Trustfire 3T6

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
bruise
Kontakt:

Trustfire 3T6

Post autor: bruise »

Witam,
kupiłem ostatnio na dx latarkę Trustfire 3T6, chciałem sprawdzić co potrafi. Niestety wydaje mi się, że uszkodził mi się sterownik... tzn. latarka nagle zaczęła mrugać, więc ją szybko wyłączyłem. Teraz jak włączam jest tylko jeden tryb pobierający jakieś 1,3[A], przy 4V z 2 ogniw szeregowych. Od początku miałem zamiar wymienić standardowy sterownik, teraz mam pytanko co tu można wsadzić.

Czytałem ten temat: Mod DNF, myślałem żeby dokupić tubę na 4-te ogniwo oraz dodać jakiś sterownik, który da ok. 3[A] w diodę. Oczywiście poprawa termiczna też. Teraz pytanie o pomoc, czy ma to sens i który sterownik wybrać.

Pozdrawiam,
Bruise,

PS: Nie wiem czy dobry dział.
DNF

Post autor: DNF »

Przeniosłem. Spróbuj może z tym driverkiem:
http://intl-outdoor.com/ld33-triple-xml ... p-489.html
Drogawy, ale wydaje jest całkiem ok, tutaj test:
http://lygte-info.dk/review/DriverTest% ... %20UK.html
Sprawdź tylko średnicę czy będzie ok.
bruise
Kontakt:

Średnica starego sterownika to 26mm, a ten ma chyba 23.5mm jak dobrze przeczytałem.
Zainteresowałem się jeszcze drugim: http://lygte-info.dk/review/DriverTest% ... %20UK.html ten chyba by pasował, tez ma 26mm.

Ma ktoś może na sprzedaż tube przedłużającą do tej latarki? :)
DNF

Z tym sterownikiem nie jest tak fajnie bo nie ma liniowej charakterystyki wraz z rozładowaniem aku,
czyli jasność maleje wraz ze spadkiem napięcia na akumulatorkach.
Przedłużkę kupisz na lightmalls.com :)
bruise
Kontakt:

Prawda, ale patrząc na wykresy przy napięciu 13V, czyli prawie rozładowane, diody i tak dostają więcej mocy, niż w przypadku tego ze stabilizacją.

Można znaleźć jakiś sprytny sposób, żeby włożyć ten sterownik z za małą średnicą? Np: użyć dużej ilości cyny, albo wypełnić szczelinę kawałkiem drutu? Zdaje takie coś egzamin?

Pozdrawiam,
DNF

Egzamin zdaje bardzo dobrze redukcja zrobiona z laminatu.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

bruise pisze:Można znaleźć jakiś sprytny sposób, żeby włożyć ten sterownik z za małą średnicą? Np: użyć dużej ilości cyny, albo wypełnić szczelinę kawałkiem drutu?
Na szybko można zrobić pierścień z drutu miedzianego o odpowiednim przekroju.
bruise
Kontakt:

DNF pisze:Egzamin zdaje bardzo dobrze redukcja zrobiona z laminatu.
Nie bardzo wiem o co chodzi.
DNF

Taka przejściówka :) znaczy wycinasz te 26mm jak ma średnica piguły i wycinasz otwór pod driver i go wlutowujesz w tą redukcję :)
bruise
Kontakt:

2x tuba i sterownik na 2,6A zamówione, teraz tylko czekać :) Jak będę miał problem z dobrym wlutowaniem drivera napiszę w temacie. Dziękuję wszystkim za pomoc :)

[ Dodano: 14 Maj 2014, 18:45 ]
Kupiłem diody Cree XM-L U3-1C 6500-7000K z fasttech.com zamówiłem trzy ale w paczce było tylko dwie. Teraz pytanie czy można połączyć dwie nowe diody z jedną starą, będą jakieś różnice w oporze czy coś? Stara dioda to fabryczny XML z 3T6.

Pozdrawiam,
Bruise
ODPOWIEDZ