Dzięki Teraz kabli prawie nie ma ale zobacz na pierwszej stronie jak było wcześniej...
Faktycznie przed samym rowerem jest za jasno - pisałem o tym. To w dużej mierze za sprawą zbyt szeroko świecącej najwęższej soczewki w moim zestawie. Zamierzam ją podmienić na nowszy model ale nie wiem gdzie ją można dostać. Może ktoś wie?
Co do bocznych lampek jako użytecznego dodatku to polecam
Duet rowerowy czyli 5xXP-G + 1xXM-L (długie/krótkie)
Widzę światełko w tunelu...coraz mocniejsze...
Rowerowy zestaw kombinowany DIY czyli światła długie i krótkie z przełącznikiem na kierownicy
Rowerowy zestaw kombinowany DIY czyli światła długie i krótkie z przełącznikiem na kierownicy
Hehe, łosie to nawet bez tego światła same uciekają, wilków jeszcze na trasie nie spotkałem a psy mają je w nosie - na nie mam gaz, którego na szczęście nie miałem jeszcze okazji użyć
Ale do doświetlania boków i okolicy w czasie postoju światełko sprawdza się znakomicie Aha, już kilka razy korzystałem z niego gdy po zmroku zakleszczył mi się łańcuch w przerzutce - wtedy wystarczy przekręcić kierownicę o 90 stopni by idealnie oświetlić napęd roweru
Ale do doświetlania boków i okolicy w czasie postoju światełko sprawdza się znakomicie Aha, już kilka razy korzystałem z niego gdy po zmroku zakleszczył mi się łańcuch w przerzutce - wtedy wystarczy przekręcić kierownicę o 90 stopni by idealnie oświetlić napęd roweru
Ostatnio zmieniony wtorek 14 sty 2014, 12:07 przez Kuras77, łącznie zmieniany 2 razy.
Zainspirowany jednym z pomysłów Kuras77 (wyłącznik na kierownicę) wykonałem podobny, lecz przystosowany do używania z latarką taktyczną Solarforce L2P Grega.
Temat forumowy
Bezpośrednio do galerii
Moje uznanie za to rozwiązanie, sprawdza się świetnie.
Pozdrawiam wynalazców
Temat forumowy
Bezpośrednio do galerii
Moje uznanie za to rozwiązanie, sprawdza się świetnie.
Pozdrawiam wynalazców
Tak, widzę tu pewne podobieństwa Ale ja też zostałem zainspirowany w tej kwestii przez innego forumowicza i tak powinno byćPlastyk pisze:Zainspirowany jednym z pomysłów Kuras77 (wyłącznik na kierownicę) wykonałem podobny
Bardzo fajnie to wymyśliłeś bo połączyłeś prostotę i uniwersalność dobrej latarki z użytecznością i funkcjonalnością dostosowaną do używania jej jako lampki rowerowej. Ale złącze mogłeś znaleźć jakieś subtelniejsze...