Witam
Kupiłem latarkę Boerle 8W (wiem że te 8W to chłyt marketingowy ale zależało mi na tym żeby była na 4 baterie AAA), latarka była w zestawie z akumulatorami 350 mAh noname wszystko było w porządku do dnia kiedy to włożyłem świeżo naładowane nowe GP ReCyko 820 mAh do latarki a ta świeci jakby dioda była "zużyta" kilka razy słabiej niż powinna, sprawdziłem na bateriach nowych i to samo, mało tego przy ostatniej próbie latarka zaczęła mrugać bez przerwy jak stroboskop. Dodam jeszcze, że dioda wydaje się jakby była lekko "przydymiona" to by potwierdzało podejrzenie, że się zużyła, ale czy to możliwe mam ją tylko 3 miesiące.
Sprzedawca z Allegro ALLOPTICS (może ktoś miał do czynienia?) po opisaniu mu sytuacji kazał odesłać, wysłałem 1.12.08 do dziś brak odp.
Moje pytanie kuriozalne: czy wysoki amperaz baterii może uszkodzić diode? Dioda przestała świecić zaraz po włożeniu nowych GP 820 mAh w zestawie były te 350 mAh (latarka świeciła fest na nich jakieś 7 minut dlatego kupiłem pojemniejsze). A może za wysokie było napięcie jedna bateria miała ok 1,4V *4=5,6V chiński driver nie wytrzymał?
Witojcie i pomóżcie:) Boerle 8W wyrzuciłem 60 PLN w błoto?
Witojcie i pomóżcie:) Boerle 8W wyrzuciłem 60 PLN w błoto?
Ostatnio zmieniony piątek 12 gru 2008, 17:14 przez deusexe, łącznie zmieniany 1 raz.
deusexe: Nie Ty pierwszy i nie ostatni
Cale szczescie, ze to wdzieczny model do modyfikacji
Nawet refka nie trzeba wymieniac
Wiem bo rowniez dalem sie zlapac, ale dzieki temu nauczylem sie lutowac diody starym zelazkiem
Cale szczescie, ze to wdzieczny model do modyfikacji
Nawet refka nie trzeba wymieniac
Wiem bo rowniez dalem sie zlapac, ale dzieki temu nauczylem sie lutowac diody starym zelazkiem
My definition is High Definition.
Bledy w pisowni sa celowe, zamierzone i chronione prawami autorskimi.
Uzywanie podobnych bledow jest zakazane i bezprawne ®
Bledy w pisowni sa celowe, zamierzone i chronione prawami autorskimi.
Uzywanie podobnych bledow jest zakazane i bezprawne ®