Error
Ja też nie zdążyłem skopiować danych z PW i nie jestem z tego powodu zbyt szczęśliwy.
Ale limit 1000 nie przeczytanych był dla mnie i tak za mały- czasem człowiek nie ma czasu przeczytać wszystkiego. A jak czas już znajdzie to ogarnie 200-300 na raz,reszta zostaje na później.
A tu od wczoraj wieczoraj nadrukowało się 120 pastów- jak koledzy się rozpędzą to na bank będzie ponad 200...
Szukajka dawała radę , za to kilka "pod działów" powinno awansować wyżej bo czasem tylko dzięki "nieprzeczytanym" można szybko je odszukać.
Co do błędu - u mnie wystąpił raz jak net przerywal .
PS. Jestem za przywróceniem starych PW.
Arku nie poddawaj się
Ale limit 1000 nie przeczytanych był dla mnie i tak za mały- czasem człowiek nie ma czasu przeczytać wszystkiego. A jak czas już znajdzie to ogarnie 200-300 na raz,reszta zostaje na później.
A tu od wczoraj wieczoraj nadrukowało się 120 pastów- jak koledzy się rozpędzą to na bank będzie ponad 200...
Szukajka dawała radę , za to kilka "pod działów" powinno awansować wyżej bo czasem tylko dzięki "nieprzeczytanym" można szybko je odszukać.
Co do błędu - u mnie wystąpił raz jak net przerywal .
PS. Jestem za przywróceniem starych PW.
Arku nie poddawaj się
Ostatnio zmieniony piątek 24 sty 2014, 14:29 przez Hahar, łącznie zmieniany 1 raz.
PopieramHahar pisze:Ale limit 1000 nie przeczytanych był dla mnie i tak za mały- czasem człowiek nie ma czasu przeczytać wszystkiego. A jak czas już znajdzie to ogarnie 200-300 na raz,reszta zostaje na później.
Calineczka, ja Cię ładnie proszę...wróć do 1000
Chciałem jeszcze powiedzieć że bardzo się cieszę że forum żyje i jest prowadzone w takim stylu.
Zdaję sobię sprawę że ogarnięcie takiej ilości postów nie jest łatwe, ale o wiele trudnjiejsze jest wymoderowanie tych wypowiedzi.
Odfiltrowanie troli i innych wynalazków ...
I dogokdzenie wszystkim może okazać się niemożliwe.
Pozdrawiam
Edit:
Tak sobie jeszcze myślę- może żeby zadowolona część była jak największa , zróbmy ankietę :
- 1000 nieprzeczytanych,
- 200 nieprzeczytanych,
- nie wiem,ciemność widzę, gdzie tu można kupić (zooma) pizzę ?
Zdaję sobię sprawę że ogarnięcie takiej ilości postów nie jest łatwe, ale o wiele trudnjiejsze jest wymoderowanie tych wypowiedzi.
Odfiltrowanie troli i innych wynalazków ...
I dogokdzenie wszystkim może okazać się niemożliwe.
Pozdrawiam
Edit:
Tak sobie jeszcze myślę- może żeby zadowolona część była jak największa , zróbmy ankietę :
- 1000 nieprzeczytanych,
- 200 nieprzeczytanych,
- nie wiem,ciemność widzę, gdzie tu można kupić (zooma) pizzę ?
Ostatnio zmieniony piątek 24 sty 2014, 14:59 przez Hahar, łącznie zmieniany 1 raz.
200 postów to jest po 1 dniu, nie raz wchodząc na forum po godzinie 15 jest 150 nowych, uważam że to ograniczenie powinno pozostać na poziomie 1000 albo chociaż 500-600.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Czy dzięki temu poprawi sie sprawność serwera i przestaną pojawiać się podczas wysyłania wiadomości komunikaty Errorfotorondo pisze:na początek "opodatkował" bym sprzedających
np. 0,5% od każdej transakcji wpłata jako darowizna.
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Mam podobne odczucia jak ElSor, tzn. problemem nie są ani posty, ani PW, tylko słowa kluczowe, a nawet nie one, bo same słowa to 13MB tylko tabela zawierająca relacje między słowami kluczowymi a postami "phpbb_search_wordmatch", Zapewne w niej mamy rekord dla każdego niepowtarzalnego słowa w danym poście i odpowiednie ID słowa kluczowego z tej tabeli 13MB. Wszystko z odpowiednimi indeksowaniami, aby wyszukiwanie było bardzo szybkie (i jest) i przy wyszukiwanie nie trzeba przeszukiwać całych tabel z postami i dopasowywać wzorców do każdego postu.
