Zakup tabletu w Alixpress. Czy ktoś z Was coś tam zamawia??
-
No tak tutaj jest sporo taniej. A jak wygląda sprawa z cłem i resztą?? Sam teblet z wysyłką wychodzi około 850zł. Można by ich zapytać czy przy 2 sztukach coś opuszczą czy nie ma sensu?phantom pisze:Jak widać cena jest ponad 250zł wyższa niż przy zamawianiu w Chinach.
A może po prostu ze strony producenta?
http://www.pipo-store.com/buy-pipo-tablet.html
grzebyk Posiadasz ten tablet czy chciałeś go kupić ale zrezygnowałeś??
To jest tak, że te tablety Pipo M9 są różnej konfiguracji i należy dokładnie patrzeć na nazwę i parametry. Dlatego też są różne ceny. Są wersje pro: M9 Pro Wifi Version M9 Pro 3G Version M9 Pro 3G Option1 M9 wifi Version M9 pro wifi option 1.
Jeżeli chodzi o cło, to musisz poprosić sprzedawcę, żeby oznaczył paczkę jako gift i zadeklarował wartość poniżej 40USD. Wtedy celnik powinien puścić, jednak czytałem o sytuacjach, że celnik sprawdził urządzenie czy ma CE i RochS i nie miało i je odesłali.
Osobiście kupił bym w Polsce, jak ktoś wspomniał pik tech. Masz towar za określoną cenę i gwarancje, a table to raczej nietrwałe urządzenie.
A ludzie z allegro czatują na naiwniaków, każdy ma w warunkach wpisane, że to tylko usługa zamówienia i wszystkie ewentualne koszta pokrywa kupujący.
Jeżeli chodzi o cło, to musisz poprosić sprzedawcę, żeby oznaczył paczkę jako gift i zadeklarował wartość poniżej 40USD. Wtedy celnik powinien puścić, jednak czytałem o sytuacjach, że celnik sprawdził urządzenie czy ma CE i RochS i nie miało i je odesłali.
Osobiście kupił bym w Polsce, jak ktoś wspomniał pik tech. Masz towar za określoną cenę i gwarancje, a table to raczej nietrwałe urządzenie.
A ludzie z allegro czatują na naiwniaków, każdy ma w warunkach wpisane, że to tylko usługa zamówienia i wszystkie ewentualne koszta pokrywa kupujący.
-
Tak potrzebuję Dobra może poszukam czegoś innego ciekawego i żeby było w PL. Nie lubię się przekomarzać z urzędami itd. Dzięki wszystkim za pomoc, rady i ofertymarmez pisze:Zadam pytanie nie na miejscu - nie obraź się proszęphantom pisze:Tylko, że zakup w Polsce przekracza i tak już przekroczony budżet.
A czy na pewno tego urządzenia potrzebujesz?
Pozdrawiam, marmez
Pozdrawiam
Tu nie ma niczego skomplikowanego. Jak dostaniesz list, że jest paczka do oclenia to wysyłasz im na @ info, że opłaty uiścisz przy odbiorze paczki, do tego dołączasz printscreena z płatności paypala, strony sklepu z podanym zakupem i nr trackingu i link do przedmiotu. 2-3 dni później dostajesz paczkę "za pobraniem".kubaswiatelka pisze:Nie lubię się przekomarzać z urzędami itd.
ElSor pisze:Tu nie ma niczego skomplikowanego. Jak dostaniesz list, że jest paczka do oclenia to wysyłasz im na @ info, że opłaty uiścisz przy odbiorze paczki, do tego dołączasz printscreena z płatności paypala, strony sklepu z podanym zakupem i nr trackingu i link do przedmiotu. 2-3 dni później dostajesz paczkę "za pobraniem".kubaswiatelka pisze:Nie lubię się przekomarzać z urzędami itd.
Językiem urzędowym w naszym kraju jest polski i w takim języku dokumenty są wymagane. Po raz kolejny wszystko zależy od celnika.
Nie jeszcze nie kupiłem, już nawet dzwoniłem do sprzedawcy (mobisklep) żeby kupić, i w trakcie rozmowy powiedział że w styczniu ma wyjść jeszcze coś lepszego i się wstrzymałem .kubaswiatelka pisze:grzebyk Posiadasz ten tablet czy chciałeś go kupić ale zrezygnowałeś??
Teraz nie mogę sobie przypomnieć jaki model ale też PIPO, umówiłem się że jak będzie miał to da mi znać.
Dla mnie jeszcze jeden plus to FV bo brałbym na firmę. Więc absolutnie nie opłaca się ciągnąć z Chin, zresztą ostatnimi czasy kontrole celne tak się uszczelniły na elektronikę że teraz przejść bez cła to jak trafić w totka proponuję poczytać na forach jak ludzie sprowadzają telefony. To że na paczce jest napisane gift z niską wartością to nic nie znaczy trzeba przedstawiać dowód zakupu i potwierdzenie przelewu .
-
- Kontakt:
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
...część skasowana...
Generalnie jeśli chodzi o zakupy w Chinach: należy pamiętać o ryzyku trafienia wadliwego sprzętu, problemem z realizacją gwarancji, kosztach wysyłki itd. Kupując w sklepie internetowym klient ma 10 dni na bezpłatny zwrot towaru, w tym czasie tablet może być użytkowany normalnie, zgodnie z jego przeznaczeniem. Nie ma mowy o kupowaniu kota w worku. No i sama gwarancja - posiadamy serwis w Polsce, jeśli coś padnie przez rok gwarancyjny wymieniamy tablet na nowy.
Co do premiery tabletu PiPO U7 - ciężko powiedzieć co z tym tabletem, na pewno jeszcze trochę poczekamy. Na ten moment mamy całą serię pro w naprawdę dobrych cenach. W lutym będzie M7T, czyli m7pro na sterydach z lepszym modemem 3G i funkcją dzwonienia
...część skasowana...
Edit Pyra
...część skasowana...
Generalnie jeśli chodzi o zakupy w Chinach: należy pamiętać o ryzyku trafienia wadliwego sprzętu, problemem z realizacją gwarancji, kosztach wysyłki itd. Kupując w sklepie internetowym klient ma 10 dni na bezpłatny zwrot towaru, w tym czasie tablet może być użytkowany normalnie, zgodnie z jego przeznaczeniem. Nie ma mowy o kupowaniu kota w worku. No i sama gwarancja - posiadamy serwis w Polsce, jeśli coś padnie przez rok gwarancyjny wymieniamy tablet na nowy.
Co do premiery tabletu PiPO U7 - ciężko powiedzieć co z tym tabletem, na pewno jeszcze trochę poczekamy. Na ten moment mamy całą serię pro w naprawdę dobrych cenach. W lutym będzie M7T, czyli m7pro na sterydach z lepszym modemem 3G i funkcją dzwonienia
...część skasowana...
Edit Pyra
Ostatnio zmieniony czwartek 23 sty 2014, 06:01 przez MobiSklepPL, łącznie zmieniany 1 raz.