FastTech

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
dsk

Post autor: dsk »

lorak, przesyłki wysłane Malaysia Post nie dostają numeru nadania i trackingu po polskiej stronie w odróżnieniu od np. Singapore Post. Trzeba czekać na list zwykły i nie opierać się na trackingu, bo tam nic więcej się nie pojawi.
radekcga

Post autor: radekcga »

21 lutego zamówiłem S2 w częściach, po 2 godzinach status na fasttech zmienił się na shipped.
Dalej
2014-02-25 00:00, Information Received
2014-03-03 18:43, Package sent, SINGAPORE SŘ5
2014-03-07 21:37, Item arrived, WER Warszawa
2014-03-08 12:04, Package sent, WER Warszawa
2014-03-08 18:10, Item arrived, WER Zabrze
2014-03-10 05:00, Package sent, WER Zabrze
2014-03-10 08:58, Przekazanie przesyłki do doręczenia UP Jaworzno 1

Nie najszybciej, ale bez tragedii.

Convoy już złożony, i nawet świeci :mrgreen:
PK

Post autor: PK »

Moje zamówienie z 14 lutego dalej siedzi w Kuala Lumpur. Ta Malezyjska poczta to faktycznie jedna wielka porażka. Nie rozumiem dlaczego Fasttech nie wysyła baterii Singpostem. Na aliexpress wszystkie przesyłki zawierające baterie od czasu wprowadzenia restrykcji przez China Post i Hongkong Post wysyłane są właśnie Singpostem i nie ma z tym najmniejszego problemu.
lorak

Post autor: lorak »

dsk, właśnie co chwilę sprawdzałem śledzenie poczty polskiej w nadziei że jest już w Warszawie, a tu pusto. Paczka zamówiona przez Singapore Post w tym samym czasie już dawno dostarczona.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

radekcga pisze:21 lutego zamówiłem S2 w częściach, po 2 godzinach status na fasttech zmienił się na shipped.
Dalej
2014-02-25 00:00, Information Received
2014-03-03 18:43, Package sent, SINGAPORE SŘ5
2014-03-07 21:37, Item arrived, WER Warszawa
2014-03-08 12:04, Package sent, WER Warszawa
2014-03-08 18:10, Item arrived, WER Zabrze
2014-03-10 05:00, Package sent, WER Zabrze
2014-03-10 08:58, Przekazanie przesyłki do doręczenia UP Jaworzno 1

Nie najszybciej, ale bez tragedii.

Convoy już złożony, i nawet świeci :mrgreen:
U mnie podobnie. Nawet godzina przybycia do Zabrza taka sama. ;)
Tylko nikogo w domu nie było i jeszcze trochę potrwa zanim będę się cieszył (oby) z mojej pierwszej latarki.
El Marcin

Post autor: El Marcin »

Witam Wszystkich.
Przejrzałem chyba cały temat o Fasttech'u na Światełkach i jestem chyba jedyną osobą (no może przesadzam z tą jedyną) która nie dostała swojej przesyłki a FF nic sobie z tego nie robi. Otóż aby przetestować ten sklep zamówiłem sobie jednego LEDa wraz z AMC7135, jak dobrze że tylko tyle, wyniosło mnie to 3$. Zamówienie złożone 30 Października a wysłane dzień później, bez trackingu byle najtaniej i to chyba był błąd. W Grudniu zrobiłem TIcket'a że nadal nie ma przesyłki, napisali że szkoda i kazali potwierdzić mój adres, zgadzał się więc tak też zrobiłem. Napisali że to dobrze i kazali ocenić jakość Supportu. Jako że było już 30 dni po przelaniu kasy to nie było jak zrobić sporu na PayPal. Darowałem sobie, przecież to tylko 10 złotych, ale jak teraz wszedłem na FF żeby popatrzeć na nowości i zobaczyłem że przesyłka ma status "Delivered" 30 Stycznia to się zdenerwowałęm, zdjęcie paczki jest, dane na niej są takie jakie powinny być, ale po przesyłce ani śladu. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim lub chociaż ma pomysł co można zrobić aby następna przesyłka dotarła? Nie wiem czy wystarczyłoby wybrać wysyłkę z trackingiem, ten sklep ma bardzo dobre ceny i nie chce z niego rezygnować, ale jednak zawiodłem się już na samym starcie...
Wybaczcie że tak dużo tego tekstu ale chciałem opisać tą sytuację, być może coś doradzicie.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Wybrałeś wysyłkę bez trackingu, to tak jak u nas z listem zwykłym, nie ma szans dowiedzieć się gdzie on jest i jeżeli taka przesyłka ginie to raczej na zawsze, chociaż zdarzają się kwiatki w stylu że wreszcie dochodzi po 3 miesiącach ;)
Najlepiej wybierać opcję z trackingiem i Ty i sklep wie gdzie jest paczka, pilnuj również terminu 45dni od zapłaty bo do tego czasu możesz złożyć spór na paypal.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
fxxx

