Witam,
padł mi driver w latarce 3x XR-E, i potrzebuje waszej pomocy w dobrze jakiegoś odpowiedniego driver. Latarka to jakiś stary model z DX.com. Diody są podłączone szeregowo, ale jest możliwość zmiany na równoległe, zasilanie to 2x 18650. Co byście polecali ?
Driver pod 3x XR-E
Witaj.
Jaka średnica sterownika?
Dlaczego padł? Sam z siebie czy po jakiś operacjach?
Po połączeniu diod równolegle może być taki http://www.fasttech.com/products/1612/1 ... flashlight
Ale to tak przykładowo na razie.
Jaka średnica sterownika?
Dlaczego padł? Sam z siebie czy po jakiś operacjach?
Po połączeniu diod równolegle może być taki http://www.fasttech.com/products/1612/1 ... flashlight
Ale to tak przykładowo na razie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Średnica 21mm. Latarka była używana przez Ojca w pracy ( dorabia w ochronie ) ostatnio narzekał że przerywa, migocze i bardzo słabo świeci. Driver wyciągnięty, wygląda ok żadnych uszkodzeń z tym że daje max 500mA nie wiem czemu. Więc czas na jakiegoś moda
Na dniach będę robić zamówienie na fasttechu to sprawdzę ten driver, mam nadzieje że diody wytrzymają
Dzięki za pomoc.
Na dniach będę robić zamówienie na fasttechu to sprawdzę ten driver, mam nadzieje że diody wytrzymają
Dzięki za pomoc.
Popraw luty w sterowniku, przy diodach, sprawdź włącznik w latarce, popraw/wyczyść wszelkie styki elektryczne (jak jeszcze tego nie zrobiłeś a jak nie to kombinuj z tym driverem.
Ogólnie to sterowniki podwyższające (boost) dla 3 diod w szeregu są problematyczne do zakupienia, albo nie grzeszą wydajnością.
Ogólnie to sterowniki podwyższające (boost) dla 3 diod w szeregu są problematyczne do zakupienia, albo nie grzeszą wydajnością.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Praktycznie to co napisałem już zrobione lecz żadnych zmian. Latarka jest dosyć stara, od początku świeciła dosyć słaba ale wtedy to i tak było dużo dla mnie . Teraz dzięki wam i waszej wiedzy wiem że można więcej wycisnąć więc próbuje jak przyjdzie nowy driver i zostanie zamontowany pochwale się efektami.