Jaki układ za transformatorem ?
Witam
Może nie tyle nie da, co będzie to niebezpieczne dla LEDów. O ile przy stałym obciążeniu uda się w takim zasilaniu dobrać parametry, to jednak brak stabilizacji napięcia sprawi, że przy zmiennym obciążeniu, napięcie będzie mocno skakać.
Pewnym rozwiązaniem może być zastosowanie przetwornicy step-down. W związku z brakiem niebezpiecznych napięć, możesz sobie taką spokojnie zmontować sam.
Pozdrawiam
Może nie tyle nie da, co będzie to niebezpieczne dla LEDów. O ile przy stałym obciążeniu uda się w takim zasilaniu dobrać parametry, to jednak brak stabilizacji napięcia sprawi, że przy zmiennym obciążeniu, napięcie będzie mocno skakać.
Pewnym rozwiązaniem może być zastosowanie przetwornicy step-down. W związku z brakiem niebezpiecznych napięć, możesz sobie taką spokojnie zmontować sam.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Pyra jeśli byś podrzucił schemat z wartościami, to na pewno bym go stworzył
Dochodzę jednak do wniosku, że na ten moment będę się musiał posłużyć kupną konstrukcją.
Czy jeżeli kupię coś takiego
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... 725101.jpg
i rozrzucę na te moje 3 pstryczki to będzie działało bez problemów?
Oczywiście wiem, że można sobie kupić trzy pojedyńcze.., ale jestem chyba uparty
Dochodzę jednak do wniosku, że na ten moment będę się musiał posłużyć kupną konstrukcją.
Czy jeżeli kupię coś takiego
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... 725101.jpg
i rozrzucę na te moje 3 pstryczki to będzie działało bez problemów?
Oczywiście wiem, że można sobie kupić trzy pojedyńcze.., ale jestem chyba uparty
Na stanie akurat nic nie mam, a z tego co piszesz, to na realizację i testowanie ewentualnego,Twojego Pyra projektu, musiałbym też dobrą chwilę poświęcić.
Miałem nadzieję, że da się szybko, bez bólu i nakładów
Niestety ściany czekają na zabudowę, więc kupię gotowca.
Dziękuję wszystkim za rady i pomoc
Miałem nadzieję, że da się szybko, bez bólu i nakładów
Niestety ściany czekają na zabudowę, więc kupię gotowca.
Dziękuję wszystkim za rady i pomoc