Czy ktoś zna rzetelną firmę produkującą pudełka i pady....
Czy ktoś zna rzetelną firmę produkującą pudełka i pady....
Witam. Jako, że mam szczerze dość już przykrych historii z pocztą polską (zmasakrowane akcesoria etc. jakby ktoś walcem dosłownie przejechał ) szukam firmy produkującej pudełka oraz pady (wypełnienia na akcesoria). Ktoś coś wie? Za wszelkie info szczerze dziękuję i pozdrawiam;)
Sometimes darkness can show you the light
Namiaru na pudełka nie mam (co więcej, zdarza mi się używać tych sprzedawanych przez PP) ale podzielę się sposobem na otulenie przesyłki. Potrzebne będą: woreczki śniadaniowe i pianka monterska.
- wysyłany przedmiot pakujemy w jeden woreczek - dla pewności, że się nie pobrudzi.
- do drugiego woreczka wtryskuję trochę pianki - ile to jest 'trochę' to kwestia wprawy, pianka ma się maksymalnie rozprężyć - taki worek kładę na dno kartonu.
- wkładam do pudełka przedmiot i przykrywam drugim woreczkiem z pianką
- zamykam pudełko
Woreczki śniadaniowe mają mikroperforację - to jest potrzebne.
U mnie ta metoda się sprawdza, ale trzeba wypraktykować ilość pianki
- wysyłany przedmiot pakujemy w jeden woreczek - dla pewności, że się nie pobrudzi.
- do drugiego woreczka wtryskuję trochę pianki - ile to jest 'trochę' to kwestia wprawy, pianka ma się maksymalnie rozprężyć - taki worek kładę na dno kartonu.
- zamykam pudełko
http://www.dudapak.pl/ Zaopatruje sie tam moja firma w tony opakowek kartonowych Od rozmiaru kostki rubika do takich na lodówki.
Witam Blyskotliwychswietlik pisze:Namiaru na pudełka nie mam (co więcej, zdarza mi się używać tych sprzedawanych przez PP) ale podzielę się sposobem na otulenie przesyłki. Potrzebne będą: woreczki śniadaniowe i pianka monterska.
- zamykam pudełko
Ja uzywam zamiast pianki scinkow ze Shredder'a (ta maszynka do niszczenia dokumentow)
[/quote]
Amator- wiec za bardzo mnie nie wincie
Ja mam odmienny sposób pakowania,
1. przedmiot w kartonik,wypełnienie ścinki gazet (niszczarka)
2. ten kartonik pakuję w ...większy kartonik wypełniony ścinkami gazet lub styropianowymi "chrupkami"
Z drugiego kontynentu otrzymuję paczki które są ciężkie (15-20kg) i kolega pakuje w ten sposób elektronikę,jak na razie obywa się bez problemu,czasami wolną przestrzeń pomiędzy kartonami wypełniamy woreczkami z.....powietrzem
1. przedmiot w kartonik,wypełnienie ścinki gazet (niszczarka)
2. ten kartonik pakuję w ...większy kartonik wypełniony ścinkami gazet lub styropianowymi "chrupkami"
Z drugiego kontynentu otrzymuję paczki które są ciężkie (15-20kg) i kolega pakuje w ten sposób elektronikę,jak na razie obywa się bez problemu,czasami wolną przestrzeń pomiędzy kartonami wypełniamy woreczkami z.....powietrzem