lucky pisze:Multiszlifierka w biedronce za 99zł.:
http://biedronka.pl/multiszlifierka/
W sieci spotkałem się z pozytywnymi opiniami tego produktu. Mieliście z tym styczność?
Rozważam zakup, wykorzystałbym maksymalnie kilka razy w roku więc dokładanie do proxxona czy dremele jest ekonomicznie nieopłacalne.
lucky, od razu wyjaśnię – jestem przedstawicielem Grupy Topex. Mam nadzieję, że uda mi się coś podpowiedzieć w kwestii multiszlifierek. Tak jak pisali marmez i maciex93 zasilanie sieciowe, faktycznie sprawdzi się lepiej przy sporadycznym użytkowaniu, a i cena jest bardziej korzystna. Nie będę się wypowiadał o konkurencji, bo nie wypada (tak po ludzku), ale generalnie w przypadku elektronarzędzi akumulator, to największy koszt całego sprzętu. Dlatego coś za coś – cena wiadomo ważna rzecz, ale tanio i dobrze nie idzie w parze. Najlepszy wybór to taki, który dopasowany jest do potrzeb. No chyba, że cena nie gra roli to wtedy można szaleć…
Z tego, co piszesz to szukasz przyzwoitej multiszlifierki w rozsądnej cenie. Z czystym sumieniem mogę polecić Ci sprzęcik jednej z naszych marek – VERTO 51G014 (na popularnym portalu aukcyjnym widziałem za 75 zł). VERTO to marka należąca do naszej firmy, pod którą oferujemy narzędzia dla majsterkowiczów – czyli do potrzeb przeciętnego użytkownika, majsterkowicza. Jeśli ma to być praca sporadyczna to z pewnością się nie zawiedziesz. Natomiast tak jak pisałem powyżej: jeśli masz zamiar korzystać z multiszlifierki często (3 razy w tygodniu po 3 godziny pracy non stop), to potrzebujesz bardziej profesjonalnego sprzętu. Tylko wtedy już cena idzie w górę.
Gdybyś miał jakieś pytania albo potrzebował jakiejś porady to zawsze możesz pisać na priv. Mam nadzieję, że udało mi się pomóc.
Pozdrawiam
Tomek
Grupa Topex