Latarka do domu (najlepiej uniwersalna)

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Kyle

Post autor: Kyle »

Zbychur pisze: I na takim intensywnym spacerze po lesie machasz zomem tam i sam :)
.
... po co? :) Ustawiam na tryb pośredni. No chyba, że chcę poświecić okazyjnie na większy dystans, to daję max skupienie, a później powrót na średni na następną np. godzinę ;)

[ Dodano: 7 Luty 2014, 18:07 ]
Zbychur pisze: do zastosowania przydomowego wybrałbym zdecydowanie np. Convoy S2, S3, M2 niż P7.
Do zastosowania przydomowego/ogrodowego LED Lenser na "głupie" AAA sprawdza się w praktyce fenomenalnie.

[ Dodano: 7 Luty 2014, 18:10 ]
Zbychur pisze: Ustaw swojego zooma prawie poziomo, przykład - montaż na rowerze. Teraz zobacz na drogę czy masz w miarę jednakowo oświetloną powierzchnię na dystansie 1-20m?
.
Na rowerze nie testowałem, ale pewnie też ustawiłbym na tryb pośredni ... i pewnie by się sprawdziło (inna sprawa, że na dłuższą jazdę w nocy 4xAAA x wysoka moc to tak nie bardzo {po ~1,5 godziny na wysokim trybie zacząłby tracić jasność z powodu wyczerpania akku}).
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Kyle pisze:Do zastosowania przydomowego LED Lenser na "głupie" AAA sprawdza się w praktyce fenomenalnie.

Z czym porównywałeś?
Nie twierdzę, że jest zły, ale asymetria natężenia światła w snopie jak dla mnie jest korzystniejsza niż monolit jaki dają zoomy.
Kyle

Zbychur pisze: Z czym porównywałeś?
Z Fenix E40 i latarkami niemarkowymi (halogen, 28 LED). Nawet ten crap 28 LED był niezły ... ale tylko i wyłącznie na bardzo mały dystans, bo na większy to takie coś "nie świeci". Pomijam już lodową barwę 28 tandetnych LED.

[ Dodano: 7 Luty 2014, 18:22 ]
Zbychur pisze: Nie twierdzę, że jest zły, ale asymetria natężenia światła w snopie jak dla mnie jest korzystniejsza niż monolit jaki dają zoomy.
Dla mnie wręcz przeciwnie (Fenix E40 kupiłem najpierw ... centrum okazało się za jasne przy np. odczytywaniu licznika po ciemku, pomimo ustawienia minimalnej mocy).
Awatar użytkownika
Zbychur

Kyle pisze:Na rowerze nie testowałem, ale pewnie też ustawiłbym na tryb pośredni
....i mam zupełnie odcięte boki, albo daleko i wąsko, albo szeroko i bardzo krótko, reflektor, nawet mocny flood OP potrafi te dwie rzeczy pogodzić w jednym czasie.
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

Jeżeli nie odrzucasz nadal czołówek, to polecany przeze mnie Epic będzie dobrym rozwiązaniem dla Ciebie. Zobacz na fotki głowicy i co Ci daje jej konstrukcja. Chcesz świecić dalej to dyfuzor w dół, bliżej i szerzej to dyfuzor w górne położenie. Ma zasilanie z AA. I tak jak ktoś wcześniej pisał możesz jej bez problemu używać jako ręcznej.

No ale wybór należy do Ciebie.
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Kyle

Zbychur pisze: ....i mam zupełnie odcięte boki, albo daleko i wąsko, albo szeroko i bardzo krótko, reflektor, nawet mocny flood OP potrafi te dwie rzeczy pogodzić w jednym czasie.
... wiesz ... nawet nie wnikam czy tak jest. Nie kupowałem latarki na rower, tylko właśnie do domu, może spacer jak będzie trzeba ... po prostu do normalnych czynności. Jazda na rowerze w nocy ... no nie bardzo tak jeżdżę ;)
Awatar użytkownika
Zbychur

Kyle pisze:Fenix E40
Dioda XP-E? To bardzo mały emiter świetnie się skupia, nawet w małych refach. W dodatku to reflektor SMO, zwykły Convoy S2 wystarczyłby do porównania.

[ Dodano: 7 Luty 2014, 18:37 ]
Ok. Każdy ma swoje racje, wizje i upodobania, a wątek zszedł na złą drogę, myślę, że nie powinniśmy zaśmiecać koledze tematu.
ODPOWIEDZ