Prośba o rozpatrzenie mojej propozycji
Temat stary, a jakże aktualny, co raz pojawiają się nowe linki z allegro...
Zapomnieliście czy nie wiedzieliście o stronce Allegromat?
Archiwizacja za jej pomocą trwa parę sekund, a jest (chyba) ważna na zawsze...
Trzeba w te okienko wpisać numer aukcji, który jest przy tytule przedmiotu napisany mniejszym drukiem w nawiasie, ostatnie cyfry linku aukcji przed .html, to też numer aukcji. Może by tak wprowadzić nakaz stosowania Allegromatu i dopisać to do regulaminu? Trudne to nie jest i szybko weszłoby w krew użytkownikom.
Przykładowa zarchiwizowana aukcja: http://www.allegromat.pl/aukcja155079
Zapomnieliście czy nie wiedzieliście o stronce Allegromat?
Archiwizacja za jej pomocą trwa parę sekund, a jest (chyba) ważna na zawsze...
Trzeba w te okienko wpisać numer aukcji, który jest przy tytule przedmiotu napisany mniejszym drukiem w nawiasie, ostatnie cyfry linku aukcji przed .html, to też numer aukcji. Może by tak wprowadzić nakaz stosowania Allegromatu i dopisać to do regulaminu? Trudne to nie jest i szybko weszłoby w krew użytkownikom.
Przykładowa zarchiwizowana aukcja: http://www.allegromat.pl/aukcja155079
Z niezależnymi od allegro archiwizerami jest ten problem, ze nie wiadomo jak długo będą istnieć, przynajmniej ja już się zawiodłem na jakiś, które kiedyś istniały, a teraz nie istnieją. Choć za prawie pewne można uznać, że takie archiwizery będą istniały dłużej niż widzimy zakończone aukcje na allegro.
Co do zrzutów ekranów, to odpowiedni dodatek do przeglądarki bardzo ułatwia robienie zrzutów stron (całych, a nie tylko widocznego fragmentu), można w nich tez łatwo kadrować. w innym wątku w tym dziale użytkownicy pisali nazwy takich dodatków.
Ogólnie pomysł z robieniem screenów, czy archiwów mi się podoba, nawet nie miałbym nic przeciwko regulaminowemu przymusowi...
Tylko czy kieszeń adminów wytrzyma taką ilość obrazków na hostingu światełek?
Co do darmowych hostingów zdjęć, to picasaweb daje rade i na pewno nic nie znika.
Co do zrzutów ekranów, to odpowiedni dodatek do przeglądarki bardzo ułatwia robienie zrzutów stron (całych, a nie tylko widocznego fragmentu), można w nich tez łatwo kadrować. w innym wątku w tym dziale użytkownicy pisali nazwy takich dodatków.
Ogólnie pomysł z robieniem screenów, czy archiwów mi się podoba, nawet nie miałbym nic przeciwko regulaminowemu przymusowi...
Tylko czy kieszeń adminów wytrzyma taką ilość obrazków na hostingu światełek?
Co do darmowych hostingów zdjęć, to picasaweb daje rade i na pewno nic nie znika.
Ostatnio zmieniony środa 05 mar 2014, 23:08 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
- Calineczka
- Kontakt:
marmez, no tak, screen shot, albo dodatek do przeglądarki, ale co ma zrobić taki np. ja, komputer mi zdechł, żeby odpalić go każdorazowo trzeba blachy rozkręcać i się bawić, bez interwencji śrubokręta ani rusz, a i tak to nie daje gwarancji, że włączy się i nie wykryje braku dysku twardego, co często się zdarza... Siedzę na tablecie, a ten Allegromat od wieków jest, jeszcze tam jakieś zbiórki kasy na niego są, podejrzewam, że będzie żył i żył. Zdjęcia z forum też czasem znikają i same znaki zapytania zostają.
Calineczka, łoj, to niefanie z tą Picasą... a zniknęły całkiem z Picassy, czy tylko te, które z niej linkowałeś gdzieś publicznie (forum)? Nie było tam problemu z prawami autorskimi?
Mnie ich próba wciskania Google Plus zamiast Picasy wkurzała, ale jakoś nic nie znikało, może temu, że płacę za picasę ($5/rok), nie wiem.
Borsuczy, może masz rację, że allegromat będzie działał, skoro są zbiórki, bo taktycznie... Ja się po prostu zraziłem jednym takim, który już nie działa.
