Latarkowa nieśmiałość

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
mars27

Post autor: mars27 »

Wczoraj wieczorem szedłem normalnie drogą, w ręce gregowa L2P na 100% mocy :twisted: . Schodziłem z górki w stronę rzeki, do wąskiego mostu, od którego dzieliło mnie jakieś 80m. Za mostem samochód, który jechał w moim kierunku stanął, po czym zaczął cofać i zjechał z drogi . W pierwszej chwili nie skojarzyłem o co chodzi, ale zaraz wszystko się wyjaśniło. Zszedłem z drogi, zgasiłem latarkę i dopiero wtedy samochód ruszył :D Nie widziałem miny kierowcy ale domyślam się jaka mogło być jego zdziwienie ;) "No nic", myślę sobie i idę dalej. Po kilkunastu minutach mijają mnie jadące z naprzeciwka 3 samochody. Ostatni znacznie zwolnił, prawie do 0 i jechał tak kawałek. Dojrzałem że z zaciekawieniem ogląda pokaz L2P. Dopiero po chwili odjechał w swoją stronę :D
"SolarForce L2P extended" Grega
Choroba światełkowa się rozwija ;)
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Ja gdy chodzę na wieczorne spacery z psem po nieużytkach za blokiem, to zazwyczaj z latarka i zawsze się cykam, czy kogoś z naprzeciwka nie oślepię, bo wiem, że to miłe nie jest. Na szczęście mało osób tam chodzi (psiarzy głównie) po zmroku.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Kali

Post autor: Kali »

Byłem kiedyś rowerkiem na stacji benzynowej dopompować opony no i jak zwykle na kierownicy miałem założoną X2. Używam tego światła jako krótkie i jest dosyć mocno skierowane w dół tak, że nie ma możliwości oślepiania innych. Podszedł pewien starszy Pan i powiedział coś takiego: "chyba się Panu długie włączyły" a ja na to: "Proszę Pana to są długie" pokazując lampkę własnego projektu w trybie max. Pan po krótkim szoku zaczął zadawać pytania itp :mrgreen:. Było kilka zabawnych sytuacji ze światełkami w roli głównej. Często ludzie zaciekawieni pytają się co to tak świeci i proszą o więcej szczegółów.
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Hehe jestem Ciekaw jak reagują ludzie na światełka Dariusz70 tam jest dopiero "wygar" przy projektach z ponad 4A bądź MT-G2 :twisted:
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

vin324pl pisze:Hehe jestem Ciekaw jak reagują ludzie na światełka Dariusz70 tam jest dopiero "wygar" przy projektach z ponad 4A bądź MT-G2
Nawet przy słabszych typu SRK reagują bardzo entuzjastycznie (mam i wiem ;) )
Jak kupiłem Macgtronica Unity (już sprzedany), to było: "jak to świeci" itp.
Jak kupiłem SF od Grega, to komentarze ocierały się już o "łacinę".
A jak odpaliłem SRK od Darka, to już wiązanki solidne poleciały. Zresztą teraz na copiątkowych spacerach, słyszę po kilka razy prośbę o odpalenie "działa fotonowego" ;)

EDYTA

Mamy teraz budowaną obwodnicę Leżajska i chodzimy co jakiś czas sprawdzać postęp robót. Oglądaliśmy kiedyś jak idzie praca przy wiadukcie no i poświeciłem sobie SRK, aby lepiej widzieć (teren jest tam oświetlony i pilnowany). No i pan pilnujący się zaczął dopytywać co daje taką ilość światła. Był bardzo zdziwiony że takie maleństwo (w porównaniu do jego plastikowego szperacza) tak ładnie świeci. Ale jak podałem cenę zakupu to zrezygnował z dalszych pytań ;)
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

To ja serdecznie pozdrawiam z pociągu TLK85100 "żuławy" gdzie jako jedyny mam światło. :mrgreen: 0,035% wystarcza, więc nie było efektu wow. :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Tomeqp, Obyś szybko dojechał do celu i nie zmarzł zbytnio!
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

marmez pisze:Tomeqp, Obyś szybko dojechał do celu i nie zmarzł zbytnio!
Dojechałem planowo, w Gdyni naprawili światło, ogrzewanie działało cały czas. :razz: Po 1.5h już oczy bolały, bo jedyne co widziałem to moja kartka, a dookoła egipskie ciemności.
Pozdrawiam
dsk

Post autor: dsk »

1/3 mocy i w sufit, cały przedział poczyta. :smile:
Kyle

Post autor: Kyle »

Nie tak dawno ktoś kręcił mi się niedaleko domu i petardy odpalał w nocy ... no to świecę Fenix E40 (ponad 200 lm, więc nie jakieś tam tysiące) by zobaczyć kto tam łazi i słyszę tylko "tyyyyy, paaatrz" x-P
ODPOWIEDZ