CREE XML-T6 NOWY MODEL 2014 - warto?
CREE XML-T6 NOWY MODEL 2014 - warto?
Witam,
Rozglądam się za latarką która nie będzie ogromna a ładnie oświetli mi drogę.
Czytałem testy i recenzje ale nie wszystko jeszcze ogarniam gdy tu nagle dostałem info o aukcji:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3952647967
Warto w to zainwestować czy lepiej trochę dołożyć i coś innego kupić?
Parametry mi odpowiadają wiem że zoom nie jest lubiany na tym forum ale dzięki niemu latarka wydaję się być bardziej uniwersalna.
Pzdr
Rozglądam się za latarką która nie będzie ogromna a ładnie oświetli mi drogę.
Czytałem testy i recenzje ale nie wszystko jeszcze ogarniam gdy tu nagle dostałem info o aukcji:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3952647967
Warto w to zainwestować czy lepiej trochę dołożyć i coś innego kupić?
Parametry mi odpowiadają wiem że zoom nie jest lubiany na tym forum ale dzięki niemu latarka wydaję się być bardziej uniwersalna.
Pzdr
Bubel jakich pełno na allgero, nie warto się tym interesować.
Latarka nie najwyższych lotów oraz kłamliwy opis, 2 lata temu miałem taką w ręce, więc "nowy model" to to nie jest.
Ładowarka i akumulatorki najgorsze z możliwych.
Latarka nie najwyższych lotów oraz kłamliwy opis, 2 lata temu miałem taką w ręce, więc "nowy model" to to nie jest.
Ładowarka i akumulatorki najgorsze z możliwych.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
- smokuxx1987
Ta aukcja pasuje bardziej do tematu kity z allegro.
Dioda XR-E T6 - nie ma takiej, puźniej pisze XM-L T6
Ogniwa o pojemności 4200mAh - takich też jeszcze nie ma, najbardziej pojemne mają 3400 i kosztują połowe tego co ta latarka.
500 m zasięgu - ..............
Sprzedawca nie ma zielonego pojęcia o czym pisze ani co sprzedaje.
Latarka jest kupiona w chinach bez żadnych poprawek - typowy handlarz.
Sprawdzone i godne polecenia latarki to wszystkie modele Convoy.
Dostępne po poprawkach w forumowym sklepiku, bez poprawek w chinach taniej kupisz.
Dioda XR-E T6 - nie ma takiej, puźniej pisze XM-L T6
Ogniwa o pojemności 4200mAh - takich też jeszcze nie ma, najbardziej pojemne mają 3400 i kosztują połowe tego co ta latarka.
500 m zasięgu - ..............
Sprzedawca nie ma zielonego pojęcia o czym pisze ani co sprzedaje.
Latarka jest kupiona w chinach bez żadnych poprawek - typowy handlarz.
Sprawdzone i godne polecenia latarki to wszystkie modele Convoy.
Dostępne po poprawkach w forumowym sklepiku, bez poprawek w chinach taniej kupisz.
Jak już w przywitaniu napisałem, mogę Ci w Szczecinie pokazać jak świeci Convoy S2, za kilka dni - jak dobrze pójdzie - złożę C8, a możliwe, że kolega pożyczy M1...
Z zoomem dobrze napisałeś "wydaje Ci się", ze będzie uniwersalny. bez urazy, mi się często coś wydaje, a rzeczywistość jest nieubłagana
Pozdrawiam i zapraszam wieczorem na Kormoranów
Z zoomem dobrze napisałeś "wydaje Ci się", ze będzie uniwersalny. bez urazy, mi się często coś wydaje, a rzeczywistość jest nieubłagana
Pozdrawiam i zapraszam wieczorem na Kormoranów
Ostatnio zmieniony wtorek 11 lut 2014, 09:11 przez marmez, łącznie zmieniany 1 raz.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Dziękuje za szybką odpowiedź.
Opis podobnego modelu widziałem ale nie z 2014. Zawszę mogli jakieś zmiany wprowadzić...
Wracając do tematu.
Jest jakiś model Convoy na dwa ogniwa? Rozumiem że dwa ogniwa mogą zwiększyć moc świecenia jak i długość pracy latarki.
Zgaduje że jak zakupy to raczej w Chinach?
