Convoy C8 opinie.
Ja to wyjaśnię łopatologicznie, jak to funkcjonuje u mnie. Mam dwie konstrukcje na refie catapult, jedna XM-L2 T6 3C@4A oraz XM-L2 U2 1B@4,1A. Jako punkt obserwacji drzewo oddalone ode mnie 247m. Przy U2 ewidentnie jest tam jaśniej, widzę pień i otaczające go krzaczki ale wszystko jest w jednolitym szarym kolorze i jakby lekko za mgłą. Przy T6 3C jest mniej jasno ale widać wszystko to samo, tylko w bardziej naturalnych kolorach, obraz jest wyraźniejszy, bardziej ostry bez tak mocnej mgiełki, widać więcej szczegółów ale jest ciemniej. Dla laika U2 będzie zdecydowanie mocniejsza i jasniejsza w odbiorze, najpierwszy rzut oka.
Ostatnio zmieniony środa 29 sty 2014, 11:40 przez Zbychur, łącznie zmieniany 1 raz.
Muszę się wtrącić, bo nie wytrzymam i pęknę
Lamp sodowych w ogóle nie można lubić, bo to nie jest światło białe, to jest tak ubogie widmo, że szkoda gadać.
Ta cieplejsza 3C to ok 4800-5000K to jest światło neutralne zimne. Neutralne światło to ok 4500 (słońce w południe) (no w sumie 4000-5000K). (dla mnie za zimne, jak bym takie w domu założył, to żona by zleciła rozbiórkę natychmiastową )
Barwa ciepła (żarówki-halogeny) to 2700-3200K około.
Tylko zauważ, że te diody czym mają cieplejszą barwę, to mają wyższy współczynnik oddawania barw (CRI) i dlatego 3C są przez wielu na forum bardziej lubiane, niż zimniejsze od nich.
Lamp sodowych w ogóle nie można lubić, bo to nie jest światło białe, to jest tak ubogie widmo, że szkoda gadać.
Ta cieplejsza 3C to ok 4800-5000K to jest światło neutralne zimne. Neutralne światło to ok 4500 (słońce w południe) (no w sumie 4000-5000K). (dla mnie za zimne, jak bym takie w domu założył, to żona by zleciła rozbiórkę natychmiastową )
Barwa ciepła (żarówki-halogeny) to 2700-3200K około.
Tylko zauważ, że te diody czym mają cieplejszą barwę, to mają wyższy współczynnik oddawania barw (CRI) i dlatego 3C są przez wielu na forum bardziej lubiane, niż zimniejsze od nich.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
To chyba zaryzykuje tą 4C.
Wersja SMO to ta co ma bardziej skupione światło?
Czy ta ładowarka będzie OK?
Wersja SMO to ta co ma bardziej skupione światło?
Czy ta ładowarka będzie OK?
No ale czy warto robić osobne zamówienie na ładowarkę w innym sklepie (jeśli tam kupuję latarkę) za ok. 2$ różnicy?Wojto pisze:Banggood ma dosyć drogie ładowarki, Fasttech ma taniej.
Ogniwa chciałbym kupić od woytazo i napisałem że u niego brak obecnie Panasów (tak wynika z postu z ofertą). Ogniwa w Chinach są chyba znacząco droższe.
OK. Już rozumiem z Panasonicami
A czemu by nie? Kupując na FT ładowarkę za $2 mniej i nawet dopłacając $1 za tracking oszczędzamy $1... A dolar to już można coś kupić , że o czekoladzie nie wspomnęArtur pisze:No ale czy warto robić osobne zamówienie na ładowarkę w innym sklepie (jeśli tam kupuję latarkę) za ok. 2$ różnicy?
Tekst podpisu: