Śledzenie naszych przesyłek
Tego jestem pewien . Nie raz kupowałem od Darka Lampki i zawsze byłem zadowolony . Chodziło mi raczej o to czy to możliwe żeby taka przesyłka (polecona z zadeklarowaną wartością ) tak po prostu wsiąkła ? Może się gdzieś zawieruszyła ? Możliwe to ? Miał ktoś z Was taki przypadek? Szkoda mi jej bo odkładałem sobie na nią "zaskórniaki" prawie 3 miesiące a i podchodziłem do zakupu dwa razy . Sprzedałem też innego modowanego SRK by zwolnic miejsce na tego właśnie .
Z tego co wiem, w przypadku wartościowych jest w systemie stale informacja, kto przejmuje przesyłkę, więc raczej takich nie "przygarniają", bo dość łatwo dojść kto jet odpowiedzialny za zaginięcie. Może awizo zaginęło, pytałeś na swojej poczcie?
[ Dodano: 6 Marzec 2014, 22:25 ]
Bo tracking czasem jeszcze nie działa, albo działa z opóźnieniem.
W trackingu jest tylko że nadane 26-go i tyle . Awizo jedno wyciągałem wczoraj ze skrzynki (nawet się ucieszyłem że to lampka przyszła ale niestety to co innego ). W sumie sporo czasu już minęło i nawet jakby pierwsze awizo zaginęło ze skrzynki w co wątpię to drugie już chyba powinno być ?dsk pisze:Z tego co wiem, w przypadku wartościowych jest w systemie stale informacja, kto przejmuje przesyłkę, więc raczej takich nie "przygarniają", bo dość łatwo dojść kto jet odpowiedzialny za zaginięcie. Może awizo zaginęło, pytałeś na swojej poczcie?
Dzisiaj byłem na poczcie i niejako przy okazji zapytałem czy jest coś dla mnie . Niestety SRK jak kamień w wodę .
Ostatnio zmieniony czwartek 06 mar 2014, 22:40 przez Pykacz ., łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
mam prośbę o info od osób, które kupowały z banggood.
Przesyłka zmieniła status na wysłaną (9 marca) oraz mam jej nr. Obecnie jednak w linku, który otrzymałem z banggood nie ma info dot. tej. przesyłki.
Czy to normalne i trzeba poczekać jeszcze kilka dni aby tracking ruszył, czy też coś jest nie tak? Wybrałem, przy zakupie, opcję przesyłki rejestrowanej.
Pozdrawiam
mam prośbę o info od osób, które kupowały z banggood.
Przesyłka zmieniła status na wysłaną (9 marca) oraz mam jej nr. Obecnie jednak w linku, który otrzymałem z banggood nie ma info dot. tej. przesyłki.
Czy to normalne i trzeba poczekać jeszcze kilka dni aby tracking ruszył, czy też coś jest nie tak? Wybrałem, przy zakupie, opcję przesyłki rejestrowanej.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sobota 15 mar 2014, 11:32 przez loko_1982, łącznie zmieniany 1 raz.
21 luty zamówienie na banggood
info od nich i na stronie ze wyszło 26 luty, podzielili na 2 paczki,
latarka i pudełka na akku a w drugiej 2 ogniwa
i cisza, tylko nr zamówienia, bez trakingu
dziś latarkę (1paczka) listonosz przyniósł,
dodam ze tego samego dnia zamawiałem na fasttech i mam nr trakingu
i fotkę paczki, ale ze strony z trakingiem nic nie kapuje
info od nich i na stronie ze wyszło 26 luty, podzielili na 2 paczki,
latarka i pudełka na akku a w drugiej 2 ogniwa
i cisza, tylko nr zamówienia, bez trakingu
dziś latarkę (1paczka) listonosz przyniósł,
dodam ze tego samego dnia zamawiałem na fasttech i mam nr trakingu
i fotkę paczki, ale ze strony z trakingiem nic nie kapuje
Przy zamawianiu na banggood trzeba być czujnym. Ogólnie ich system sam przydziela towary do różnych paczek w zależności od magazynu w jakim się znajdują. Paczki dostają tracking - są rejestrowane kiedy kwota przekracza 30 dolarów, ale w obrębie jednego magazynu. Do trackingu poniżej tej kwoty należy dopłacić. Sam miałem ten problem zanim zorientowałem się o co chodzi. System podzielił mi zamówienie na dwie nierejestrowane paczki pomimo łącznego zamówienia na nieco ponad 30 dolarów. Jedna paczka dotarła, druga zaginęła. Kasę odzyskałem zakładając spór na paypal.
Mam nadzieje ze takich kwiatków nie będę miał.darol pisze: Kasę odzyskałem zakładając spór na paypal.
W sumie bylo 29 z czymś $
ta za 20$ już jest u mnie a na resztę czekam.
jeszcze mam ze 2 tyg.
poza tym zamawiana tej samej nocy z fasttech tez jeszcze idzie
Ostatnio zmieniony środa 12 mar 2014, 17:05 przez fotorondo, łącznie zmieniany 1 raz.