Zakup w miarę mocnej czołówki

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
vin324pl

Zakup w miarę mocnej czołówki

Post autor: vin324pl »

Witam
Zastanawiam się nad czołówką która mogłaby być mocnym wsparciem do oświetlenia rowerowego.
Trafiłem na sieci na taką :
BORUIT RJ-3000
www.kaidomain.com/product/details.S022454
Zastanawiam się czy we wnętrzu będą dobre pigułki żeby ledy się nie usmarzyły :mrgreen:
Oczywiście rozebranie i porawienie termiki ( polerka i pasta) nie jest mi juz obce.
Co szanowne Towarzystwo sądzi o tej pozycji ?
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Będziesz musiał wyrobić sobie mięśnie szyi, po za tym uważam, że jak wiedziesz na boczne leśne ścieżki, bo tylko tam możesz jej używać, żeby nie słyszeć wulgarnych epitetów, to może być problem z utrzymaniem jej na głowie. Zobacz na zdjęciach na jakim mocowaniu wisi cały ten korpus, moim zdaniem na pierwszym wyboju będzie świecił maksymalnie w dół. :)

[ Dodano: 12 Styczeń 2014, 10:05 ]
Raczej trzeba szukać czegoś mniejszego i lżejszego. Jeśli ma mieć moc, musi mieć jakiś radiator na zewnątrz, a jednocześnie być lekka i mała blisko głowy. Powinna mieć promień trochę skupiony z linią odcięcia, żeby można można było np. opuszczając głowę przestać ślepic ewentualnych ludzi z naprzeciwka. Tak naprawdę wystarczy 300-400lm dobrze ułożonego światła, może i to nawet za dużo.

[ Dodano: 12 Styczeń 2014, 10:12 ]
Na przykład takie coś i mod na XP-G.
http://www.lights-box.com/ultrafire-h4- ... -1-x-17670
Nie wiem czy ta lampka jest dobra, jak wykonana ale taka konstrukcja nie pozwoli na zmianę konta świecenia w pionie na wybojach, choć nie wiem jak z trzymaniem na głowie.
Takie ogniwa 17670 można u woytazo dostać.
To jest moje subiektywne odczucie ale mogę się mylić.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Lepsze będzie coś na 1 diodzie i reflektorze/kolimatorze własnie ze względu na rozmiar i wagę, jak Zbychur wcześniej wspomniał. Kolejny raz polecę tutaj Spark SX5 ew ST6 / ST5 (recki są na forum) jednak zdaję sobie sprawę, że cena może być za duża. SX5 z dodatkowym zasobnikiem w kieszeni i masz pełną moc na całą noc.
DNF

Post autor: DNF »

Vin, jak chcesz tą czołówkę z Twojego linka to napisz PW. Mam ją, ale z zamiarem wystawienia w sklepiku.
Niestety jeśli chcesz szaleć, to musisz ją trochę pomodzić, diody trzymaja się jadynie na rantach,
czyli czołówka ma standardowe dziury pod diodą..
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Tego się obawiałem , a niestety dostępu do tokarki nie mam.

Zostanę zatem przy tej co mam. Po modzie na XG-P2 i XM-L2 świeci przyzwoicie :-)
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
ODPOWIEDZ