Post autor: fxxx »

Tracking jest za darmo od około 15$, a Ty zrobiłeś jeszcze kolejny błąd nie otwierając sporu w wyznaczonym terminie. Oni Ci na 99% paczkę wysłali.
El Marcin

Post autor: El Marcin »

Dziękuje za odpowiedź.
W takim razie dam im jeszcze szanse ^^
Tylko tym razem zapłacę już za ten tracking, bo moje zamówienie nie przekracza 15$.
Bknz

Post autor: Bknz »

u mnie dzisiaj w końcu czekałem od 6.03 pojawiła się informacja "Despatched to overseas (Country code: PL)" wysłane z zagranicy :)
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
El Marcin pisze:W takim razie dam im jeszcze szanse ^^
Może niekoniecznie "Im", bo zdarzały się wypadki, że ktoś w koszu koło domu znalazł wybebeszoną kopertę ze swoim adresem...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
rafalzaq

Post autor: rafalzaq »

Zmienili niedawno i teraz darmowy tracking jest od $20.

Kupuję od jakiegoś czasu różne pierdółki elektroniczne na ebayu. Dość dużo rzeczy kupiłem na początku września żeby nie trafić na świąteczny szał. Kilka przyszło do dwóch tygodni, a niektóre nawet w 10 dni. I to bez żadnego trackingu. Ale znalazło się też kilka, które zaginęły. Z jednym sprzedawcą ustaliłem żeby wysłał jeszcze raz, a od pozostałych dostałem zwrot pieniędzy. Wtedy się dowiedział że poczta z Hongkongu ma jakieś wielkie opóźnienia. Kupiłem później jeszcze kilka rzeczy, ale już pilnowałem żeby wysyłka nie była prze Hongkong. Paczki z października dochodziły jeszcze normalnie w ok miesiąc, ale te z listopada już nie. W wigilię i kilka dni później dostałem dużo paczek. Były to te z listopada. Szły prawie 2 miesiące. Znalazły się też dwie z września. Szły ponad 100 dni, a koperty całe wygniecione. Kilku innych nie otrzymałem do dziś.

Oczywiście sprzedawcy z ebaya też oferują tracking. Jednak zwykle kosztuje to $2-3 co czasem przewyższa wartość kupionego przedmiotu. ;)
cervandes

Post autor: cervandes »

Dziś dotarła moja paczka, zamówienie z 9 lutego. Miesiąc (najkrótszy) i 3 dni. Same ogniwa, Malaysia Post :(
Convoy S2 4C attiny25V 3,04A REF
Convoy S2 4C attiny25V 3,04A kolimator 15*90
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Za tracking tanich zamówień dopłaca się w FT chyba $1 - czyli bardzo mało, warto zapłacić i mieć. Chyba przez SwissPost tak zamawiałem od nich...

Z trackingiem wszystko do mnie zawsze dochodziło, nie tylko od nich. Super wiele nie zamawiałem, ale ponad 10 zamówień na pewno.

Raz popełniłem błąd jakąś pierdołę kupując bez trackingu... To był błąd :) Choć, może nie, bo przez eBaya zamawiałem kilka razy bez trackingu... i właśnie się zastanawiam, czy LM35CAZ dojdą w końcu, czy nie dojdą ;P Bo w tym samym czasie zamawiane LM35DZ już dawno doszły ;)
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Pawelxqx

Post autor: Pawelxqx »

U mnie paczka wysłana 12 lutego Malaysia Post dzisiaj trafiła do Polski. Ale na początku trochę się bałem, bo 5 marca w trackingu pokazało, że dostała się do Anglii, ale następnego dnia status już wrócił do: Item arrived MPC PMIH (KLIA), MPC PMIH (KLIA).

Co ciekawe paczka z Polski do Chin wysłana w sobotę 1 marca w Chinach była w środę 5 marca.
ODPOWIEDZ