Przerobka lampki

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
fairview

Przerobka lampki

Post autor: fairview »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczow, ponieważ jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość :wink:
Przechodząc do tematu: mam lampkę tylną zasilaną z prądnicy, a chciałbym by była zasilana z baterii, a zamiast żarówki jakaś dioda?. Ponieważ sam nie znam się na tym, ani nie mam takich zdolności , prosiłbym kogoś bardziej rozwiniętego ode :wink: mnie o taką przeróbkę.Nie wątpię że dla Was to "pestka", oczywiście za taką usługę zapłacę. Jeżeli znajdzie się dobra dusza to prosiłbym o kontakt na PW.
ps. Bardzo mi zależy na tej lampce ze względów wizualnych.

[ Dodano: 2 Marzec 2014, 22:11 ]
No i chyba nie umiem dodać zdjęć :sad:

[ Dodano: 2 Marzec 2014, 22:44 ]
link do zdjec
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f2f ... 8fc0f.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ffa ... d1578.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/537 ... e2b4e.html
Ostatnio zmieniony wtorek 04 mar 2014, 06:05 przez fairview, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Na początek popraw pisownię!
Podaj więcej szczegółów co do zasilania, bo ze zdjęć widzę, ze nie za bardzo będzie wybór. Najlepiej sprawdź organoleptycznie co tam wejdzie.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
fairview

Przykro mi za moją pisownię , ale nieczęsto mam okazję pisać w języku polskim, nie mniej postaram się poprawić.
Co do szczegółów zasilania, to myślałem o jakiś 2 bateriach CR 2032, jakimś wyłączniku i diodzie. Mam przy kasku takie małe światełko, bodajże Sigma micro i myślałem że być może z takiej lub podobnej lampki adaptować części. Oczywiście jeżeli potrzeba więcej zdjęć lub wymiarów to służę.
Ostatnio zmieniony wtorek 04 mar 2014, 06:06 przez fairview, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Najprościej chyba będzie zrobić tak jak napisałeś. Weź lampkę w łapki, udaj się do jakiegoś sklepu rowerowego i spróbuj dopasować.
Co do zasilania, to celuj w coś z AAA lub CR123, małe pastylki raczej na długo nie starczają.
Jeśli nic nie znajdziesz to wtedy pomyślimy.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
fairview

Lampka przeznaczona jest do roweru corki, ktora z racji wieku raczej wieczorami nie jezdzi - nie mniej swiatelko musi byc. Mysle ze 2-4h swiecenia na bateriach w trybie mrugania jest ok .Wiekszym problemem wydaje sie byc przejrzystosc klosza, poniewaz probowalem przykladac wspomniana Sigme Micro i efekt byl dostateczny (mniej wiecej jak lampka Soma Silver Bullet ktora mam przy rowerze szosowym). Co do projectu i wykonania tego osobiscie, to poddalem sie jakies 4-msc temu :sad:
ODPOWIEDZ