Też się zastanawiałem, by napisać, żeby wyszukiwanie przerzucić na Google, ale w końcu się nie odważyłem
Ostatnio zresztą już wiele razy tak używałem, tylko w prostrzy sposób, po prostu szukałem na przykład:
Nieraz jest to nawet lepsze od forumowej szukajki, np. gdy nie pamięta się jakie słowa i w jakiej formie padły, google odmienia przez przypadki i jakieś synonimy nieraz też.
Nie jest to to samo, ale... bo po użytkownikach w ten sposób nie umiem, ani wyświetlania po postach.
A w ogóle, to oprócz tych błędów przy wysyłaniu są inne problemy z silnikiem? Bo te błędy to już są od ho, ho, ho, ho, i jakoś sobie radzimy (ja miałem wrażenie, ze najwięcej problemów miałem, gdy wysyłałem rano ok. 6:00 stwierdziłem, że może wtedy są odnawiane bazy słów kluczowych i jakoś z tym żyłem... Nieraz były też błędy inne, które uniemożliwiały wysłanie czegokolwiek "przerwanie połączenia z bazą, albo brak połączenia". I to też raniutko.
Co do PW. To ważne rzeczy przeniosłem sobie w "Zapisane" co oczywiście nic nie dało, ale nie były na szczęście takie ważne. W sumie to i tak nie lubiłem PW, bo brak wątkowania (a ludzie nie cytują i nie wiem, co było wcześniej ustalane), brak wyszukiwania... Tak, że ze mną to teraz tylko przez e-mail proszę
Calineczka
Co byś nie zrobił, to i tak tu zostaniemy!
Też się zastanawiałem, by napisać, żeby wyszukiwanie przerzucić na Google, ale w końcu się nie odważyłem
Ostatnio zresztą już wiele razy tak używałem, tylko w prostrzy sposób, po prostu szukałem na przykład:
Kod: Zaznacz cały
site:swiatelka.pl MT-G2 sterownik "3s"
Nieraz jest to nawet lepsze od forumowej szukajki, np. gdy nie pamięta się jakie słowa i w jakiej formie padły, google odmienia przez przypadki i jakieś synonimy nieraz też.
Nie jest to to samo, ale... bo po użytkownikach w ten sposób nie umiem, ani wyświetlania po postach.
A w ogóle, to oprócz tych błędów przy wysyłaniu są inne problemy z silnikiem? Bo te błędy to już są od ho, ho, ho, ho, i jakoś sobie radzimy (ja miałem wrażenie, ze najwięcej problemów miałem, gdy wysyłałem rano ok. 6:00 stwierdziłem, że może wtedy są odnawiane bazy słów kluczowych i jakoś z tym żyłem... Nieraz były też błędy inne, które uniemożliwiały wysłanie czegokolwiek "przerwanie połączenia z bazą, albo brak połączenia". I to też raniutko.
Co do PW. To ważne rzeczy przeniosłem sobie w "Zapisane" co oczywiście nic nie dało, ale nie były na szczęście takie ważne. W sumie to i tak nie lubiłem PW, bo brak wątkowania (a ludzie nie cytują i nie wiem, co było wcześniej ustalane), brak wyszukiwania... Tak, że ze mną to teraz tylko przez e-mail proszę
Calineczka
Co byś nie zrobił, to i tak tu zostaniemy!
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
- Calineczka
- Kontakt:
..krótko bo nie mam czasu. PW postaram się wieczorem/w nocy przywrócić.
Jest odpowiedź od supportu, może ktoś to ogarnąć? W załączniku logi od home.
i dzięki za wsparcie Chłopaki
Jest odpowiedź od supportu, może ktoś to ogarnąć? W załączniku logi od home.
Witam,
Po dokonaniu analizy pracy Państwa konta chciałbym poinformować, iż w jego
ramach funkcjonują skrypty, które mogą powodować znaczną utylizację zasobów
Państwa konta wirtualnego.
W załączniku pozwoliłem sobie na zamieszczenie następujących plików:
- globalitymedia@home-140124-phperr.log - log zawierający błędy wynikowe
interpretera PHP
- globalitymedia@home-140124-phpreq.log - log informujący o czasie wykonania
się skryptu oraz czasie oczekiwania skryptu na operacje I/O, tj. dostęp do
bazy, zewnętrznych źródeł danych, itp.
