Doświetlacz off-road 9xXM-L
Doświetlacz off-road 9xXM-L
Witam, nie wykonuję zbyt często takich lamp więc postanowiłem ją pokazać, może kogoś zainteresuje. Lampa przeznaczona na samochód terenowy , 1m szerokości, 9 diod XM-L L2 , trzy drivery , każdy odpowiada za trzy diody , zasilanie z sieci samochodowej 11V-15V, diody dostają po 2,7A . Soczewki dobrałem tak by optymalnie wykorzystać moc i zasięg lampy, są to 3 soczewki narrow i 6 medium, taka kombinacja najlepiej się sprawdziła jest duży zasięg i dosyć szeroko. Wczoraj troszkę poświeciłem i sam jestem zaskoczony ilością światła, coś jak dzień w środku nocy , spokojnie obserwowałem 300m przed sobą . Lampa malowana proszkowo, czarny struktura, ramki od szybek też będą czarne ( są już w lakierni ). Pozdrawiam serdecznie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Witam.
Midi, mnie się to bardzo podoba, ale moja opinia nie jest miarodajna, bo mnie się wszystko podoba co mocno świeci A według Twego opisu światła jest sporo.
Tak próbowałem ocenić "na oko" ze zdjęcia, jaka jest wysokość tej listwy i wyszło mi, że ok 5 cm. A możesz powiedzieć jaka jest dokładnie?
Pozdrawiam.
Midi, mnie się to bardzo podoba, ale moja opinia nie jest miarodajna, bo mnie się wszystko podoba co mocno świeci A według Twego opisu światła jest sporo.
Tak próbowałem ocenić "na oko" ze zdjęcia, jaka jest wysokość tej listwy i wyszło mi, że ok 5 cm. A możesz powiedzieć jaka jest dokładnie?
Pozdrawiam.
Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah
- Calineczka
- Kontakt:
Hej, lampa ma wymiary wysokość 4cm szerokość 7cm długość 1m, termicznie daje radę, żeberka w pionie to była by masakra, powierzchniowo nie ma problemu z odprowadzeniem ciepła . Lampa jest zrobiona z profili alu , przekrój kwadrat 4cm x 4cm , radiator to profile U 3cm x 1,5cm x 3cm , w środku słupki alu przykręcane śrubą i klej termo. Czas wykonania to około 17h , oczywiście druga zajęła by około połowę z racji iż mam gotowy projekt , programy do CNC itd. Nie ma siły żeby zrobić filmik jak świeci, może kolega który to zamówił się postara i pokaże jak siedzi już u Niego na samochodzie . Cena spora jednak w porównaniu do produktów Polskich fabrycznych prawie 3 razy tańsza . Jutro przed wysyłką zrobię fotki jak wygląda docelowo .
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrawiam serdecznie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
a masz może jakieś zdjęcia jak to świeci w końcowej wersji?midi pisze:Hej, lampa ma wymiary wysokość 4cm szerokość 7cm długość 1m, termicznie daje radę, żeberka w pionie to była by masakra, powierzchniowo nie ma problemu z odprowadzeniem ciepła . Lampa jest zrobiona z profili alu , przekrój kwadrat 4cm x 4cm , radiator to profile U 3cm x 1,5cm x 3cm , w środku słupki alu przykręcane śrubą i klej termo. Czas wykonania to około 17h , oczywiście druga zajęła by około połowę z racji iż mam gotowy projekt , programy do CNC itd. Nie ma siły żeby zrobić filmik jak świeci, może kolega który to zamówił się postara i pokaże jak siedzi już u Niego na samochodzie . Cena spora jednak w porównaniu do produktów Polskich fabrycznych prawie 3 razy tańsza . Jutro przed wysyłką zrobię fotki jak wygląda docelowo .
Pozdrawiam serdecznie.
Pozdrówka