Driver 3.3A w diodę
Driver 3.3A w diodę
Witam,
Wyjąłem z pewnej latarki taki driver
a że moja wiedza w tym zakresie jest jaka jest pytam więc oświeconych, czy na podstawie fotki jest ktoś w stanie coś o nim powiedzieć. Driver daje 3,33A w diodę, konstrukcja w której siedzi poradzi sobie z odprowadzeniem ciepła, a ogniwo 26650 też da radę go zasilić, wolałbym go zostawić, nawet te stroboskopy przeżyję. Ze specyfikacji latarki wyczytałem
Zasilanie 3,6~4,7V
Circuitry - 2,4A na dupce zmierzyłem 3,33A i po kilkunastu minutach świecenia 3,33A hmm....
Wyjąłem z pewnej latarki taki driver
a że moja wiedza w tym zakresie jest jaka jest pytam więc oświeconych, czy na podstawie fotki jest ktoś w stanie coś o nim powiedzieć. Driver daje 3,33A w diodę, konstrukcja w której siedzi poradzi sobie z odprowadzeniem ciepła, a ogniwo 26650 też da radę go zasilić, wolałbym go zostawić, nawet te stroboskopy przeżyję. Ze specyfikacji latarki wyczytałem
Zasilanie 3,6~4,7V
Circuitry - 2,4A na dupce zmierzyłem 3,33A i po kilkunastu minutach świecenia 3,33A hmm....
Typowy direct drive, prąd ograniczony jest wszelkimi rezystancjami jak sprężynki i tymi 2 rezystorami obok czarnego przewodu leda. Stabilizacji pewnie brak. Jeżeli chłodzenie jest w ok to myślę że można zostawić. Przy czym zabezpieczenia akku też pewnie nie ma.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Jak dobre ogniwo i trzymało napięcie to i prąd się trzymał
A może jednak ten scalak "zbiera" informację o prądzie i jakaś stabilizacja jest.
A może jednak ten scalak "zbiera" informację o prądzie i jakaś stabilizacja jest.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Stabilizacja nawet gdyby była to spadek 0,5V na rezystorach pomiarowych i ponad 1,5W strat na nich nie wróży nic dobrego mimo wszystko. A najprawdopodobniej stabilizacji nie ma i cały prąd idzie przez http://www.fairchildsemi.com/ds/FD/FDS9926A.pdf