Podziel się swoim smutkiem
Pewnie odkręcałeś głowicę z reflektorem, razem z reflektorem wykręciła się lekko piguła i nie styka się z tubą, taki ze mnie jasnowidz. Odkręć koronkę, wyjmij szybkę, reflektor, odkręć lekko tubę od głowicy, jakimś śrubokrętem czy czymkolwiek przekręć pigułę w prawo, żeby stykała się z tubą. Dokręć tubę do głowicy, zamontuj reflektor, szybę, koronkę. Tada! Latarka znów żyje.
Znaczy się latarka świeci, ale tylko na biało, ale jej dodatkowe funkcje przestały działać a pierścień już nie klika.
Ogólnie to latarka jest zbudowana tak że głowicę można rozkręcić na pół. że jest dolna część głowicy, z pierścieniem, sterownikiem i diodą i górna część z reflektorem i kolorowymi diodami. Jest to ładnie wykonane, po prostu do tej zewnętrznej części ( z reflektorem) na takiej jakby wypustce wchodzi dioda, gwint i ścianki anodowane, bardzo ładne wykonanie. Dodatkowo te dwie części są połączone chyba z 6 kabelkami do diod kolorowych. No i przy próbie rozkręcenia latarki ten gwint się poruszył i odkręcił z 2 obroty nim to zauważyłem a to wystarczyło żeby te kabelki się oderwały od płytki z diodami kolorowymi. Dodatkowo z pierścienia wypadła kuleczka (musiała gdzieś wypaść ale nie mogę znaleźć) dzięki której on klika. Na gwincie tylko malutki ślad z czerwonego kleju, pewnie za mało i dlatego się otworzyło.
Próbuję się skontaktować ze sprzedawcą, zobaczę co odpiszę ale kiepsko to widzę bo latarka z chin kupiona to sama wysyłka do chin kupę kasy kosztuje. Zobaczę co on odpisze, ale pewnie raczej poszukam kogoś w Polsce co mi to naprawi(bo tak naprawdę to trzeba przylutować kilka kabelków i włożyć kuleczkę pod pierścień). Sam raczej się tego nie podejmę bo nie mam miernika żeby wykryć który kabelek gdzie.
Ogólnie to latarka jest zbudowana tak że głowicę można rozkręcić na pół. że jest dolna część głowicy, z pierścieniem, sterownikiem i diodą i górna część z reflektorem i kolorowymi diodami. Jest to ładnie wykonane, po prostu do tej zewnętrznej części ( z reflektorem) na takiej jakby wypustce wchodzi dioda, gwint i ścianki anodowane, bardzo ładne wykonanie. Dodatkowo te dwie części są połączone chyba z 6 kabelkami do diod kolorowych. No i przy próbie rozkręcenia latarki ten gwint się poruszył i odkręcił z 2 obroty nim to zauważyłem a to wystarczyło żeby te kabelki się oderwały od płytki z diodami kolorowymi. Dodatkowo z pierścienia wypadła kuleczka (musiała gdzieś wypaść ale nie mogę znaleźć) dzięki której on klika. Na gwincie tylko malutki ślad z czerwonego kleju, pewnie za mało i dlatego się otworzyło.
Próbuję się skontaktować ze sprzedawcą, zobaczę co odpiszę ale kiepsko to widzę bo latarka z chin kupiona to sama wysyłka do chin kupę kasy kosztuje. Zobaczę co on odpisze, ale pewnie raczej poszukam kogoś w Polsce co mi to naprawi(bo tak naprawdę to trzeba przylutować kilka kabelków i włożyć kuleczkę pod pierścień). Sam raczej się tego nie podejmę bo nie mam miernika żeby wykryć który kabelek gdzie.
Pawelxqx, zanim nabyłem miernik używałem innego banalnego urządzonka do sprawdzania przepływu. Skonstruowałem coś takiego:
potrzebowałem koszyka na baterie, trzech kabelków i diody zdolnej zaświecić zasilana bateriami z koszyka. Od koszyka z bateriami wychodzą dwa kabelki, plus przylutowany na stałe do diody, minus przylutowany do koszyka kabelek i do diody jeden kabelek (kable nie stykają się). Pobiel obie końcówki przewodzików minusa, zwierasz je- dioda świeci. Koszt wykonania, to jakieś 5zł.
potrzebowałem koszyka na baterie, trzech kabelków i diody zdolnej zaświecić zasilana bateriami z koszyka. Od koszyka z bateriami wychodzą dwa kabelki, plus przylutowany na stałe do diody, minus przylutowany do koszyka kabelek i do diody jeden kabelek (kable nie stykają się). Pobiel obie końcówki przewodzików minusa, zwierasz je- dioda świeci. Koszt wykonania, to jakieś 5zł.
Alior Sync wycofuje swoją najlepszą usługę...Najważniejsze zmiany w "Taryfie Opłat i Prowizji Alior Sync" dotyczą:
- wycofania usług przelew na adres e-mail oraz zasilenie konta PayPal – w związku z zakończeniem współpracy z firmą PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.;
- Convoy S2 / S2+ / M1 / C8 @ XML2
- Olight i2 + Li-ion 14500
Jak dla mnie może zlikwidować bezpłatne 10 szybkich przelewów, cashback i jeszcze jakieś pierdoły ale nie to !hackman pisze:Alior Sync wycofuje swoją najlepszą usługę...Najważniejsze zmiany w "Taryfie Opłat i Prowizji Alior Sync" dotyczą:
- wycofania usług przelew na adres e-mail oraz zasilenie konta PayPal – w związku z zakończeniem współpracy z firmą PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.;
Wtedy właśnie ja się wycofam mając od nich gratisowe 40zł za założenie konta. ( http://konto.sync.pl/paypal/ )hackman pisze:"Nachapali klientów, a teraz ze wszystkiego się wycofują. Tylko czekać aż wprowadzą opłatę za prowadzenie konta."
- lord_craven
Potwierdzam. Mam tam konto bodajże od 12 lat, w tym czasie przerobiłem inne banki i jakoś zawsze wracałem do tego pierwszego założonego. Choć teraz jak mi wyłączą "stary" wygląd to nie wiem co zrobię Nowy zupełnie mi nie odpowiada. Jakiś taki cukierkowy, coś jak najnowszy iOS.DNF pisze:mBank nie ma z tym problemów
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Panowie, bez przesady. Jakieś 2 miesiące temu przeszedłem na nowy interfejs w mBanku i nie jest on taki zły. Powiedziałbym, że lepszy od starego. Też broniłem się jak mogłem korzystając ze starego, do czasu gdy cwaniaki zamienili buttona wraz z kolorem starego na nowego (wtedy wszedłem, rozejrzałem się i po jakimś czasie mi się spodobał
Sometimes darkness can show you the light