Witam chciałem się podzielić spostrzeżeniami po testach tego ogniwa, zakupionego na Fasstech.
LINK
Do testu użyłem klonu ładowarki imax b6 - Redox beta.
Ogniwo po około 5 cyklach rozładowania i naładowania.
Wymiary ogniwa :
Wysokość - 50,5mm
średnica - 14,1mm
Ogniwo naładowane do 4,14V
Prąd rozładowania 1A
Wykresy
Fotki:
Podsumowując, do deklarowanych 900mAh sporo brakuje, za to cena dość atrakcyjna.
Przy rozładowaniu pądem 1A pojemność wyniosła 441mAh
Ogniwo UltraFire 14500 3.7V 900mAh test
Ogniwo UltraFire 14500 3.7V 900mAh test
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
To i tak nie sprawi że osiągnie 900mAh, co najwyżej 50mAh dojdzie, chyba że ładowarka przekłamuje i na ogniwie realnie jest więcej. To trzeba sprawdzić.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Kupiłem z ebay fioletowe 4500mAh za 2$, oczywiście wyszło ok. 700mAh przy rozładowaniu prądem 1A, a gdy do chinola napisałem o tym i spytałem czemu oszukują to w odpowiedzi spytał czy dosłać kolejne ogniwo czy zwrot hajsu...
Ale to i tak lepiej takie fioletowe niż te UF "900mAh"
Ta fioletowa też miała mieć PCB zabezpieczającą, oczywiście szpilki na zwarciu się topiły
A jak ją rozebrałem to nawet miedź na elektrodę była też podrobiona(stop z 20% miedzi).
Ale to i tak lepiej takie fioletowe niż te UF "900mAh"
Ta fioletowa też miała mieć PCB zabezpieczającą, oczywiście szpilki na zwarciu się topiły
A jak ją rozebrałem to nawet miedź na elektrodę była też podrobiona(stop z 20% miedzi).
Ostatnio zmieniony niedziela 16 lut 2014, 19:02 przez Doctore, łącznie zmieniany 1 raz.