Latarka do pistoletu

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
majster
Kontakt:

Latarka do pistoletu

Post autor: majster »

Cześć

Potrzebuję jakiegoś światła pod replikę pistoletu. Musi to być krótkie ( zasilanie np A123) i posiadać włącznik żelowy lub inny który w miarę wygodnie będzie się obsługiwać.

Na forum wmasg.pl w komisie znalazłem coś takiego http://wmasg.pl/pl/consignment/show/504394. Czy to możliwe te 170 lm ?? Czy warto taki zestaw za 90zł ??
tefawsrerges2123

Post autor: tefawsrerges2123 »

W moim malutkim EagleTacu D25C (7cm długości) mam ponad 350lm, więc spokojnie tyle może wyjść.
majster
Kontakt:

A czy taki zestaw wart jest swojej ceny ??
A jak ma się te "170lm" do Romisena rcg2 ?? Podobnie to świeci ??
tefawsrerges2123

Post autor: tefawsrerges2123 »

Trochę drogo. Ja na Twoim miejscu zbudowałbym coś podobnego samemu na innej latarce.
majster
Kontakt:

Czyli potrzebowałbym jakąś mała (niedrogą) latareczkę na ogniwo A123 (Najlepiej aby ta latarka posiadała jeszcze w opcji włącznik żelowy to byłbym już w siódmym niebie). Ten EagleTac D25C kosztuje jak dla mnie sporo za dużo ~150zł.

Znalazłem coś takiego na DX:
http://dx.com/p/lightscastle-cree-xp-g- ... t5S8fvdjjs nadawało by się to do czegoś ??
Awatar użytkownika
Borsuczy

Post autor: Borsuczy »

A może zamiast bawić w te małe latareczki zamontujesz normalną zasilaną z 18650, a szynę zmodyfikujesz takim czymś: http://bbmax.com.pl/montaz-boczny-szyna ... p-415.html ?
No cena nieco wysoka, ale może taniej znajdziesz, albo używane.
Pawelxqx

Post autor: Pawelxqx »

Ta z DX moim zdaniem średnio, bo nie ma włącznika tylko uruchamia się ją poprzez dokręcenie.

Moim zdaniem idealny by był Olight M10. W trybie max ma 350 lumenów, tryby zmienia się poprzez boczny przycisk. Z tyłu jest włącznik z możliwością chwilowego przyświecenia. Ma szybki dostęp do stroboskopu i można dokupić włącznik żelowy.
Gorzej tylko z ceną, w Polsce kosztuje 175zł, na ebayu można znaleźć za 40-45$
majster
Kontakt:

Borsuczy pisze:A może zamiast bawić w te małe latareczki zamontujesz normalną zasilaną z 18650
Na 18650 posiadam C8, na AA mam jeszcze RC-G2. Chciałem coś kompaktowego i małego. Ale widzę, że małym kosztem ciężko mi będzie osiągnąć pożądany efekt. C8 mogę używac bez jakiegokolwiek montażu :).
Awatar użytkownika
Borsuczy

C8, to raczej do wiatrówki niż pistoletu, tymbardziej ASG.Mowa o ASG, tak? Nie wiem jak jest na tych wojnach czy bitwach, ale ja na Twoim miejscu bym dokupił montaż do tego G2, podczepił i wsio. :mrgreen: Lepiej z montażem, niż w łapie latarkę trzymać, wygodniej.
Awatar użytkownika
Drut12

Post autor: Drut12 »

Tutaj bardziej by pasowała WF501B ;) .
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Ultrafire są słabe, jest ich tyle wersji że nie wiadomo co przyślą. Mam 502B i to wielka tandeta, ale walczy dzielnie i ciągle mocno świeci, ciekawe jak długo wytrzyma.
Awatar użytkownika
Borsuczy

A ja postawię na swojego M1. Nieduży teksturowany reflektor, dobrze wyważona. W niskim trybie jest dobra do świecenia, robienia pif paf na małe odległości
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

majster, Może inaczej, ile tam masz miejsca 5cm , 7cmm ? I jak to zamierzasz zamontować?
robertgl17

Post autor: robertgl17 »

Czemu ma służyć tak naprawdę ta latarka?
Do świecenia czy tylko aby była jako gadżet?

Przepraszam ale jak przeczytałem, o pomyśle podczepienia pod pistolet ( replikę ) 501 to makaron ze spagetti poleciał mi z ust prosto na klawiaturę. 501 chyba do Contendera z 15 calową lufą

Moim zdaniem latarka ( lub kopia oryginału do asg) pod pistolet powinna być dedykowana do broni.

Do zwykłej latarki trzeba znaleźć montaż, dodatkowy włącznik na pasku. Cena rośnie.

Po za tym do ewentualnego noszenia jest potrzebna odpowiednia kabura.

PS .

Co to za pistolet/replika?
majster
Kontakt:

Pistolet to Sig 226 lub hk p8. Rozumiem ze kabura musi być odpowiednia do noszenia z oświetleniem to raczej logiczne!

Nie potrzebuje specjalnych włączników wystarczy jak będzie włącznik na dupce. Latarka najlepiej z 1 trybem max.
ODPOWIEDZ