GPX Greenbox

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Zbychur

GPX Greenbox

Post autor: Zbychur »

Przymierzałem się do różnych zakupów, niestety życie zweryfikowało moje plany (eksplozja 18650), i zrobiła mi się dziura w budżecie ( w sumie nic nowego w tym kraju :mrgreen:). Jednym z planów był zakup ładowarki do pakietów z balancerem i pomiarem pojemności, nie byłem jeszcze zdecydowany czy Imax czy coś innego, miało to przede wszystkim służyć do ładowania przerobionych na li-Ion akumulatorów do wkrętarki. Dziś przez przypadek znalazłem to
http://allegro.pl/ladowarka-gpx-greenbo ... 36292.html

I tu tytułowe pytanie, jest to coś warte? Bo cena nie najgorsza, a póki co zasilić to można chyba zasilaczem przerobionym z komputera.
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Imax w złoto-zielonej obudowie ;)

Kupując w Polsce możesz zyskać jedynie gwarancję z którą to i tak bywa różnie.
Na ebay imax b6 wychodzi około 68zł
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Di Stefano

Post autor: Di Stefano »

Tylko SkyRC robi oryginalne iMAX B6. Te tanie iMAX B6 z ebay'a to sa podróbki.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Jak w kraju i tego pokroju ładowarkę to tylko http://allegro.pl/skyrc-pl-ladowarka-im ... 63840.html
Testowałem na max (50W ładowanie) i w przeciwieństwie do taniej podróbki nic nie wystrzeliło po kilku minutach. Zasilacz, jeśli nie masz, to Ci sprezentuję.
Awatar użytkownika
Zbychur

Ok Panowie, dzięki za info, zatem jak przypuszczałem, nie będę się pakował w niewiadome. Co prawda Imax to prawe 90% więcej, ale spodziewałem się takich odpowiedzi i nie napalałem się specjalnie.
ElSor, jak co będziemy w kontakcie :)
Di Stefano

Post autor: Di Stefano »

Tu masz iMAX'a B6 raczej oryginalnego, za 32,78$ * 3,1zł = 101,62zł:

http://www.ebay.com/itm/100-Original-IM ... 53e2f0f26c

Czyli tylko o ok. 10 zł drożej niż ten GPX Greenbox z przesyłką. ok. 12%

Jakby co mogę pomóc w zakupie.
Ostatnio zmieniony niedziela 02 mar 2014, 11:30 przez Di Stefano, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... UINE_.html 100% oryginał, 35$ z przesyłką rejestrowaną.
Awatar użytkownika
Zbychur

Dzięki za namiary, myślę jednak, że zakupu dokonam w kraju, ze względu na gwarancję (tylko na 12 m-cy ale zawsze), a za rok już może będę umiał na tyle obsługiwać, żeby nie zepsuć :razz:. Gdyby w grę wchodziła różnica w granicach 100-200zł, to pewnie zdecydowałbym się na zakup takiego sprzętu z któregoś linku, ale dla 50zł chyba dla laika, który sam tego nie naprawi to chyba w razie "W" to jednak chyba warto odżałować. Zobaczymy jak będzie z budżetem :)
Jeszcze raz dzięki, wezmę pewnie tą z linku, który podał ElSor na allegro.
fxxx

Post autor: fxxx »

Od tej firmy z linka ElSor'a mam już jakieś 2 lata i jest to oryginał i nic się nie stało, a ładowałem ołowiówki na max mocy i dawała radę.
Lampek

Post autor: Lampek »

fxxx pisze:Od tej firmy z linka ElSor'a mam już jakieś 2 lata i jest to oryginał i nic się nie stało.
A ja świadomie kupiłem kopię za 14$, ciekawe czym się różni o oryginału, pewnie niczym, działa dobrze.
Awatar użytkownika
Doctore

Post autor: Doctore »

Co prawda ładowarki z HK są ok, to zasilacze z HK już nie, NIE KUPUJCIE ZASILACZY Z HK!
Do zasilania ładowarek <250W używa się zasilacza od xboxa 360(wersja "203W"), a mocniejsze to zasilacze serwerowe(moc do 2,5kW - można wyrwać za 300zł).
NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ NA OGNIWACH PANASONIC' A
fxxx

Nie wiem czym się różni, chciałem kupić z gwarancją w kraju i kupiłem.
Awatar użytkownika
Zbychur

fxxx pisze:chciałem kupić z gwarancją w kraju i kupiłem.
No i jak też tak chcę.
Rozwiąże się też mój problem ładowania 3 x AA, bo tyle mi do czołówki wchodzi a moja ładowarka, jak i większość innych wymagają ładowania parami.
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Zbychur pisze:Rozwiąże się też mój problem ładowania 3 x AA, bo tyle mi do czołówki wchodzi a moja ładowarka, jak i większość innych wymagają ładowania parami.
Pamiętaj o tym, że Imax B6 ma często problem z wykrywaniem kończenia ładowania AA Ni-MH http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=12570

Ja teraz ładuję z przyczepionym czujnikiem temperatury (lm35 (dz)) do 33 st.C chyba.

Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
fxxx

3x AA to już ładnie wykrywa, gorzej z jedną celą. Dobry koszyk to podstawa, choć do AA marzy mi się prosta ładowarka, która najpierw rozładuje a potem sama naładuje ogniwo. Bez klikania.
ODPOWIEDZ