- globalitymedia@home-140124-phplog.log - log interpretera PHP
- globalitymedia@home-140124-mysql_slowlog.log - log zawierający zapytania
SQL wykonujące się powyżej 3sek. oraz te, które nie wykorzystują indeksów
- globalitymedia@home-140124-mysql_slowstats.log - podsumowanie pliku
globalitymedia@home-140124-mysql_slowlog.log
Powyższe pliki zostały umieszczone w załączonym archiwum gzip.
Dodatkowo pragnę poinformować, iż w chwili obecnej nie przewidujemy
możliwości wydłużenia czasu działania zapytań.
W związku z powyższym proszę o zapoznanie się z ww. logami oraz analizę i
optymalizację Państwa serwisu.
W razie pojawienia się pytań lub wątpliwości pozostajemy do dyspozycji.
--
Pozdrawiam
Daniel Salbert
Dział Obsługi Klienta home.pl
i dzięki za wsparcie Chłopaki
- Załączniki
-
- globalitymediahome-140124-logs.rar
- (354.01 KiB) Pobrany 49 razy
Jak wspominałem nie znam się, ale nie przeszkodziło mi to przejrzeć te pliki. No niestety nic ciekawego oprócz pierdołowatych errorów w Shoutboksie (jakaś kiepska ta wtyczka musi być) nie widzę.
Ciekawostki za to (nie żeby specjalnie interesujące):
Jeszcze kilka podobnych zapytań z długą listą słów
24.01.2014 00:45:10 PHP5217 globalitymedia GET www.swiatelka.pl/shoutbox_view.php PHP Parse error: syntax error, unexpected $end in /cache/board_config.php on line 2
# User@Host: globalitymedia3[globalitymedia3] @ localhost []
# Thread_id: 19629987 Schema: globalitymedia3 Last_errno: 1160 Killed: 1053
# Query_time: 11.725573 Lock_time: 0.038569 Rows_sent: 1108 Rows_examined: 1109 Rows_affected: 0 Rows_read: 1109
# Bytes_sent: 0
use globalitymedia3;
SET timestamp=1390546133;
SELECT m.post_id
FROM (phpbb_3search_wordlist w, phpbb_3search_wordmatch m)
WHERE w.word_text LIKE 'driver'
AND m.word_id = w.word_id
AND w.word_common <> 1;
# User@Host: globalitymedia3[globalitymedia3] @ localhost []
# Thread_id: 19632029 Schema: globalitymedia3 Last_errno: 1160 Killed: 1053
# Query_time: 11.978567 Lock_time: 0.000159 Rows_sent: 0 Rows_examined: 0 Rows_affected: 0 Rows_read: 0
# Bytes_sent: 0
use globalitymedia3;
SET timestamp=1390546385;
SELECT m.word_id
FROM (phpbb_3search_wordmatch m, phpbb_3search_wordlist w)
WHERE w.word_text IN ('.', '100', '105c', '10z³', '165z³', '2', '35', '350ma', '3c', '446', '5-cio', 'ale', 'amc', 'antyrefleksyjn±', 'cena', 'cl1h-v4', 'cl1h-v4.html', 'dereelight', 'diodzie', 'dla', 'dodatkow±', 'dystrybutora', 'edc.', 'flashaholics.co.uk', 'forum', 'fosforyzuj±c±', 'gitd', 'grega', 'gumk±', 'highlight', 'idealna', 'internetu.', 'jak', 'jako', 'klikiem', 'koszt', 'kupiona', 'latareczka', 'latareczkê', 'latarka', 'moon', 'nadmiernym', 'nanjg', 'now±', 'ochron±', 'odb³ynik', 'ogniwa', 'opis', 'oringami.', 'oryginalnym', 'ostatnio', 'pamiêci±', 'pod', 'polskiego', 'pomarañczy.', 'pow³ok±', 'przed', 'pude³eczkiem', 'rower', 'roz³adowaniem.', 'skórka', 'sprzedam', 'starszej', 'sterownik', 'sterowniku', 'swiatelka.pl', 'szybka', 'temacie', 'trybami', 'trybu', 'ukryty', 'u¿ywanego', 'viewtopic.php', 'wersji', 'wysy³ki.', 'w³±cznika', 'xm-l2', 'zapasowymi', 'zapo¿yczone', 'zdjêcia')
AND m.word_id = w.word_id
GROUP BY m.word_id
HAVING COUNT(m.word_id) > 52919;
Tekst podpisu:
- Calineczka
- Kontakt: