, że przesyłka nie została jeszcze nadana, jedynie przyznano i zarejestrowano dla niej numer nadawczy. W praktyce nie da się dobrze oszacować czasu dostarczenia paczki, gdyż nie wiadomo kiedy zostanie nadana w Singapurze.
ODPOWIEDZ