Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

artur_n pisze:A czy taka skrobaczka nie porysuje szyby?
Szef dostał ten pomysł z Danii od znajomego. Zakupił kilka sztuk (m.in. dla mnie). W domu używana na przestrzeni kilku lat na 4 samochodach. On w firmie nie wiem nawet na ilu (ale co najmniej 6 aut). Ani jednej ryski na żadnym aucie.
Nawet plastikowe klosze lamp skrobałem i też bez problemu.
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Rano, na dworze -5 i pokropił deszcz.
Na drodze 1.5km pieszo dwa razy się przewróciłem i ślizgałem jak na nartach. Pierwszy raz padłem na plecy pięć kroków po wyjściu z domu ;| potem już byłem ostrożny ale czułem się jak na łyżwach, w połowie drogi się załamałem i nie wiedziałem czy iść dalej, chwilę potem znowu leżałem i nie mogłem wstać bo się nogi rozjeżdżały więc czołgałem się do barierki po której się wspiąłem żeby wstać :D Na moich oczach samochód obrócił się o 180stopni na ulicy, a inne nie mogły ruszyć/zahamować.

Po powrocie do domu zauważyłem dwie koperty z chin w skrzynce - szybka AR która przepuszcza trochę więcej światła w porównaniu do oryginalnej, ale rewelacji nie ma, podoba mi się fioletowy połysk.
Druga paczuszka to dyfuzor do Convoya S2, poświeciłem przez pudełko i podoba mi się jak rozprasza światło, wyciągam go i zakładam.... nie wchodzi :evil: brakuje ok. 2mm :-(
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Dokładnie ja również i parę innych osób którym zakupiłem używam skrobaczek Murska.

Przy dzisiejszym lodzie zwykła plastikowa łamie sie w minutę ,rys brak , więcej szyby rysuje piasek z drogi .
elektroda.pl
Awatar użytkownika
artur_n

Post autor: artur_n »

Dziś masakra od 16.00 nie miałem prądu może z 30 razy wcale nie przesądzając. Wszystko przez padający i marznący deszcz.
Everybody lies...
Awatar użytkownika
Joachim

Post autor: Joachim »

artur_n, artur_n, właśnie wróciłem z przejażdżki dł. 30km, i sądząc po tym co widziałem na drzewach i drutach, problem podobny do tego, który dręczył dziś Ciebie, dotyczył będzie zapewne i mnie już w niedługim czasie. Jak na razie UPS zadziałał "tylko" 2 razy dzisiaj :)

Convoy S2 i C8 ster. ElSor
Convoy S2+ XP-E2 RED mod smokuxx1987
XinTD X3 mod Maciex93, ster. ElSor v.2 3,55A
UltraFire C8,mod Dariusz70
TrustFire X6, 9A
Trajka Dekers 1kW, 2x20Ah

mick1

Post autor: mick1 »

Wczoraj o 5 rano trasa z Poznania. Zdziwiłem się, że muszę skrobać szyby w deszczu :) Na trasie też niewesoło. Dzisiaj powrót, i znowu ciekawie na drodze.
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Wczoraj o mały włos nie pożegnałem się z tym światem :|
Wychodząc z domu po zejściu z tarasu poślizgnąłem się waląc na ziemię. Przy tej ewolucji trzepnąłem głową w kant płyty tarasowej tracąc przytomność. Dynia rozcięta, język rozcięty, żona prawie dostała zawału. Ponoć dostałem drgawek jak przy padaczce...ja tego ani zimna nie pamiętam :|
pozdrawiam Tomek

"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Voit

Post autor: Voit »

tomeksz68, dobrze, że tylko na ranach ciętych się skończyło...

...Wpisując się w ogólną tendencję narzekania na brak prądu, przedstawiam dzisiejszy zakup:

Obrazek

Stary akumulator wytrzymał 9 lat.

...Tak, silnik to 1,9 TDI :lol:
Dzienne przebiegi około 8 km po mieście.
W obydwie strony po cztery kilometry.
Żona do pracy jeździ...
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Ludziska przesiądźcie się na rowery albo skutery, te samochody jeżdżą miesięcznie po kilkadziesiąt kilometrów na suchych, zimnych silnikach. :)
Awatar użytkownika
tomeksz68

Voit...wielkie dzięki :)
Voit pisze:...Wpisując się w ogólną tendencję narzekania na brak prądu, przedstawiam dzisiejszy zakup:Obrazek
Co do akumulatora też myślałem, że Centra Futura jest świetna. Prawda tak było przez pierwsze cztery lata produkcji. Tato jeździł na nim prawie siedem lat, Ja w aucie nauki jazdy trzy lata i auto zostało z nim sp ciągu dnia przejeżdżałem średnio 120 kilometrów ale...średnio z 35 rozruchami + zima z szybą ogrzewaną non stop i dmuchawą. Żonie dwa lata temu kupiłem właśnie Futurę do VW Polo 1.4 TDI i już ciągnie na oparach. Auto jeżdżone 4 razy w tygodniu na dystansie 130 kilometrów. Znajoma kursantka pracująca w hurtowni motoryzacyjnej poleciła mi Vartę dając za nią głowę, użytkuję ją pół roku i na razie OK. :) Kupiłem ją do mojego Polo Variant, zobaczymy ile pociągnie. <mysli>

Obrazek
pozdrawiam Tomek

Antoine de Saint-Exupery
Voit

Zbychur pisze:Ludziska przesiądźcie się na rowery albo skutery, te samochody jeżdżą miesięcznie po kilkadziesiąt kilometrów na suchych, zimnych silnikach. :)
...Mojej Żonie to powiedz :lol:

Czasem gdzieś dalej się ruszamy, ale przebieg nakręcamy głównie w wakacje...

tomeksz68, Centra daje na Futurę trzy lata gwarancji i dwa lata assistance.
Może zareklamuj?
Ładowane masz OK?
Klemy czyste? Smarowałeś wazeliną, żeby się nie utleniały?
...Dwa lata na akumulator to stanowczo za krótko, coś musi mu dolegać.
Awatar użytkownika
tomeksz68

Wszystko byłoby fajnie gdyby szanowna małżonka wiedziała gdzie ma rachunek kupna. :rotfl:
Co do gwarancji to pamiętam, że sprzedający mówił wyłącznie o 36-ciu miesiącach. Co do ładowania wszystko OK. kolega elektryk samochodowy, spędził przy aucie 6 godzin i nic. Jedyną rzeczą jakiej się doszukał to przy wszystkich wyłączonych odbiornikach wypływ prądu na wysokości 0,36mAh. Ale ta wartość praktycznie przy codziennej eksploatacji nie ma żadnego znaczenia. :|
pozdrawiam Tomek

Antoine de Saint-Exupery
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Voit pisze:tomeksz68, Centra daje na Futurę trzy lata gwarancji i dwa lata assistance.
Może zareklamuj?
Droga przez mękę, zawsze usterka z winy klienta...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Voit

...Procedury reklamacyjne nigdy nie są przyjemne.
Ale kiedyś reklamowałem akumulator i reklamacja została uznana.
Oczywiście i tak musiałem kupić nowy akumulator, bo auto było mi potrzebne, ale producent (Centra właśnie) przyznał nowy, więc sklep zwrócił mi gotówkę.
Awatar użytkownika
zedart

Post autor: zedart »

Wczoraj musieliśmy uśpić Albercika - naszego cudownego kota syjamskiego. Czuję się kompletnie rozwalony psychicznie...

Obrazek
zed-art.co.uk
Zablokowany