Barwienie tytanu

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
tomeksz68

Barwienie tytanu

Post autor: tomeksz68 »

Ciekawostka co można zrobić z latarkami wykonanymi z tytanu, to jak rękodzieło... :)
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... -Anodizing
pozdrawiam Tomek

"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Awatar użytkownika
Borsuczy

Post autor: Borsuczy »

Rękodzieło tak, nawet dla mnie, wielkiego szydercy się podoba. Ale jako latarka użytkowa się nie nada, nieważne jak się dba o latarkę, to i tak prędzej czy później na betonie ląduje. Rysa na naszej pospolitej czarnej anodyzacji może do depresji doprowadzić, a co dopiero z tym. Rysy na takim kameleonie markerem nie zakryjesz. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Joachim

Post autor: Joachim »

Witam.
Dla mnie osobiście anodyzowanie tytanu to trochę jak... malowanie plakatówką "Damy z łasiczką" w celu poprawiania koloru :) Tytan ma swój własny urokliwy i bardzo miły kolor. Nie trzeba go poprawiać.
Ale oglądając zdjęcia nie sposób nie zachwycić się choćby jednym, bo mimo wszystko, to niektóre są fascynujące :)
Pozdrawiam.

Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah

Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Nie wiem jak wy, ale ja lubie wygląd "zużycia" na przykład lekko startej anodyzacji, patyny z miedzi/mosiądzu itd.
Co do barwienia tytanu to jest całkiem proste do zrobienia z tego co widziałem na YouTube.
Trzeba przyznać że taka latarka rzuca sie dużo bardziej w oczy w porównaniu do tych bez anodyzacji ;)
ODPOWIEDZ