Podratowanie czołówki Luzika

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
vin324pl

Podratowanie czołówki Luzika

Post autor: vin324pl »

Witam
Otrzymałem dziś czołówkę od Luzika w której były dwie kwestie wpływające na brak świecenia.
Po pierwsze należało poprawić styk na plusie ogniwa w kszyku bo na 18650 od Woyatazo niestety nie wychodziło napięcie z koszyka.
Po 2 dobrze że został mi driver po modyfikacji mojej czołówki bo w leda dalekiego zasięgu driver nie dawał napięcia ( znajdę czas to siądę i posprawdzam co tam padło)

Opisuje jednak tą sprawę bo zaskoczyło mnie to co zastałem w środku.
Zamiast deklarowanego poprawionego chłodzenia przez poprzedniego sprzedającego RAGRASTIN zastałem to :

Obrazek

Chyba zbędny będzie komentarz....

Oczywiście jak już rozebrałem to poszły poprawki. Pasta revoltec pod xp-e, fujick pod 3W flooda i przesmarowane pastą termo silikonową gwinty.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zatem wszystkim tym którzy kupowali wczesniej u tego użytkownika polecam zobaczyć co się w środku światełek kryje, gdyż można się niestety zawieść...

Pozdrawiam[/b]
Ostatnio zmieniony środa 12 lut 2014, 15:48 przez vin324pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Przez te nadmiernie roz-izolowane przewody przy diodach może/mogło dojść do zwarcia.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Awatar użytkownika
vin324pl

Oki , poprawię jeszcze i to ;)
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

vin324pl pisze:Zatem wszystkim tym którzy kupowali wczesniej u tego użytkownika polecam zobaczyć co się w środku światełek kryje
Z treści nie wynika od kogo była kupiona a myślę, że warto to wyraźnie zaznaczyć w opisie i piętnować takie praktyki.
Awatar użytkownika
vin324pl

Ragrastin
Zestaw rowerowy:
luzik

Post autor: luzik »

Odebrałem dzisiaj latarkę po naprawie i chcę jeszcze raz BAAAAARDZO PODZIĘKOWAĆ koledze vin324pl za nieodpłatną naprawę mojego światełka. Oczywiście świeci jak trzeba, nie grzeje się jak przedtem a ponadto odpala 100/100 w każdym trybie.
Szukałem pomocy na forum a zapomniałem a właściwie to nie wiedziałem, że mój krajan to taki spec !! :mrgreen: W razie "W" już wiem gdzie uderzyć ...o pomoc.
ODPOWIEDZ