Coś o E-fajkach
Jak to jest z tym robieniem grzałek? Jeśli mam grzałkę nawiniętą z większej ilości drutu czy taśmy, to ma większy opór tak? Jak jak to generalnie skutkuje na parowanie, jest większe czy mniejsze? Zrobiłem kilka grzałek dla testów, z rożną ilością zwojów każda i bardzo różnie mi się zachowują, ale nie proporcjonalnie do liczby zwojów. Zmierzyłem pobór z akusa to nawet 2,8A było. Elektronika daje 3,6 V a pod koniec akusa spada na 3,3V. Opór grzałki też chyba trzeba mierzyć pod obciążeniem prawda? Na sucho mam ok 2-2,3 Ohma.
Tak jak wyżej, grzałka z niższym oporem szybciej się nagrzewa i lepiej dymi, ale na sznurkach lepiej nie schodzić za nisko bo prędzej się popalą.
Wyższa temperatura to więcej pary i przytłumiony smak przy niższej jest na odwrót.
Wyższa temperatura to więcej pary i przytłumiony smak przy niższej jest na odwrót.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Raczej warto, ja dałem koło 150zł za "refurbished" po znajomości, wszystkie ficzery, masa ustawień, oprogramowanie na PC to tylko na początku interesujące, późnej jakoś odchodzi w niepamięć.
Za to wyświetlacz fajny, widzisz napięcie/moc, liczniki, stan baterii, a po włożeniu aku 3400mAh trzyma mi 5 pełnych dni.
Za to wyświetlacz fajny, widzisz napięcie/moc, liczniki, stan baterii, a po włożeniu aku 3400mAh trzyma mi 5 pełnych dni.
To jest dokładnie Evic z nabitą marką Volisha.
Mam znajomego który go posiada od dłuższego czasu i mam kilka zastrzeżeń co do niego, po pierwsze to przez te bajery typu kalendarz krótko trzyma i drugie to że plastikowa tuleja lata i pęka po pewnym czasie.
A ogólnie to jest bardzo zadowolony
Mam znajomego który go posiada od dłuższego czasu i mam kilka zastrzeżeń co do niego, po pierwsze to przez te bajery typu kalendarz krótko trzyma i drugie to że plastikowa tuleja lata i pęka po pewnym czasie.
A ogólnie to jest bardzo zadowolony
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC