Śledzenie naszych przesyłek

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
dsk

Post autor: dsk »

Pykacz ., Dariusz jest w porządku gość, na pewno Cię z tym nie zostawi. Dobrze, że nadane z ubezpieczeniem. Najważniejsze, żeby nadawca trzymał potwierdzenie nadania.
Pykacz .

Post autor: Pykacz . »

Tego jestem pewien . Nie raz kupowałem od Darka Lampki i zawsze byłem zadowolony . Chodziło mi raczej o to czy to możliwe żeby taka przesyłka (polecona z zadeklarowaną wartością ) tak po prostu wsiąkła ? Może się gdzieś zawieruszyła ? Możliwe to ? Miał ktoś z Was taki przypadek? Szkoda mi jej bo odkładałem sobie na nią "zaskórniaki" prawie 3 miesiące a i podchodziłem do zakupu dwa razy . Sprzedałem też innego modowanego SRK by zwolnic miejsce na tego właśnie . :cry:
dsk

Post autor: dsk »

Z tego co wiem, w przypadku wartościowych jest w systemie stale informacja, kto przejmuje przesyłkę, więc raczej takich nie "przygarniają", bo dość łatwo dojść kto jet odpowiedzialny za zaginięcie. Może awizo zaginęło, pytałeś na swojej poczcie?

[ Dodano: 6 Marzec 2014, 22:25 ]
Bo tracking czasem jeszcze nie działa, albo działa z opóźnieniem.
Pykacz .

Post autor: Pykacz . »

dsk pisze:Z tego co wiem, w przypadku wartościowych jest w systemie stale informacja, kto przejmuje przesyłkę, więc raczej takich nie "przygarniają", bo dość łatwo dojść kto jet odpowiedzialny za zaginięcie. Może awizo zaginęło, pytałeś na swojej poczcie?

[ Dodano: 6 Marzec 2014, 22:25 ]
Bo tracking czasem jeszcze nie działa, albo działa z opóźnieniem.
W trackingu jest tylko że nadane 26-go i tyle . Awizo jedno wyciągałem wczoraj ze skrzynki (nawet się ucieszyłem że to lampka przyszła ale niestety to co innego ). W sumie sporo czasu już minęło i nawet jakby pierwsze awizo zaginęło ze skrzynki w co wątpię to drugie już chyba powinno być ?
Dzisiaj byłem na poczcie i niejako przy okazji zapytałem czy jest coś dla mnie . Niestety SRK jak kamień w wodę . :cry:
Ostatnio zmieniony czwartek 06 mar 2014, 22:40 przez Pykacz ., łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

Przesyłka wyszła (informacja na śledzeniu przesyłek) i nie dotarła do adresata (Pykacz).
Reklamację można składać po 14 dniach od wysyłki.
Wtedy pewnie będzie zbadana droga przesyłki po numerach.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Dariusz70 pisze:Reklamację można składać po 14 dniach od wysyłki.
To prędzej tego SRK na Allegro znajdziesz.
Awatar użytkownika
loko_1982

Post autor: loko_1982 »

Witam,
mam prośbę o info od osób, które kupowały z banggood.
Przesyłka zmieniła status na wysłaną (9 marca) oraz mam jej nr. Obecnie jednak w linku, który otrzymałem z banggood nie ma info dot. tej. przesyłki.
Czy to normalne i trzeba poczekać jeszcze kilka dni aby tracking ruszył, czy też coś jest nie tak? Wybrałem, przy zakupie, opcję przesyłki rejestrowanej.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sobota 15 mar 2014, 11:32 przez loko_1982, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Musi minąć nieraz kilka dni zanim pojawi się w systemie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

21 luty zamówienie na banggood
info od nich i na stronie ze wyszło 26 luty, podzielili na 2 paczki,
latarka i pudełka na akku a w drugiej 2 ogniwa
i cisza, tylko nr zamówienia, bez trakingu

dziś latarkę (1paczka) listonosz przyniósł,

dodam ze tego samego dnia zamawiałem na fasttech i mam nr trakingu
i fotkę paczki, ale ze strony z trakingiem nic nie kapuje :(
Awatar użytkownika
darol

Post autor: darol »

Przy zamawianiu na banggood trzeba być czujnym. Ogólnie ich system sam przydziela towary do różnych paczek w zależności od magazynu w jakim się znajdują. Paczki dostają tracking - są rejestrowane kiedy kwota przekracza 30 dolarów, ale w obrębie jednego magazynu. Do trackingu poniżej tej kwoty należy dopłacić. Sam miałem ten problem zanim zorientowałem się o co chodzi. System podzielił mi zamówienie na dwie nierejestrowane paczki pomimo łącznego zamówienia na nieco ponad 30 dolarów. Jedna paczka dotarła, druga zaginęła. Kasę odzyskałem zakładając spór na paypal.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

darol,
Ja miałem podobnie i dopłaciłem do każdej paczki coś koło 1,2$ za tracking i wszystko miałem na bieżąco pod kontrolą, jedna przyszła w 17 dni, na drugą czekałem dłużej bo towaru uzupełniali.
Awatar użytkownika
loko_1982

Post autor: loko_1982 »

Dzięki za info, też dopłaciłem - dokładnie to 1.32$ do paczki. Poczekam jeszcze, może drgnie.
fotorondo

Post autor: fotorondo »

darol pisze: Kasę odzyskałem zakładając spór na paypal.
Mam nadzieje ze takich kwiatków nie będę miał.

W sumie bylo 29 z czymś $
ta za 20$ już jest u mnie a na resztę czekam.

jeszcze mam ze 2 tyg.
poza tym zamawiana tej samej nocy z fasttech tez jeszcze idzie
Ostatnio zmieniony środa 12 mar 2014, 17:05 przez fotorondo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
pier

Post autor: pier »

Witam.
Koledzy wysłano mi z Ebay-ja wyświetlacz.
W trackingu pojawiło się że wysłano do Polski 04-03-2014 i jak do tej pory cisza. Zawsze po wysłaniu miało 3 góra 4 dni i było WER Warszawa. Dodam że wysłano z Singapore SR2 cokolwiek to znaczy.

Mam się już martwić czy czekać cierpliwie?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Pocieszę Cię, że z 6 i 7 SG też mi wysłało paczki i też jeszcze nie ma ich w kraju.
ODPOWIEDZ