Podziel się swoim smutkiem

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Byłem na rozmowie o pracę w salonie BMW, nie powiedziałem tego co chcieli usłyszeć prezesi...dalej jestem bezrobotny... <bezradny>
pozdrawiam Tomek

"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
joon

Post autor: joon »

a ja mimo pracy " w szarej strefie" i obiecanej umowie dalej jej nie mam, dalej na czarno pół roku już... i do kobiety mam 140 km w jedną stronę :-(
ptja

Post autor: ptja »

Diesel nie odpalił po całym dniu stania na dworcu, przed powrotem do domu, skutki krótkich przejazdów. 40 minut w plecy...
Kabelkami z drugiego auta podładowany, odpalił i do źródełka (znaczy prostownika) dociągnął.
Mam nadzieję, że nie zaszkodzi mu ten niski stan naładowania, wielkiego mrozu nie było.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
DNF

Post autor: DNF »

Ptja, ako do wymiany?
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Mi szczur wczoraj zszedł :sad:
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

joon pisze:a ja mimo pracy " w szarej strefie" i obiecanej umowie dalej jej nie mam, dalej na czarno pół roku już...
Zafajdane Podkarpacie :zalamany:
pozdrawiam Tomek

"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
ptja

DNF pisze:Ptja, ako do wymiany?
mam nadzieję, że jeden "incydent" jeszcze go nie zabił. Ostatniej zimy niestety jeden nie przeżył, ale to się zdarzało częściej no i mrozy były. Po ładowaniu za każdym razem było OK, ale już coraz szybciej tracił ładunek.
Wczoraj rano odpalił "na dotyk", wieczorem też kilka obrotów zrobił, ale nie na tyle szybko, żeby silnik "zaskoczył". Nie było tak, jak przed "padem" ostatniego, kiedy już włączenie w pozycję zapłon powodowało "oscylacje" (obciążenie, spada napięcie, obciążenie jest odłączane, napięcie rośnie).
W samochodzie ojca też ostatnio wymieniłem, ale to po 6 latach też nieczęstego używania (silnik 1,1 benzyna, więc rozrusznik mniej ciągnie). Ten już nie odpalił po ładowaniu.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Mieciu

Post autor: Mieciu »

2 dni temu ktos na parkingu przed pracą ostro przywalił w moje auto i zwiał...
Jak go nie znajdziemy na monitoringu to wypłata w plecy :mad:
fotorondo

Post autor: fotorondo »

policja, ubezpieczyciel - w takich wypadkach płacą z funduszu gwarancyjnego
DNF

Ptja, ja zmieniałem u mamy ako w zeszłą zimę, więc ako jest świeże, na razie zawsze pali na dotyk :)
W sumie nawet nie było kosmicznie drogie coś ok 250zł wyszło, tak mi świta za 72Ah, kupowałem w sklepie z akumulatorami.
Silnik to 1.9dTi.
ptja

DNF pisze:/.../ na razie zawsze pali na dotyk :)/.../
a jak często "palisz" i ile przejeżdża potem? U mnie ostatnio były to najwięcej 2 odpalenia dziennie i potem przejazdy 10-15 minut, nie każdego dnia.
Poza tym pewnie elektronika w aucie też coś ciągnie "pomiędzy".
Nieoptymalne warunki dla akumulatora...
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Jakieś 6 godzin temu wróciłem od dentysty-chirurga. Usunął mi 4 korzenie z jednym cięciem. Znieczulenie właśnie przestaje działać i nie ma na razie się z czego cieszyć, masakra. Tabletki przeciw bólowe działają tylko na kilkadziesiąt minut. :szczerbaty:
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Jakie tabletki? Z nimi trzeba uważać bardzo - paracetamol bardzo łatwo przedawkować i wątroba do wymiany. http://pl.wikipedia.org/wiki/Paracetamol#Przedawkowanie

Chirurg powinien Ci dać ketonal. Jak nie to spróbuj Solpadeine http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=2804 chyba najmocniejsze co można dostać bez recepty. Ma kodeinę, ale również paracetamol, wiec oblicz czy możesz.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Generalnie jestem wrogiem proszków, biorę w ostateczności, mam właśnie ketonal, wziąłem jedną, jakoś dam radę. :ok:
DNF

Samochód odpalany zazwyczaj 4-6 razy dziennie, trasa minimum 12km po pierwszym uruchomieniu + po dodatkowych odpaleniach po 2-3km na jedno odpalenie.
Zablokowany