Co do używania Tableta... Współczuję i łączę się w bólu... A na serio, to pewno też są tam apki, które by screeny umiały zrobić A czemu współczuję? Bo my tabletu świadomie i z premedytacją (no i troszkę z oszczędności) nie mamy, a syn (5,8l.) teraz jest w szpitalu (od soboty) i są tam chłopacy w podobnym wieku i cięgle naparzają w jakieś WYRAZ gry na tych tabletach... I się przy tym wymądrzają, komu się nie uda wygrać, kto jest lepszy w to, kto ma więcej złota, kto zjadł więcej złotych nurków (pływa się rekinem...) i ogólnie język nienawiści...
Co ciekawe, gdy Ci sami chłopacy odstawią na chwilę te ekrany (albo rodzice im prędzej zabiorą) i się bawią "analogowymi" zabawkami, czyli samochodami np. to jakoś się lepiej dogadują, milsi są dla siebie, i wszyscy bardziej zadowoleni...
Sorki, za OT, w sumie powinienem to wylać w Podziel się swoim smutkiem... Może później przeniosę. teraz spać, bo budzik na 5:30...
Pozdrawiam
Mnie ich próba wciskania Google Plus zamiast Picasy wkurzała, ale jakoś nic nie znikało, może temu, że płacę za picasę ($5/rok), nie wiem.
Borsuczy, może masz rację, że allegromat będzie działał, skoro są zbiórki, bo taktycznie... Ja się po prostu zraziłem jednym takim, który już nie działa.
To znikają te, które są hostowane na zewnętrznych serwerach typu imageshack i innych darmowych, często niewymagających logowania. Przynajmniej nie spotkałem się, żeby te hostowane na światełkach były nieaktywne.Borsuczy pisze:Zdjęcia z forum też czasem znikają i same znaki zapytania zostają.
Co do używania Tableta... Współczuję i łączę się w bólu... A na serio, to pewno też są tam apki, które by screeny umiały zrobić A czemu współczuję? Bo my tabletu świadomie i z premedytacją (no i troszkę z oszczędności) nie mamy, a syn (5,8l.) teraz jest w szpitalu (od soboty) i są tam chłopacy w podobnym wieku i cięgle naparzają w jakieś WYRAZ gry na tych tabletach... I się przy tym wymądrzają, komu się nie uda wygrać, kto jest lepszy w to, kto ma więcej złota, kto zjadł więcej złotych nurków (pływa się rekinem...) i ogólnie język nienawiści...
Co ciekawe, gdy Ci sami chłopacy odstawią na chwilę te ekrany (albo rodzice im prędzej zabiorą) i się bawią "analogowymi" zabawkami, czyli samochodami np. to jakoś się lepiej dogadują, milsi są dla siebie, i wszyscy bardziej zadowoleni...
Sorki, za OT, w sumie powinienem to wylać w Podziel się swoim smutkiem... Może później przeniosę. teraz spać, bo budzik na 5:30...
Pozdrawiam
Tekst podpisu:
- Calineczka
- Kontakt:
fotorondo, odpowiedziałem tutaj: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=141195#141195 żeby nie zaśmiecać bardziej tego wątku. Za to zaśmiecanie przepraszam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Tekst podpisu:
marmez, skoro taki hakier informatyk jesteś to może umiałbyś coś takiego zrobić, co po napisaniu linka z allegro na forum by wyłapywało z tego linka numer aukcji, robiło konserwę na tym allegromacie i zastępowało link z allegro tym linkiem z allegromatu? Znaczy w skrócie mówiąc, żeby był taki archiwizujący automat. Możliwe to jest w ogóle?
Mógłbyś kwiatki programować, żeby szybko rosły i jakiegoś antywirusa zainstalować, żeby chwasty usuwały. Właśnie droga Administracjo skoro da się, to może by tak to zrobić? Pojęcia nie mam jak, nie wiem kto, ale bardzo dobra sprawa by z tym była, oczywiście jak już będzie można, nic na siłę, szukajka i te sprawy...marmez pisze:Borsuczy, gdybym był taki informatyk, to zapewne nie pracowałbym jako ogrodnik Inaczej mówiąc, nie jestem w stanie takiego czegoś napisać, ale da się to oczywiście napisać, co już ktoś na poprzedniej stronie pisał (nie ja).