Latarka Android z regulowana jasnością LED

....nie pasujące gdzie indziej...
Mantom

Latarka Android z regulowana jasnością LED

Post autor: Mantom »

Istnieje taka aplikacja? Wiadomo, że smartfony pobierają sporo energii, więc używanie jako latarki przez dłuższy czas może spowodować rozładowanie się baterii.
Ostatnio zmieniony sobota 01 mar 2014, 11:29 przez Mantom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Ja mam fabryczną aplikację "latarka" z HTC i ma 3 poziomy jasności.
Hawuz

Post autor: Hawuz »

Ja się zastanawiam czy w smartphonie jest dobre odprowadzanie ciepła dla diody, czy może się gotuje przy długim świeceniu?
Mantom

Znalazłem to http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... ness-level .
The flash is usually not controlled directly by the OS, but by the exposure meter in the camera software. Hedging with that in a compatible way is tricky. The same thing stands between android OS and a variable strobe (timing light).
Ale jest też apka Tiny Flashlight, której uzywam. Autor opisał wersję beta
http://tinyflashlight.com/
i jak widac w opcjach powinno byc "brightness control". U mnie tego nie ma, zaś linki do wersji beta nie działają :mrgreen:
Zaś w momencie robienia zdjęcia z "lampa" dioda świeci wyraźnie jasniej niż podczas oswietlania do nastawiania ostrości
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Ściągnąłem wersję beta i nie ma kontroli jasności, może to jest dostępne tylko w przypadku świecenia ekranem?
Mantom

Wojto pisze:Ściągnąłem wersję beta i nie ma kontroli jasności, może to jest dostępne tylko w przypadku świecenia ekranem?
Może trzeba napisac do autora? :|
ODPOWIEDZ