Latarka uniwersalna EDC X1 | LED XM-L2 1050lm 3x XP-L 1800lm
Moderator: greg
- michal2001lach
Można zaprogramować dokładnie to, co jest opisane w instrukcji. Czyli np. jeden z profili w którym będzie wyłącznie stroboskop. Driver nie posiada trybów ukrytych jako takich. Zamiast tego jest cit bardziej zaawansowana opcja, czyli profile (grupy trybów).
P.S.
Prawdopodobnie włączyłeś pomiar napięcia akumulatora, 6-klik. Możliwe, że nie zachowałeś czasu minimum 2 sekund pracy latarki przed ostatnim wyłączeniem, co oznacza, że wykonałeś jakiś wieloklik, czyli wybór jakiejś wyższej opcji z menu.
P.S.
Prawdopodobnie włączyłeś pomiar napięcia akumulatora, 6-klik. Możliwe, że nie zachowałeś czasu minimum 2 sekund pracy latarki przed ostatnim wyłączeniem, co oznacza, że wykonałeś jakiś wieloklik, czyli wybór jakiejś wyższej opcji z menu.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
greg,
mam do Ciebie ogromną prośbę. Czy dałbyś zrobić jeszcze jedno zdjęcie porównawcze dla rowerzystów miejskich z częściowo zaklejonym reflektorem?
Nęci mnie Twój wyrób (z diodą XM-L2 T6 3C), ale chciałbym zobaczyć jak wygląda światło, kiedy czarną taśmą jest zaklejona powiedzmy 1/3 (może ciut więcej) górnej części refa. Jeżdżę przede wszystkim po ulicach i nie chcę oślepiać innych użytkowników dróg.
Czy przy nagrzewaniu się głowicy podczas jazdy rowerem jest możliwość że czarna taśma izolacyjna będzie się topić?
mam do Ciebie ogromną prośbę. Czy dałbyś zrobić jeszcze jedno zdjęcie porównawcze dla rowerzystów miejskich z częściowo zaklejonym reflektorem?
Nęci mnie Twój wyrób (z diodą XM-L2 T6 3C), ale chciałbym zobaczyć jak wygląda światło, kiedy czarną taśmą jest zaklejona powiedzmy 1/3 (może ciut więcej) górnej części refa. Jeżdżę przede wszystkim po ulicach i nie chcę oślepiać innych użytkowników dróg.
Czy przy nagrzewaniu się głowicy podczas jazdy rowerem jest możliwość że czarna taśma izolacyjna będzie się topić?
Sloniu_21, jest tego typu zdjęcie na forum, bodajże L2P. Któryś z kolegów zrobił, nie pamiętam, może się ujawni.
W X1 z reflektorem OP będzie dokładnie to samo.
W X1 z reflektorem OP będzie dokładnie to samo.
- lord_craven
Sloniu_21, przejrzyj ten temat: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... ght=daszek
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Wszystko normalnie. Sterownik w takiej wersji potrafi liczyć tylko czas włączenia latarki, czyli pomiedzy jednym klikiem (wyłączeniem) a drugim. Gdyby jeden klik miał zmianiać tryb, to każde wyłączenie (niezależnie od czasu wyłączenia) też by zmieniało tryb.hornit pisze:Pytanie do grega a może i do innych użytkowników : Mam zaprogramowane dwa tryby jasności, 30 i 100 %. Jak zmieniam tryb to muszę kliknąć dwa razy bo raz nie zmienia trybu.
Ps. Nie mam zaprogramowanych trzech trybów tylko dwa (to odp.na przyszłość)
Gdybyś chciał, żeby jeden klik zmieniał tryb, to musiałbyś zmienić sterownik na konkurencyjny
Pozdrawiam
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
greg, napisz proszę na 1. stronie czy do latarki jest dodawana smyczka na rękę.
Wie ktoś może gdzie w Polsce kupić taką krótką smycz, bo w starej latarce pękła mi ta cienka linka? A może przez ten otwór da się przeciągnąć kawałek paracordu? Typowy paracord ma przekrój 4 mm. I gdzie można dokupić klipsa to noszenia w kieszeni?
Wie ktoś może gdzie w Polsce kupić taką krótką smycz, bo w starej latarce pękła mi ta cienka linka? A może przez ten otwór da się przeciągnąć kawałek paracordu? Typowy paracord ma przekrój 4 mm. I gdzie można dokupić klipsa to noszenia w kieszeni?
Tak, smycz jest w komplecie. Dopisałem.
Prędzej czy później w nowej smyczy ta cienka linka też się przetrze. W swojej X1 zaczepiłem niewielkie kółko, można też zaczepić kółko do Victorinoxów. Wtedy można sobie zrobić smycz z paracordu.sloniu_21 pisze:greg, napisz proszę na 1. stronie czy do latarki jest dodawana smyczka na rękę.
Witam wszystkich.
Greg mam kilka pytań do Ciebie:
1) W twojej ofercie można znaleźć również klips do LP2, będzie on pasował do X1 ? Jeśli nie to może planujesz wprowadzić klipsy również do tego modelu ? A może jakieś inne da się do niej zamontować ?
2) Sterownik extended jaki aktualnie montujesz w latarkach to wersja 1.0 czy już 1.1 ? Czy możemy się spodziewać wprowadzenia dalszych udoskonaleń w tym temacie w najbliższym czasie ?
Greg mam kilka pytań do Ciebie:
1) W twojej ofercie można znaleźć również klips do LP2, będzie on pasował do X1 ? Jeśli nie to może planujesz wprowadzić klipsy również do tego modelu ? A może jakieś inne da się do niej zamontować ?
2) Sterownik extended jaki aktualnie montujesz w latarkach to wersja 1.0 czy już 1.1 ? Czy możemy się spodziewać wprowadzenia dalszych udoskonaleń w tym temacie w najbliższym czasie ?
Klips Solarforce nie pasuje do X1. Niebawem stosowne klipsy będą w ofercie.
Odnośnie drivera, prace nad 1.1 trwają. Terminów końcowych nie podaję, sam nie wiem na 100%.
Odnośnie drivera, prace nad 1.1 trwają. Terminów końcowych nie podaję, sam nie wiem na 100%.