Co sobie ostatnio kupiliście?
Kupiłem ostatnio lier en'a kc01, doszedł w nie całe 2 tygodnie, ale postanowiłem napisać neutralny komentarz na allegro, mimo że jestem zadowolony z zakupu, i wyszło na to, że też dostałem neutralny, przedstawiam niżej mój komentarz, oraz zwrotny.
Taką dostałem odpowiedź:
Dodam, że sprzedawca twierdził że owe diody generują 1800 lumenów> Treść komentarza:
"Neutral, przedmiot nie jest zgodny z opisem, mimo że jestem zadowolony bo
wiedziałem że nie będzie. Nawet nowsze diody xm-l2 nie generują tylu
lumenów, może będzie miał Pan nauczkę aby nie pisać parametrów wyssanych z
palca."
Taką dostałem odpowiedź:
I coż ja mam teraz zrobić?Witam!
Niestety jest Pan w błędzie, te diody są jak najbardziej w stanie
wyemitować taką ilość lumenów, przy zasilaniu porządną baterią. Jeżeli
jest inaczej i towar nie jest zgodny z opisem, proponuję odesłać go do
reklamacji lub zwrotu, zamiast wystawiać krzywdzące komentarze.
Pozdrawiam!
A do mnie dotarła Nitecore P25. Nie będę się wygłupiał z recenzją, bo nie mam ani porównania, ani doświadczenia, a tym bardziej wiedzy, żeby się wypowiadać. Chcę tylko wyrazić niniejszym nieco zapewne przejaskrawioną opinię, że latarka przekracza potrzeby "zwykłego" użytkownika, jest nieprawdopodobnie silna, a dwa najwyższe tryby są w zasadzie nie do użycia w pobliżu miejsca gdzie mieszkają ludzie. Latarkę należy - całkiem poważnie - trzymać z dala od dzieci, żeby przypadkiem nie zaświeciły sobie w oczy, bo pewnie wzroku by nie straciły, ale zdrowe to to by nie było. Ostatni raz latarkę (czołówkę Petzl-a) kupiłem parę lat temu i nie zdawałem sobie sprawy, jak wielki postęp nastąpił w tej dziedzinie. Apel do amatorów takich jak ja: nie podniecajcie się ilością lumenów. Prawdziwe 500-600 lumenów w dobrej latarce to aż nadto dla przeciętnego użytkownika.
A następny młotek za ten tekst,
Chyba, że ma na myśli "diody LED" 5mm A potem ludziska twierdzą, że mądralińskiego udaję, a g...o się znam, bo przecież diody się nie grzeją, a po za tym to nie są żadne zwykłe diody tylko porządne LEDy, O....BRAK EMISJI CIEPŁA - energia elektryczna nie jest zużywana na niepotrzebne nagrzewanie się diod czego nie mogą zaoferować zwykłe żarówki włóknowe oraz świetlówki.
BEZPIECZEŃSTWO - ze względu na brak wydzielania się ciepła, diody LED nie nagrzewają elementów na które świecą (np. opraw, kloszy) zatem eliminują możliwość oparzenia, bądź spowodowania pożaru!
O fajniekrzycho_ pisze:Rysiu. jak lubisz takie zabytki to może i u mnie się coś znajdzie
Pięknie dziękuje
A jakoś tak mam od kilkunastu lat że bardziej mnie kręcą starsze sprzęty komputerowe niż super nowości.
Mam nawet gdzieś w pokoju schowaną dyskietkę '5.25 i dysk twardy 4GB ale poluje na mniejszy oscylujących w MB
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC