Śledzenie naszych przesyłek
-
-
Witam, ponownie to znów ja :)
Tym razem ,proszę o pomoc w sprawie przesyłki nr RI099602176BG
tym razem kompletnie nie wiem o co chodzi 3 razy pisałam do sprzedającego i zapytaniem czy podał mi na pewno dobry numer nadania , bo przesyłka miała iść do PL ... nie do Bułgarii i on twierdzi,że to dobry nr nigdy wcześniej nie wysyłali mi przez BG post ...
Czy może faktycznie facet sie pomylił i podaje mi błędny nr nadania,
nie jestem tak dobrze zorientowana więc proszę na mnie nie krzyczeć , po to piszę na forum ,żeby się dowiedzieć, szukałam w innych wątkach na temat tego przewoźnika jedyne co wiem to,że czasami długo idzie...ale to chyba jak wszystkie..
pozdr
Tym razem ,proszę o pomoc w sprawie przesyłki nr RI099602176BG
tym razem kompletnie nie wiem o co chodzi 3 razy pisałam do sprzedającego i zapytaniem czy podał mi na pewno dobry numer nadania , bo przesyłka miała iść do PL ... nie do Bułgarii i on twierdzi,że to dobry nr nigdy wcześniej nie wysyłali mi przez BG post ...
Czy może faktycznie facet sie pomylił i podaje mi błędny nr nadania,
nie jestem tak dobrze zorientowana więc proszę na mnie nie krzyczeć , po to piszę na forum ,żeby się dowiedzieć, szukałam w innych wątkach na temat tego przewoźnika jedyne co wiem to,że czasami długo idzie...ale to chyba jak wszystkie..
pozdr
Numer jest dobry: http://www.bgpost.bg/IPSWebTracking/IPS ... mit=Submit
W tym momencie (16 listopada) jest wysyłana z Bułgarii za granicę czyli do Polski.
W tym momencie (16 listopada) jest wysyłana z Bułgarii za granicę czyli do Polski.
-
Odkopię wątek bo mam wątpliwości co do jednej z przesyłek. Zamówienie z 7 stycznia w Banggood.com, wysłane przez China Post. W Chinach przesyłka ładnie się śledziła by w końcu 20 stycznia mieć status "Sent to airline". Na stronie Poczty Polskiej przesyłka jest widoczna: "Wysłanie przesyłki 2014-01-19 17:36 BEIJING". I tu moje wątpliwości - kilkanaście dni w transporcie lotniczym i jeszcze nie dotarła do Polski?
W tracking jest status "Zatrzymanie przez urząd celny" to jeszcze nie oznacza podatkó, tylko kontrola.Karolcio pisze:Hmmm - paczka niewątpliwie została wysłana, po co więc spór na PP, tym bardziej teraz? Napiszcie mi proszę - czy jeżeli Urząd Celny zatrzyma przesyłkę to ma to jakiś ślad w trackingu? W przesyłce są latarki, nie ma ogniw więc ze strony linii lotniczych problemów nie powinno być.
Ale "Zatrzymanie przesyłki w cle" to już znaczy, że wysłali ci pismo o przedstawienie faktury/dowodu zakupu celem naliczenia VAT/cła.
Ale naszych rzeczy z tego co wiem to nie wyłapują, dużo większy wpływ do budżetu jest z telefonów komórkowych, laptopów, tabletów i innej elektroniki.
Ryzyko, że nie dojdzie, będziesz się stresował, zakładał spór na PayPalu. Kasę raczej odzyskasz. Może lepiej ładowarkę zamówić przy okazji innego, większego zamówienia? Jeśli nie, to lepiej chyba dopłacić kilka złotych i mieć spokojniejszą głowę.
[ Dodano: 7 Luty 2014, 23:24 ]
Oczywiście spora część nierejestrowanych z sukcesem dociera do adresata.
[ Dodano: 7 Luty 2014, 23:24 ]
Oczywiście spora część nierejestrowanych z sukcesem dociera do adresata.