Śledzenie naszych przesyłek

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
lysonpiotr

Post autor: lysonpiotr »

Dzięki za pomoc trzeba czekać i tyle, może w tej chwili właśnie leci.... ;)
Karoliska19

Post autor: Karoliska19 »

Witam, ponownie to znów ja :):)
Tym razem ,proszę o pomoc w sprawie przesyłki nr RI099602176BG
tym razem kompletnie nie wiem o co chodzi 3 razy pisałam do sprzedającego i zapytaniem czy podał mi na pewno dobry numer nadania , bo przesyłka miała iść do PL ... nie do Bułgarii i on twierdzi,że to dobry nr nigdy wcześniej nie wysyłali mi przez BG post ...
Czy może faktycznie facet sie pomylił i podaje mi błędny nr nadania,
nie jestem tak dobrze zorientowana więc proszę na mnie nie krzyczeć , po to piszę na forum ,żeby się dowiedzieć, szukałam w innych wątkach na temat tego przewoźnika jedyne co wiem to,że czasami długo idzie...ale to chyba jak wszystkie..
pozdr
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Numer jest dobry: http://www.bgpost.bg/IPSWebTracking/IPS ... mit=Submit
W tym momencie (16 listopada) jest wysyłana z Bułgarii za granicę czyli do Polski.
Karoliska19

Post autor: Karoliska19 »

Dziękuję bardzo za pomoc
Karolcio

Post autor: Karolcio »

Odkopię wątek bo mam wątpliwości co do jednej z przesyłek. Zamówienie z 7 stycznia w Banggood.com, wysłane przez China Post. W Chinach przesyłka ładnie się śledziła by w końcu 20 stycznia mieć status "Sent to airline". Na stronie Poczty Polskiej przesyłka jest widoczna: "Wysłanie przesyłki 2014-01-19 17:36 BEIJING". I tu moje wątpliwości - kilkanaście dni w transporcie lotniczym i jeszcze nie dotarła do Polski?
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

Faktycznie coś długo. Poczekaj do pełnego miesiąca i zakładaj spór na PayPal.
Everybody lies...
Karolcio

Post autor: Karolcio »

Hmmm - paczka niewątpliwie została wysłana, po co więc spór na PP, tym bardziej teraz? Napiszcie mi proszę - czy jeżeli Urząd Celny zatrzyma przesyłkę to ma to jakiś ślad w trackingu? W przesyłce są latarki, nie ma ogniw więc ze strony linii lotniczych problemów nie powinno być.
MardoQ

Post autor: MardoQ »

Karolcio pisze:Hmmm - paczka niewątpliwie została wysłana, po co więc spór na PP, tym bardziej teraz? Napiszcie mi proszę - czy jeżeli Urząd Celny zatrzyma przesyłkę to ma to jakiś ślad w trackingu? W przesyłce są latarki, nie ma ogniw więc ze strony linii lotniczych problemów nie powinno być.
W tracking jest status "Zatrzymanie przez urząd celny" to jeszcze nie oznacza podatkó, tylko kontrola.
Ale "Zatrzymanie przesyłki w cle" to już znaczy, że wysłali ci pismo o przedstawienie faktury/dowodu zakupu celem naliczenia VAT/cła.
Ale naszych rzeczy z tego co wiem to nie wyłapują, dużo większy wpływ do budżetu jest z telefonów komórkowych, laptopów, tabletów i innej elektroniki.
Artur

Post autor: Artur »

Czy Standard Shipping w banggood.com ma tracking?
Czy trzeba dopłacić do Air Mail Register (dopłata $1,70)?
Jeśli trzeba dopłacić to czy warto?
Awatar użytkownika
hackman

Post autor: hackman »

Zawsze wybieraj wyłącznie przesyłki rejestrowane. Unikniesz później niepotrzebnych nerwów.
  • Convoy S2 / S2+ / M1 / C8 @ XML2
  • Olight i2 + Li-ion 14500
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Artur, Trzeba dopłacić, myślę, że warto, bo to nie majątek. W rubryce na kupon promocyjny wpisz kod: b185f7, dostaniesz 5% zniżki i może akurat będzie na rejestrowaną przesyłkę :)
Artur

Przy latarce OK, ale przy ładowarce za $4 też? Bo niestety rozdzielają zamówienie na 2 osobne bo ładowarki mają w innym magazynie :(
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Podliczona będzie wspólna kwota, ale przesyłki trzeba opłacić osobno.
Artur

Dlatego zastanawiam się czy ładowarki nie wziąć bez trackingu, bo to zwiększa koszt ładowarki prawie o 50% :(
Jakie jest ryzyko?
dsk

Post autor: dsk »

Ryzyko, że nie dojdzie, będziesz się stresował, zakładał spór na PayPalu. Kasę raczej odzyskasz. Może lepiej ładowarkę zamówić przy okazji innego, większego zamówienia? Jeśli nie, to lepiej chyba dopłacić kilka złotych i mieć spokojniejszą głowę. :smile:

[ Dodano: 7 Luty 2014, 23:24 ]
Oczywiście spora część nierejestrowanych z sukcesem dociera do adresata.
ODPOWIEDZ