Obudowa naświetlacza lub halogenu LED
Dziękuję za odpowiedzi. Mam zamiar zająć się produkcją takich halogenów. Handluję diodami LED i elektroniką potrzebną do złożenia takiej lampy, więc ceny komponentów ma m hurtowe. Myślałem żeby właśnie wykorzystać gotowe naświetlacze. Tylko czy obudowa od naświetlacza 10W wystarczy też do naświetlacza 20W i 30W? Czy odprowadzi też wystarczająco ciepło?
Czyli chcesz rozebrać gotową lampę, wyjąć diodę i zasilacz, wsadzić inną diodę i zasilacz i sprzedać dalej? Gdzie sens, gdzie logika?
Budowa takiego reflektora w Polsce będzie nieopłacalna, pozostaje tylko chyba import z Chin i dalsza sprzedaż. Raczej skupiłbym się na zaoferowaniu czegoś czego nie mają inni sprzedawcy. Np. mnie, jako konsumenta interesowały by takie reflektory, ale z diodą dającą światło barwy neutralnej czyli 4500-5000K, a takie są praktycznie niedostępne. Wszędzie tylko zimna (czytaj niebieska) albo ciepła (czytaj żółta) biel. Jeżeli trafi się jakiś z neutralnym odcieniem, to w kosmicznej cenie.
Budowa takiego reflektora w Polsce będzie nieopłacalna, pozostaje tylko chyba import z Chin i dalsza sprzedaż. Raczej skupiłbym się na zaoferowaniu czegoś czego nie mają inni sprzedawcy. Np. mnie, jako konsumenta interesowały by takie reflektory, ale z diodą dającą światło barwy neutralnej czyli 4500-5000K, a takie są praktycznie niedostępne. Wszędzie tylko zimna (czytaj niebieska) albo ciepła (czytaj żółta) biel. Jeżeli trafi się jakiś z neutralnym odcieniem, to w kosmicznej cenie.
He he, czyli kupuje naświetlacz 10W, wyjmuję z niego części i wsadzam też diodę 10W? he he, nie nie, o to mi nie chodzi. Jeśli w Polsce nie znajdę tego typu obudow, to niestety będę musiał tak kombinować. Tylko istnieje pytanie. Czy obudowa od reflektora 10W jest taka sama jak 20W? Czy obudowa od 10W diody poradzi sobie z diodą o mocy 20W? Diody neutralne? Nie ma problemu, własnie na nie się głównie nastawiam. Barwa zimna - moim zdaniem jest do niczego, człowiek źle się czuje i wszystko jest blade, ciepłe natomiast przekłamane kolory, wszystko wokół jest żółte. A neutralna, super - sam mam w sprzedaży żarówki o barwie neutralnej, i powiem szczerze że naprawdę super - kolory jak marzenie. Jeśli pomysł wypali, na pewno pojawią się reflektory z barwą neutralną w przystępnej cenie.
Problemem w tym wypadku jest tylko rozmiar obudowy. Rozmiar diody oraz robocizna, to łatwa sprawa. Kupię po jednej sztuce i sprawdzę. Za około miesiąc jak dobrze pójdzie będę miał w ofercie. [ tu była reklama]
Krzycho> Regulamin , reklama nie jest dozwolona.
Krzycho> Regulamin , reklama nie jest dozwolona.
Ostatnio zmieniony niedziela 02 lut 2014, 22:39 przez leaderLED, łącznie zmieniany 1 raz.