Elektro zagadka zastępcy kierownika

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Borsuczy pisze:Może to jego kolejny kawał, kolegę mojego posłał z wiadrem do sąsiedniej firmy budowlanej, żeby trochę fazy przyniósł.
Się niech cieszy, że go po klucz "festkopa" nie wysłał :mrgreen:
Mnie majster na dziale obróbki mechanicznej wysłał po planszajbe, ale powiedziałem, że sam nie udźwignę, to już dostawałem lepsze fuchy ;)
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
mick1

Post autor: mick1 »

offtopikowo, ale przypomniało mi się takie z serii dowcipów.
Żeglarskie :)
albo kilwater przynieść w wiaderku, albo skrzynke mieczową osuszyć ściereczką/sznurowadłem.
joon

Post autor: joon »

Kiedyś robiąc na jednej budowie jako brygadzista wysłałem kompletnego matoła po kwadratowe wiertło- poszedł. Godzina czasu spokój, żadnych nerwów...

A tu nagle ostatnio widzę że mógł mnie zaskoczyć: http://www.youtube.com/watch?v=3n9kFqfmwoU :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
joon pisze:Kiedyś robiąc na jednej budowie jako brygadzista wysłałem kompletnego matoła po kwadratowe wiertło- poszedł. Godzina czasu spokój, żadnych nerwów...

A tu nagle ostatnio widzę że mógł mnie zaskoczyć: http://www.youtube.com/watch?v=3n9kFqfmwoU :mrgreen:
Możesz spać spokojnie, to wiertło nie jest kwadratowe, a do kwadratowych otworów. Tajemnica tkwi w specjalnej głowicy.

Pozdawiam
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Pyra pisze:Tajemnica tkwi w specjalnej głowicy.
Tak, dokładnie, tylko nadaje się do usług dla rolnictwa, bo tolerancji nie trzyma zbytnio. ;)
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Witam
Nie jest to dłutowanie ani przeciąganie, ale "z braku laki i..."
Pozdrawiam
joon

Post autor: joon »

Wbrew pozorom stolarze od lat używają podobnego sprzętu do frezowania otworów chociażby pod zawiasy- i uwierzcie mi ładne wychodzą ;)

Wiadomo że kąta prostego nigdy się nie osiągnie- ale może pewna firma z jabłuszkiem w tle nie opatentuje w najbliższym czasie tego rozwiązania dla własnych celów ;)
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

joon pisze:ale może pewna firma z jabłuszkiem w tle nie opatentuje w najbliższym czasie tego rozwiązania dla własnych celów ;)
Co wy tacy cięci na tą firmę. Sam korzystam ze sprzętów tej firmy i nie zamienię na żadne inne.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Każdy duży koncern zgłasza tysiące patentów i liczy, że na tym zarobi. Robi tak MS, Google, Apple, IBM, HP, i wszystkie inne, mniejsze też, tylko o mniejszych mniej słychać.

Każda też z tych firm w często nieczysty sposób próbuje utrzymać monopol w dziedzinach, w których jej się to udało zdobyć.

Szkoda gadać o tym.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
ODPOWIEDZ