Wesołe dyskusje o wzorcach w programowalnych sterownikach
Aktualnie udostępniłem kolejną wersję drivera podstawowego, czyli standard v1.4. Względem poprzedniej została wzbogacona o opcję stroboskopu rowerowego ~3Hz.
Konieczne było przepisanie części kodu w assemblerze z racji braku miejsca w skromnej pamięci ATtiny13A (1kB).
Konieczne było przepisanie części kodu w assemblerze z racji braku miejsca w skromnej pamięci ATtiny13A (1kB).
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Święte słowaBocian pisze:Zawsze warto naśladować dobre wzorce
Popatrz... mój driver programowalny extended posiada stroboskopy od ponad 10-ciu miesięcy. Twój powstał przed chwilą.
Kto tworzy wzorce?
Tu na forum poniekąd tak i chwała mu za to, jednak bez sporej liczby opcji dostępnych aktualnie. Kontrola temperatury, profile, itp.
I z tym się zgodzę w pełnifredek pisze:Flagiusz oczywiściegreg pisze:Kto tworzy wzorce?
A i wyobraź sobie, że pomysłu wykorzystania 25tki z jej pomiarem temp. nie zapoczątkowałeś akurat Ty, ale właśnie Flagiusz (przy okazji niefortunnego projektu, który zwał się Raven 2, a którego finalnie nie pisał z innych względów... o których nie chcę pisać).
Sometimes darkness can show you the light
Poza forum to... od roku mam soft Barney-a w latarce, czegoś co się bLEDd85 nazywa, profile tam były od początku, zresztą sam Ci pomysł na profile podrzucałem w pewnym temaciegreg pisze:Tu na forum poniekąd tak i chwała mu za to, jednak bez sporej liczby opcji dostępnych aktualnie. Kontrola temperatury, profile, itp.
Kodów źródłowych ani hex-a nie mogę udostępnić ale zerknij sobie w opis może coś Ci się przyda z pomysłów
I będą nowe wzorce?fredek pisze: Kodów źródłowych ani hex-a nie mogę udostępnić ale zerknij sobie w opis może coś Ci się przyda z pomysłów
PS. Dobra Panowie wydzielam, nie będziemy Gregowi zaśmiecać tematu.
Witam
Eee tam się spieracie, jeden ściągnął od drugiego, drugi od pierwszego Ważne że idziemy naprzód.
Swoją drogą, lepiej dla użytkownika końcowego, aby UI było pod jakimś względem podobne...
A sterowanie w te i wewte jest moje
Pozdrawiam
Eee tam się spieracie, jeden ściągnął od drugiego, drugi od pierwszego Ważne że idziemy naprzód.
Swoją drogą, lepiej dla użytkownika końcowego, aby UI było pod jakimś względem podobne...
A sterowanie w te i wewte jest moje
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Jak już sobie tak fajnie dyskutujemy na offtopie to...
Sorry, ale lubię czasami się czepiać Mam umysł ścisły i lubię precyzję w każdym calu
Pierwsza publikacja projektu Barney-a bLEDd13.
Oczywiście nie piszę, że ktoś u nas ściągnął coś od kogoś, ponieważ podobne projekty w sieci istniały od dość dawna. Pewne elementy po prostu będą się powielać i innego wyjścia nie ma
Sorry, ale lubię czasami się czepiać Mam umysł ścisły i lubię precyzję w każdym calu
Ani nie od roku, ani nie było od początku profilifredek pisze:Poza forum to... od roku mam soft Barney-a w latarce, czegoś co się bLEDd85 nazywa profile tam były od początku
Pierwsza publikacja projektu Barney-a bLEDd13.
Oczywiście nie piszę, że ktoś u nas ściągnął coś od kogoś, ponieważ podobne projekty w sieci istniały od dość dawna. Pewne elementy po prostu będą się powielać i innego wyjścia nie ma
Panowie... słyszeliście kiedykolwiek o oprogramowaniu sterowników TaskLED'a UI-UNI?Bocian pisze:Tak, to prawdaPyra pisze: A sterowanie w te i wewte jest moje
Tam 1 klik zmienia tryby w górę, 2 kilki zmieniają w dół. Oprogramowanie istnieje na rynku od kilku lat...
Pierwszy produkt seryjny na polskim rynku z tymi driverami oferował pewien zbanowany tutaj kolega. Była to lampa na 3x XR-E R2. O przyszłym istnieniu LED-ów typu XP-G czy też XM-L nikt nawet wtedy nie marzył.
Ostatnio zmieniony środa 22 sty 2014, 18:24 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.
No dobrze. To już obiecuję, nie wklejać Grześkowi dzisiejszej, jego sentencji dnia, gdy zapewne niebawem, doda do Extended regulację progu działania zabezpieczenia termicznegoPyra pisze:AMEN!
Po prostu, niektóre rzeczy są logicznym następstwem innych oraz rozwiązaniem określonych potrzeb i tyle...
Pozdrawiam
PS. Wiadomym jest też, że poszczególne rozwiązania mogę ewoluować w różnych miejscach, niezależnie od siebie i niekoniecznie muszą być podpatrywane gdziekolwiek.
PS. Ja serio nigdy nie studiowałem/podglądałem, żadnych istniejących już wcześniej/teraz rozwiązań z latarkowego świata poza naszym. Może jestem przez to uboższy w wiedzę no ale cóż...
Ostatnio zmieniony środa 22 sty 2014, 18:27 przez Bocian, łącznie zmieniany 1 raz.