Opis podobnego modelu widziałem ale nie z 2014. Zawszę mogli jakieś zmiany wprowadzić...
Wracając do tematu.
Jest jakiś model Convoy na dwa ogniwa? Rozumiem że dwa ogniwa mogą zwiększyć moc świecenia jak i długość pracy latarki.
Zgaduje że jak zakupy to raczej w Chinach?
To że latarka jest na 2 ogniwa nie od razu oznacza że będzie mocniej świecić.
Dłuższy czas pracy owszem.
Convoy na 2 ogniwa to np. model L2 ale to jest wielka latarka, a Ty szukasz raczej czegoś małego.
Jeżeli na rower to są bardzo fajne modele S2, S3, M1, M2.
Zakup to już jak wolisz, mogą być chiny a mogą być w kraju gdzie dostaniesz latarki po odpowiednich oprawkach termicznych i elektrycznych.
Convoy na 2 ogniwa to np. model L2 ale to jest wielka latarka, a Ty szukasz raczej czegoś małego.
Zakup to już jak wolisz, mogą być chiny a mogą być w kraju gdzie dostaniesz latarki po odpowiednich oprawkach termicznych i elektrycznych.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Nie kupuj, szkoda nerwów i pieniędzy. Ta latareczka długo nie poświeci. Dioda ma owszem 100 000 godzin żywotności ale przy dobrym odprowadzaniu ciepła którego ten wynalazek nie ma. Żadna latarka typu ...fire i inne chińskie bez odpowiedniej ingerencji w jej bebechy długo nie poświeci. Naprawdę nie warto
"SolarForce L2P extended" Grega
Choroba światełkowa się rozwija
Choroba światełkowa się rozwija
Myślałem o bardziej uniwersalnym zastosowaniu ale one też się do tego nadają.maciex93 pisze:To że latarka jest na 2 ogniwa nie od razu oznacza że będzie mocniej świecić.
Skłaniam się do Convoy M1 czy S3 (kierując się wyglądem) ale na stronie fasttech'a jest ich po kilka odmian... np: M1 jedna jest mocniejsza i ma 900LM.
Zgaduje ze różnią się dioda. Którą wybrać?
Polecę tą: https://www.fasttech.com/products/0/100 ... e-led-flas
ze względu na neutralny odcień światła i sterownik 6*AMC przy którym to nie są wymagane poprawki.
A jeżeli S3 to: https://www.fasttech.com/products/0/100 ... e-edc-led- światło nieco cieplejsze, taki sam sterownik.
[ Dodano: 10 Luty 2014, 18:45 ]
Marmez zaproponował Ci spotkanie, moim zdaniem to bardzo dobra opcja zobaczyć na żywo jak świeci taka latarka.
ze względu na neutralny odcień światła i sterownik 6*AMC przy którym to nie są wymagane poprawki.
A jeżeli S3 to: https://www.fasttech.com/products/0/100 ... e-edc-led- światło nieco cieplejsze, taki sam sterownik.
[ Dodano: 10 Luty 2014, 18:45 ]
Marmez zaproponował Ci spotkanie, moim zdaniem to bardzo dobra opcja zobaczyć na żywo jak świeci taka latarka.
To ja polecę tego Convoya M1:
http://www.banggood.com/Convoy-M1-7135+ ... 08983.html
Też M1, też z 6xAMC dla dobrego czasu pracy przy sporej jasności, też neutralny odcień (milszy na łonie natury), ale dostępna jest dioda XM-L2 (konkretnie XM-L2 T6 4C) która ma większą wydajność i za friko robi więcej światła.
Też M1, też z 6xAMC dla dobrego czasu pracy przy sporej jasności, też neutralny odcień (milszy na łonie natury), ale dostępna jest dioda XM-L2 (konkretnie XM-L2 T6 4C) która ma większą wydajność i za friko robi więcej światła.
-
Kolega phantom dobrze Ci podpowiada. Jeśli nie dokonałeś jeszcze zakupu to dodam że posiadam Convoy M1 poprawione przez Dariusz70. Co prawda inwestycjA około 160 zł z ogniwem i ładowarką ale jestem bardzo zadowolony z tego M1. I zasięg i rozproszenie bardzo mi odpowiadają a światła pod dostatkiem.phantom pisze:To ja polecę tego Convoya M1: