Nie dawno przyglądałem się tej ofercie i nie mogę dojść gdzie oni schowali w tej lampie pozostałe 8 diod, bo z tych czterech SMD to ciężko będzie te 600lm wyciągnąć Chyba że to zdjęcie poglądowe, a sprawność też wysoka jak na 6W. Poza tym barwa nie do przyjęcia. Można w sklepie za 50 dych niby 10W z czujnikiem dorwać i ciepłą barwą na jakimś COB'ie. Nie wiem ale nie wydaje mi się ta oferta specjalnie atrakcyjna.
Zbychur pisze: nie mogę dojść gdzie oni schowali w tej lampie pozostałe 8 diod
Tez się nad tym zastanawiałem i wydaje mi się, że one są "schowane" za tą matową częścią szyby (nie widać ich, bo pod takim kątem zdjęcie zostało zrobione). Barwa też mnie trochę właśnie zniechęca... Cena zachęcająca tylko dlatego, że sam mogę odebrać w sklepie (i nawet oddać jak się okaże że beznadziejna). A masz namiary na jakiś wiarygodny sklep, który nie wymyśla parametrów lampy?
lyko pisze: A masz namiary na jakiś wiarygodny sklep, który nie wymyśla parametrów lampy?
To nie sklepy tylko producenci wymyślają cuda na kiju, bo w zasadzie w teorii to się wszystko zgadza, tylko jak ktoś leda przyklei na 0,5mm farby to cudów nie ma. Poszukaj w castoramie, leroyu itp. Nieraz tam widziałem po 25zł 10-cio watowe "halogenki", a z czujnikiem ruchu nieraz poniżej 50zł barwa do wyboru.
Na zdjęciu z białym egzemplarzem wygląda to tak, jakby na środku szybki było coś przyklejone, co odbija światło z ledów na lustro, i po prawej stronie widać delikatnie cały panel ledów, jak studzin, pisze.
Na zdjęciu to wygląda na zmatowiony prostokąt (swoją drogą fajny pomysł, żeby tak punktowo po oczach nie dawało), no ale jeżeli Pyra widział na własne oczy, to chyba nie ma o czym dalej rozmawiać Zdjęcia mogą być chybione
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
marmez pisze:Na zdjęciu to wygląda na zmatowiony prostokąt (swoją drogą fajny pomysł, żeby tak punktowo po oczach nie dawało), no ale jeżeli Pyra widział na własne oczy, to chyba nie ma o czym dalej rozmawiać Zdjęcia mogą być chybione
Miałem dziś to w ręku. Tam jest rzeczywiście 12 diod. Martwi mnie tylko ta barwa światła... (6800K)
Kurcze w pewnym (magicznym) wieku to się idzie do okulisty.
Mam to samo, a na tych malutkich zegarkowych bateryjkach to chyba specjalnie takie
małe te cyferki robią. Jak złapie ostrość to już nie widzę co tam jest napisane.
Pyra, może jednak nie jest tak źle, widziałem coś podobnego w jakimś molochu budowlanym i rzeczywiście miał tylko cztery diody, ale był bez czujnika ruchu i kosztował coś pod stówę.