Jakie urządzenie wielofunkcyjne wybrać?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Jak atramentówka to tylko z oddzielnymi kolorami i najlepiej bezchipowa :)

Prawda jest taka że atramentówka musi pracować co jakiś czas , stoi nieużywana to głowica zasycha, atrament przesiąka do pojemnika pod karetką itd itd

Fajne rozwiązanie stosuje ostatnio epson ze stałymi pojemnikami które napełniamy z butli.

Większoć zraża się do atramentówek bo miało poprostu najtańsze urządzenia które mają ogrom wad , droższe urządzenie to mniej problemów ;)
elektroda.pl
joon

Post autor: joon »

Brother- ;)
fotorondo

Post autor: fotorondo »

też szukam drukarki brother dcp-j315w
znalazłem za 411 pln
myślicie ze to dobra cena, brać czy szukać dalej ???
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Cena chyba dobra. Myślę, ze przy większym drukowaniu szybko się zwróci.

Gdzie za tyle znalazłeś? Czy w ekomp24? Mają na zamówienie, ciekawe czy realne, czy to błąd magazynowy.
Klucha

Post autor: Klucha »

Polecam brothera dcp j715w. Tusze po taniości można kupić, oby nie active jet'a.
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

problem, ze tej to już w ogóle nie można kupić....
Tomeqp

Post autor: Tomeqp »

Witajcie,

Pozwolę sobie odgrzać wątek. Chyba nie ma sensu zakładać nowego biorąc pod uwagę fakt, że wątek o multimetrze za 100zł ciągnie się od 9 lat. :wink:

Obecnie mam Brothera DCP-J315W i planuję go wymienić na coś nowego/innego/lepszego. Budżet tak powiedzmy 600zł, a jeśli warto to 700, ale raczej nie 900. Przeglądając sklepy i fora odniosłem wrażenie, że do wyraźnie lepszej jakości wydruku musiałbym dołożyć dużo więcej, więc to chyba nie ma sensu. Fajnie byłoby mieć na czym drukować zdjęcia, ale wiem że tego raczej wymagać nie mogę. Powiedzmy, że celuję w jak najlepszy stosunek cena(eksploatacja)/jakość. Za pół roku kończę studia, więc drukarka przestanie być intensywnie eksploatowana (i tak w sumie nie była) i prędkość wydruku nie jest priorytetem, aczkolwiek pracę magisterską będę jeszcze chciał na niej wydrukować.

To może kryteria:
- max 600-700 zł
- tania eksploatacja (może fabryczny CISS?)
- nie HP, bo mam uraz do drukarek i polityki tej firmy
- urządzenie wielofunkcyjne (drukarka, skanowanie do PC najlepiej z poziomu urządzenia, ksero bez PC raczej wskazane)
- kolorowe
- WiFi, a w najgorszym wypadku ethernet
- przyzwoity serwis gwarancyjny
- bajery typu aplikacja na androida są miłym dodatkiem, czasem korzystałem

Póki co w oko wpadł mi Brother DCP-T500W. Ma 36 miesięcy gwarancji, a to nie jest bez znaczenia. Miałem do czynienia z serwisem gwarancyjnym tej firmy i w sumie nie było źle. Pod uwagę biorę też Epsona L386, ale gwarancji tylko 12 miesięcy, serwisu nie znam, a opinie o Epsonach są skrajnie różne. Canon G3400 wydawał się fajny, ale serwis to podobno porażka, gwarancji też tylko 12 miesięcy, zdaniem niektórych kultura pracy urządzenia jest bardzo niska i głowice są mało trwałe.

Może ktoś z Was jest bardziej na bieżąco niż ja i coś doradzi?
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